Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Bezpieczeństwo karty kredytowej przy kasie w supermarkecie.

Napisany przez casmaha112
Handlarz na swoim paragonie ma moje pełne numer karty kredytowej i przy sprawdzaniu mojego podpisu może zapisać numery kontrolne nad podpisem i śmiało robić zakupy w internecie. Numer karty kredytowej jest oczywiście tylko na paragonie handlarza w całości napisany, a nie na paragonie klienta, ponieważ wielu klientów zostawia ten paragon po prostu w dowolnym miejscu. (Na paragonie klienta pierwsze cyfry są zaciągnięte, na przykład XXXX XXXX XXXX 3453) Czy moja teza jest prawdziwa?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

to zależy od terminala... wcześniej na paragonach zawsze widniał numer karty wraz z datą ważności.

Obecnie w nowych terminalach numer jest zazwyczaj zastępowany kilkoma x. A w nowym systemie z chipem kart powinien być dostępny we wszystkich miejscach do 2012 roku, nie powinien być już widoczny numer karty.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez casmaha112
Cześć, wydaje się, że moja teza, przynajmniej w przypadku starych terminali, które wciąż są szeroko stosowane, jest słuszna. Dzięki dla Escorpio za odpowiedź. Chciałbym jednak poznać inne opinie. casmaha

Napisany przez petethefarmer
Także niedawno spotkało mnie to w dobrze odwiedzanym restauracji we Frankfurcie. Zapłaciłem kartą kredytową i podczas wychodzenia zauważyłem, że na stole leży jeszcze paragon. Na szczęście szybko go złapałem, ponieważ na paragonie znajdował się mój pełny numer karty kredytowej wraz z datą ważności. Dlatego zawsze trzeba uważać. Zazwyczaj widoczne są tylko ostatnie 4 cyfry, ale wyraźnie istnieją wciąż wyjątki!

Napisany przez Broker79
Nie należy przesadzać z ostrożnością, ponieważ wiele osób opłaca zakupy w supermarkecie lub restauracji kartą kredytową. Zawsze bierz paragon, wtedy nie powinno być problemów.

Napisany przez 2Escorpio

Nie należy przesadzać z ostrożnością, ponieważ bardzo wielu ludzi płaci w sklepach spożywczych lub restauracjach kartą kredytową. Wystarczy zawsze zabrać paragon, wtedy nie powinno być problemów.

Należy dodać, że karty kredytowe są ubezpieczone, w przeciwieństwie do kart debetowych i gotówki. Chyba że postępuje się z nimi rażąco nieostrożnie.

Napisany przez petethefarmer
Nie chciałbym prowadzić tej dyskusji z moim bankiem, czy zapomnienie paragonu było czyjąś niedbałością czy też nie ;-)

Napisany przez 2Escorpio

Rozmowy, szczerze mówiąc, nie chcę prowadzić z moim bankiem, czy zapomnienie paragonu było nieostrożnością ;-)

Nawet posiadacz karty po fakcie nie wie, dlaczego jego karta została nagle wykorzystana/znieważona. W takim przypadku nie wyciągnąłbym wniosków stwierdzając, że kilka dni temu zostawiłem paragon.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata