Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Co zastępuje dawną polisę ubezpieczenia samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Moja córka właśnie zdała egzamin na prawo jazdy i chce kupić sobie mały samochód. Najlepiej, gdyby był zarejestrowany na mnie, ponieważ prawdopodobnie jest to najtańsza opcja ubezpieczenia samochodu. Kiedy ostatni raz zarejestrowałem samochód, prawie 10 lat temu, jeszcze używano podwójnych kart w ubezpieczeniach. Teraz jednak kiedyś przeczytałem, że tych kart już nie ma. Co zastąpiło te karty i czym obecnie można się udać do urzędu komunikacji drogowej, aby zarejestrować pojazd?

Napisany przez Naseweis
Cześć Hartmut, po prostu zadzwoń do firmy ubezpieczeniowej i poproś o numer EVB. Pozdrowienia, N.

Napisany przez Christiane1978
Otrzymasz odpowiedni dokument potwierdzający od ubezpieczyciela. Zazwyczaj jest to zwyczajny wydruk na formacie A4 zawierający odpowiednie dane pojazdu itp. Jest to praktycznie potwierdzenie, że pojazd jest ubezpieczony na Ciebie lub będzie ubezpieczony, co jest warunkiem koniecznym do zarejestrowania pojazdu w urzędzie rejestracji pojazdów. W zasadzie jest to podobne do sytuacji sprzed lat, kiedy stosowano kartę zieloną.

Napisany przez Naseweis
Cześć Christiane,

Dowód pisemny dotyczący numeru EVB nie jest już wymagany do rejestracji pojazdu. Wystarczy podać numer EVB z oświadczenia o rejestracji.

Pozdrowienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata