Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Uwaga!

Napisany przez Dany1
...nie, nie, tu nie ma Ediego :mrgreen: ale od dziś jest codzienne CRASH... miejmy nadzieję, że tylko na papierze

Napisany przez richard100
Cześć Dany! Zarejestrowałem się i przetestowałem to. Wydaje się całkiem przydatne do pomijania. Nie spodziewaj się zbyt wielu dobrych porad, ale na pewno jest to dobra źródło informacji. Mam nadzieję, że nie dostanę teraz rachunku. :lol: Pozdrawiam, Rich.

Kolega otrzymał dzisiaj e-mail z żądaniem podania swoich danych. Tym razem zdaje się być dotknięty Bank Raiffeisen. UWAGA! Sprawdza się to ciągle, nikt nie jest bezpieczny. Pozdrowienia, Rich https://www.volksbank.de.vr-web.networld.onlinebanking.beodac.hk/anmelden.cgi/

Napisany przez Springer
richard100 pisze: Kolega dziś otrzymał e-mail z prośbą o podanie swoich danych. Tym razem bank Raiffeisen wydaje się być dotknięty. UWAGA! Próbują tego ciągle, nikt nie jest ustrzeżony. Pozdrowienia Rich https://www.volksbank.de.vr-web.networld.onlinebanking.beodac.hk/anmelden.cgi/
Czasami jest to wykonane bardzo rafinowanie, klonują szybko całe strony internetowe (phishing) i wysyłają te linki. Niestety, naiwni użytkownicy komputerów dają się na to nabrać i klikają w link, również z prośbą o podanie hasła. Ostatnim razem ucierpiała Poczta... kto następny?

Odnalazłem także to dotyczące tego: I tutaj jeszcze to:Aktualne ostrzeżenie phishingoweUważaj na fałszywe e-maileObecnie krąży wiele phishingowych e-maili. W tych e-mailach odbiorca jest proszony o podanie danych osobistych, takich jak PIN i TAN. Te e-maile oraz strony internetowe, do których prowadzą, są fałszywe! Prosimy o natychmiastowe usunięcie tych wiadomości.Co robić w przypadku e-maili phishingowych?Prosimy, aby nie otwierać takich e-maili phishingowych, lecz natychmiast je usunąć.Usuń także e-maile phishingowe z kosza.Nie klikaj w linki zawarte w e-mailach phishingowych, ponieważ może to spowodować zainstalowanie trojana na Twoim komputerze.Włącz swoje filtry antyspamowe. Wszyscy więksi dostawcy włączyli do swoich filtrów końcówkę @volksbank.de używaną przez oszustów.Jeśli już podałeś dane na tego rodzaju stronach internetowych, skontaktuj się natychmiast z swoim Bankiem Spółdzielczym Raiffeisenbank.W przypadku pytań dotyczących phishingu napisz na antiphishing@vr-networld.de.Jeśli masz pytania dotyczące usuwania e-maili phishingowych, skontaktuj się z dostawcą usług.Ogólne ostrzeżenie: Nasi pracownicy nigdy nie będą Cię prosili o podanie osobistych numerów identyfikacji (PIN), numerów transakcyjnych (TAN) ani innych haseł - ani przez telefon, ani przez internet, ani przez e-mail.Aktualne przypadkiOstatnio wysłano phishingowe e-maile z tematem Ważna informacja. Oszuści używają nadawców takich jak support_id_6091190@volksbank.de, Kundenbetreuung93@vr-networld.de lub VR bank Kontounterstützung, aby sprawić wrażenie, że e-maile pochodzą faktycznie z FinanzVerbund. Nawet oprawa graficzna jest wzorowana na układzie Volksbanken Raiffeisenbanken, jak to pokazują przykładowe obrazy poniżej.Zauważ, że takie e-maile phishingowe oraz podane strony są podrobione! Nie pochodzą ani od Twojego Banku, ani od innego przedsiębiorstwa w składzie Volksbanken Raiffeisenbanken.Oszuści wykorzystują pretekstW swoich e-mailach oszuści często używają różnych pretekstów, aby skłonić klientów do podania swoich osobistych danych dostępowych do konta. Oto tylko kilka przykładów:Aktualizacja oprogramowania lub danych bankowychPrzypisanie premii jako nagrody np. za udział w ankiecie onlineKarta kredytowa lub karta VR-BankCard jest przeterminowanaHasło powinno być odnowioneUdział w loterii lub konkursieNOWOŚĆ: Relatywnie nowe są e-maile phishingowe, które podają się za środek ochrony przed e-mailami phishingowymi i mimo to zachęcają do podania numerów transakcyjnych! Te e-maile również pochodzą od oszustów!Dlaczego e-maile phishingowe są groźneDzięki zdobytym danym oszuści mogą na przykład wypłacać pieniądze z konta lub dokonywać zakupów na szkodę ofiar. Należy zachować szczególną ostrożność, ponieważ zazwyczaj fałszywe strony internetowe lub adresy nadawców wyglądają bardzo podobnie do oryginału.Ochrona przed e-mailami phishingowymi i wskazówki dotyczące bankowości internetowej> Prosimy zapoznać się z naszymi wskazówkami bezpieczeństwa!> Prosimy zapoznać się z naszymi informacjami na temat trojanów!Dodatkowe informacje uzyskasz u doradcy Twojego Banku Spółdzielczego Raiffeisenbank.

Napisany przez Globalist
Ringier zakończy wydawanie tygodnika Cash na koniec czerwca Tygodnik Cash zostanie zakończony na koniec czerwca. Dotkniętych jest 46 pracowników. Zamiast tego planowane jest rozbudowanie istniejących ofert cyfrowych, takich jak „Cash.ch” i „Cash mobile”, oraz bezpłatnej gazety „Cash daily”. Informację tę przekazało wydawnictwo Ringier w czwartek.

Napisany przez Globalist

Ringier zamierza zakończyć publikację tygodnika Cash na koniec czerwca
Tygodnik Cash zostanie zakończony na koniec czerwca. Dotkniętych będzie 46 pracowników. Zamiast tego mają zostać rozbudowane istniejące oferty cyfrowe, takie jak „Cash.ch” i „Cash mobile”, oraz bezpłatny dziennik „Cash daily”. O takich planach poinformowało wydawnictwo Ringier w czwartek.

Następnym razem wydaje się, że zostanie zakończone forum Cash. Dziś nie mogłem się zalogować. Zamiast tego zawsze pojawiała się jakaś dziwna wiadomość o błędzie.

Napisany przez Springer
U mnie logowanie odbyło się bez problemów. Portal Cash cieszy się dużą społecznością (bez oceniania), dlaczego miałby zostać zamknięty? Tam również zarabiają na reklamach. Jeśli to prawda, to wygląda źle dla tego forum! Mam nadzieję, że Cash, a nie Crash, będzie nadal istnieć, nie chcę tu widzieć akwenu ratunkowego...

Napisany przez Globalist
Oczywiście, masz rację. Portal Cash jest odnowiony od nowa i wygląda świetnie, tylko użytkownicy nie są tak wysokiej jakości... no już wiesz. (Żart) Teraz u mnie również działa z oboma nazwami użytkowników. :!:

Napisany przez speedskater
Globalist pisze: Teraz działało z obiema nazwami użytkowników. :!:
:?: :?: :?: :twisted:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata