Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Gdzie mogę dostać tanie smartfony podobne do I-Phone?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Oczywiście, funkcje I-Phonea są świetne i zazdroszczę wszystkich możliwości, jakie oferuje. Jednak nie mam możliwości ani chęci wydania 400 euro na telefon komórkowy, a dodatkowo trzeba też zakupić drogą umowę. Dlatego szukam tańszej alternatywy dla I-Phonea, czyli smartfona z podobnymi funkcjami, ale o znacznie niższej cenie. Co polecasz?

Napisany przez morales
Gdzie dokładnie, nie mogę ci powiedzieć. W sklepie z telefonami komórkowymi lub przez internet. Nie skupiałbym się zbytnio na tym gdzie, ale raczej na tym, jakim. Samsung ma świetne modele, które są o dwieście euro tańsze niż wersje Apple. Radziłbym sprawdzić, czego dokładnie potrzebujesz. Często nie są potrzebne wszystkie dodatki.

Napisany przez Lumo
A ja zastanowiłbym się też nad Samsungiem z Androidem. Kiedyś miałem iPhonea. Teraz mam Samsunga Nexusa i uważam, że jest lepszy (większy ekran). Który system jest naprawdę lepszy, to z pewnością kwestia gustu, ale ogólnie telefony Samsunga są znacznie tańsze...

Strony takie jak mydealz.de lub Sparwelt.de regularnie informują o okazjach. Jeśli nie szukasz smartfona natychmiast, warto zajrzeć tam, aż jakiś sklep internetowy znowu zaoferuje kupony rabatowe lub będzie miał atrakcyjną ofertę.

Napisany przez roland
Czy próbowałeś już przez internet? Istnieją strony, na których ludzie sprzedają używane telefony, nawet z gwarancją. Zgadzam się z tobą, że modele Apple są zbyt drogie. Jednak są wiele innych modeli, które są równie dobre i nie kosztują tyle.

Napisany przez Leja
Samsung, LG, HTC i nawet Nokia oferują świetne i niedrogie TELEFONY Z SYSTEMEM WINDOWS. Ten system operacyjny przypomina ten od Applea (nawet lepszy) i jest bardzo prosty i szybki w obsłudze. Sprawdź na stronie Ebay oferty używanych telefonów w okazyjnych cenach, a abonament na telefon to już przeżytek, zobacz na Simyo i innych, tam można być niezależnym i nie trzeba się znowu zobowiązywać na 2 lata!

Napisany przez Karin2202
Cześć, Podobnie jak iPhone, Samsung Galaxy S2 to również świetny telefon, a teraz jest już dostępny kolejny model, czyli S3. Na pewno znajdziesz wiele informacji w internecie na ten temat. Pamiętaj jednak, żeby sprawdzić z jaką kartą SIM chcesz go używać. Najlepiej poszukać telefonów bez blokady SIM!

Napisany przez delgado
Widziałem już także Samsunga s3. To będzie mój następny telefon. Mam s1 i jestem całkowicie zadowolony. Moim zdaniem nie trzeba kupować Apple, aby mieć dobry smartfon. Poza tym nie mam nic do produktu, ale polityka Apple jest zdecydowanie nie w moim guście.

Napisany przez PiaSei
No cóż, istnieją również naprawdę dobre umowy z smartfonami. Jeśli jednak nie chcesz umowy, możesz sprawdzić smartfony na eBay. Być może znajdziesz tam niedrogi smartfon....

Napisany przez schmiddileo

Napisany przez Martin710
Mogę tylko gorąco polecić Samsunga Galaxy S2. Kosztuje obecnie tylko około 370 € i bije I-Phonea 4 pod każdym względem. Bez względu na wielkość ekranu, wydajność i wytrzymałość baterii.

I nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie pozwalają Apple decydować, jakie aplikacje mogą używać. Ja zdecydowanie wybieram Android :-)

Napisany przez Henning_T
Naprawdę?! Gdzie widziałeś to za 370 €? Czy to możliwe, że Galaxy S jest dostępny tylko w wersji 16GB?
Pozdrowienia

Napisany przez Martin710
W tej chwili Samsung S2 można już kupić za około 340 € na Amazonie

Samsung Galaxy S II i9100 DualCore Smartphone 4.3 cala: Amazon.de: Elektronika

Napisany przez DT322
Znalazłem dokładnie to, czego szukałem na eBayu i to nawet w jeszcze tańszej cenie niż planowałem.

Napisany przez Luisa5677
Mogę Ci w ogóle polecić firmę lg, produkują bardzo przystępne cenowo telefony komórkowe, które są również wysokiej jakości.... Sprawdź ich stronę lub przeczytaj testy smartfonów, na przykład na stronie computerbild

Napisany przez Saskia63
Taki sam styl/wydajność co iPhone, ale tańszy? Chyba nie istnieje...

Napisany przez Pasyvar
Samsung okazał się być znacznie tańszą opcją... i są tak samo dobre

Napisany przez MaxiW
Popieram Pasyvara. Samsung jest świetny. Szczególnie seria Galaxy

Napisany przez Amy2014
Cześć Cat,

Uważam, że cena iPhonea jest znacznie przesadzona, płaci się tu po części za markę Apple i ich ogromne koszty marketingowe, które oczywiście trzeba sfinansować poprzez zakup produktu.

Aktualnie mam nowego BlackBerry Z10 za około 200 euro, i jeszcze nie miałem nic lepszego, naprawdę świetne urządzenie.

Pozdrowienia,

Amy

Napisany przez Gudrune
Jeśli chodzi o to, że iPhone może kosztować nawet do 700 € (w zależności od wersji)... niewiarygodne! Ja sam mam Nexus 5, który kosztuje prawie 300 €, co jest również dość wysoką ceną, ale ze względu na rozmiar można go traktować jak pół tableta... czyli możesz na nim oglądać filmy itp. Jestem bardzo zadowolony! W przeciwnym razie Samsung Galaxy S2 jest dobrą alternatywą, chociaż oczywiście w okrojonej wersji. Oprócz tego Nokia ma kilka modeli low-budget... one zazwyczaj także wyglądają całkiem elegancko. Na eBayu dostępne od około 169 €... a może to dla Ciebie nadal za dużo? Pozdrawiam

Napisany przez klaus458
Powinienem powiedzieć na targu telefonów komórkowych!
Pozdrowienia

Napisany przez klaus458
Po prostu idź do sklepu z telefonami komórkowymi, w którym są dostępne używane telefony!
LG

Napisany przez kitycat
Podobnie jak iPhone, tylko wizualnie. Moim zdaniem żaden inny producent nie dorównuje temu poziomowi iPhonea. Czekam z niecierpliwością na iOS8!

Napisany przez Malivin

Podobnie jak iPhone, tylko pod względem wizualnym. Moim zdaniem żaden inny producent nie dorównuje poziomowi iPhonea. Czekam na iOS8!

Mogę się tylko z tym zgodzić!

Naprawdę nie jestem wielkim fanem Apple, nie mam żadnych innych produktów od nich. Ani iMac, ani MacBook, ani iPod.

Ale ich telefon jest niesamowity.

Tam Android (zbyt przeciążony), Windows Phone (Microsoft...) i Blackberry (czy one jeszcze istnieją?!?) mogą po prostu spakować manatki.

Jeśli chcesz taniej: iPhone 5C nie jest tak drogi jak 5S.

Napisany przez RudesnWold
Ebay ma moim zdaniem nadal najlepsze ceny na takie smartfony

Napisany przez traugottsimon
go2android.de/iphone-6-plus-vs-huawei-ascend-mate-7/

Huawei Ascend Mate 7 - bardzo mocny telefon za 300 złotych mniej.

Napisany przez traugottsimon
Mam go od tygodnia i jestem naprawdę zadowolony. Doskonała wydajność baterii i pod względem sprzętowym zdecydowanie lepszy od iPhonea.

Napisany przez gmann
Sprawdź mydealz. Często można tam znaleźć tanie oferty!

Napisany przez hoffer
Myślę, że najlepszy stosunek jakości do ceny znajdziesz w modelu One Plus One. Jednak ich model sprzedaży jest trochę osobliwy, ponieważ wydaje się, że można kupić go tylko za pośrednictwem zaproszenia (Invite)...

Napisany przez Tiecie
Wyszukaj w Google: >Telefon komórkowy marki Wiko<!

Napisany przez tuulos
Teraz, tuż przed Bożym Narodzeniem, zawsze jest wiele ofert. Myślę, że Samsung miał również promocję, dzięki której można było dostać obecny model S5 za 100 euro taniej. Niestety nie wiem, czy ta oferta jest nadal aktualna.

Napisany przez effzeh
Kup używane!
Lub starsze modele - mogą kosztować tylko 200-300€

Napisany przez NilsS
na stronie ebay Kleinanzeigen. Moim zdaniem seria Sony Xperia oferuje najlepszy stosunek ceny do jakości. Ale oczywiście to zależy od gustu

Napisany przez ravanzi
Najlepiej jest kupować je prywatnie, a nawet wtedy tylko jeśli nie mają więcej niż 6 miesięcy i są z fakturą. Często można znaleźć grupy na Facebooku, gdzie ludzie sprzedają swoje używane smartfony.

Napisany przez LydiaSachse
Jestem dość zachwycony modelami Samsunga. Najlepiej zajrzyj na Ebay, tam na pewno znajdziesz coś niedrogiego.

Napisany przez maestro
Hmm, niestety nie można na to pytanie udzielić jednoznacznej odpowiedzi. Nowy model Samsunga jest prawdopodobnie zbyt drogi, prawda?

Napisany przez freakfinan
Mogę tylko odradzić ci podobne modele... zazwyczaj są one z Chin i pod względem funkcji nie są tak dobre jak oryginalne

Napisany przez Daukind

Mogę ci jedynie odradzić podobne modele... zazwyczaj są one z Chin

Skąd pochodzi iPhone?

Napisany przez Macca
Generalnie prawie wszystkie urządzenia pochodzą z Chin. Nawet iPhone jest tam produkowany. Na przykład nowy Xiaomi Mi 4i również pochodzi z Chin i jest świetnym smartfonem w stosunkowo niskiej cenie.

Napisany przez Biskupeme
Można je dostać bardzo tanio, na przykład jeśli ma się niebieską kartę członkowską IKEA i zobowiązuje się do corocznego wydawania co najmniej 30 euro. Warto to zrobić.

Napisany przez omega87
Mogę także polecić Xiaomi jako tańszą alternatywę. Jego interfejs użytkownika wygląda również stylowo, a wygląd urządzenia jest również inspirowany iPhoneem.

Napisany przez ProfFF
Niektóre z tych tanich chińskich telefonów rzekomo są naprawdę dobre. Nie znam się jednak na modelach wystarczająco dobrze, aby teraz coś konkretnego polecić.

Napisany przez rabarbar1965
Kupuję je albo w Media Markt, albo przez internet, porównuję najlepsze ceny i zazwyczaj kupuję u najtańszego dostawcy.

Napisany przez Seria
No więc mam Samsunga Galaxy S5 i jestem bardzo zadowolony! W innym przypadku powiedziałbym: kup używane.

Napisany przez Maercel
Czy ktoś zna Fairphone 2, który został już wydany?

Napisany przez Agio
Może warto kupić używany.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata