- śr gru 21, 2011 9:21 am
Przez Google trafiłem na to forum i muszę powiedzieć, że uważam je za świetne! Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże. Byłem blisko zadzwonienia do BHW, ale chciałem najpierw poznać Wasze zdanie...zanim zrobię błąd.. (ok, zrobiłem już jeden w 2004 roku) W 2004 roku podpisałem umowę na 100.000 euro D maXX w BHW, ponieważ wiedziałem, że będę musiał kiedyś wziąć kredyt na remont lub budowę domu. Teraz nadszedł czas, że chcemy zacząć budować przyszłego roku. Jednak nie chcę skorzystać z umowy oszczędnościowej, ponieważ oprocentowanie/ spłata jest zbyt wysoka. Ponadto umowa nie jest jeszcze wymagalna. Teraz pytanie: jak najmądrzej zdobyć moje wpłaty bez dużej straty pieniędzy? Oto szczegóły: BHW D maXX (taryfa DN2) Podpisano: 22.12.2004 Suma oszczędności: 100.000 euro Saldo: 22.515,30 euro Aktualna miesięczna wpłata: 125 euro Wskaźnik oceny: 5,03 Przewidywane przydzielenie: II kwartał/2019 Oprocentowanie: 1,5% (ewentualny bonusowy procent 3,5%) Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże? Alternatywą może być pożyczenie pieniędzy od moich rodziców (wymagana zgoda) i otrzymają oni bonusowy procent. Jak w takim przypadku postępować, aby była ona wymagalna tak szybko jak to możliwe?