Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy istnieje kredyt od osób prywatnych bez udziału małżonka?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim... W naszej rodzinie jestem osobą, która zarabia tylko 800 euro netto, więc nie zarabiam aż tyle, żeby sama dostać kredyt w banku. Spróbowałam już tego. Ale ponieważ moje konto bieżące jest stale przeciążone i wymaga pilnego wyrównania, nie ma innego sposobu niż wzięcie na to kredytu. Jednak nie chcę obciążać mojego męża tymi problemami. W internecie natrafiłam na stronę oferującą pożyczki od osób prywatnych. Czy mam tam szansę dostać kredyt nawet samodzielnie?

Napisany przez 2Bolitho
... Ponieważ moje konto bieżące jest stale przeciążone i pilnie wymaga wyrównania, nie ma innego wyjścia niż wzięcie kredytu na ten cel. ... Nie wierzę w to. Sprawdź, czy nie podlegasz przekonaniu, które zasłania Ci wzrok i pozbawia Cię możliwych opcji. Co do Twojego pytania: Po prostu zapytaj tam lub spróbuj sam. Skąd mamy wiedzieć, jeśli nawet nie znamy strony, którą znalazłeś. Aha, kredyt nie zawsze jest rozwiązaniem. Powinieneś zbadać, dlaczego masz problemy z zarządzaniem kontem. Różnica między debetem a stopą odsetkową za przekroczenie stanu konta a oprocentowaniem kredytu prywatnego prawdopodobnie nie wystarczy, aby spłacić długi w rozsądnym czasie. A jeśli nie chcesz obarczać męża takimi problemami, to zastanów się, po co w ogóle jest, i jaki jest wasz plan partnerski. Albo u ciebie jest sporo więcej nie tak niż tylko konto bieżące. Twierdzenie może być twarde, ale jest szczerze.

Napisany przez obelix
Cześć, w kwestiach finansowych zawsze powinno się grać z otwartymi kartami i być ze sobą uczciwym. W przeciwnym razie to tylko kwestia czasu, zanim wszystko pójdzie na dno. Po pierwsze zaangażuj (małżonka/małżonkę) i bank, w którym masz konto. Twoje ciągle przeciążone konto bieżące prawdopodobnie nie zostanie uporządkowane poprzez zaciągnięcie kredytu (= zobacz Bolitho). Firma internetowa będzie miała trudności z zaproponowaniem odpowiedniego rozwiązania. Najpierw sam podejmij inicjatywę... z rozmowami na miejscu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata