Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Które ubezpieczenie pokrywa szkody spowodowane przez dachówki?

Napisany przez ADMCI4
Właśnie zaparkowałem swoje auto bardzo blisko naszego domu, jak zawsze. Ponieważ była bardzo silna burza, kilka dachówek oderwało się z naszego dachu, a jedna z nich nieszczęśliwie spadła na dach mojego samochodu. Uszkodzenia są dość duże, warsztat mówił o wysokiej kwocie. Którą ubezpieczycielowi teraz powinienem zgłosić szkodę? Czy musi to pokryć moje ubezpieczenie budynku mieszkalnego, ponieważ dachówki są częścią budynku, czy może to pokrywać ubezpieczenie autocasco mojego samochodu? Czy może się zdarzyć, że różne ubezpieczenia pokrywają szkodę? Kto ma doświadczenie w tej kwestii?

Re: Które ubezpieczenie pokrywa szkody spowodowane przez dachówki?

Napisany przez Naseweis
Haubentaucher pisze: Parkowałem samochód jak zawsze bardzo blisko naszego domu. Ponieważ wiał silny wiatr, kilka dachówek z naszego dachu się oderwało, a jedna z nich niestety spadła bardzo niefortunnie na dach mojego samochodu. Szkoda jest dosyć duża, warsztat podał wysoką kwotę. Którą z tych ubezpieczeń teraz mam zgłosić szkodę? Czy musi to zrobić moje ubezpieczenie budynku mieszkalnego, ponieważ dachówki są częścią budynku, czy może ubezpieczenie autocasco? ?
Dzień dobry Pozdrowienia! ubezpieczenie budynku płaci za szkody spowodowane przez wichurę na budynku. ubezpieczenie autocasco płaci za szkody spowodowane przez wichurę na samochodzie. Czy ubezpieczenia mogą także podzielić się pokryciem szkody? ? nie - patrz powyżej. Pozdrowienia N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata