Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Forum Śledzące Giełdę

Napisany przez webmaster
Ankieta: ForumSpy Nowa funkcja ForumSpy: https://www.boersenportal.ch/forum/viewtopic.php?t=908 Jakie masz doświadczenia z Börsenportal-ForumSpy? Jak oceniasz Börsenportal-ForumSpy? Czy Börsenportal-ForumSpy jest już używany przez Ciebie? Aby móc ocenić nowe funkcje w portalu giełdowym Forum Salamandra pod kątem ich korzyści i akceptacji, potrzebuję opinii członków forum. Z poważaniem Salamander

Napisany przez Globalist
No cóż, lepiej trzymać się z daleka. Trochę mi to niepokojące. Przepraszam

Napisany przez Dany1
Cześć Salamandra, dziękuję za nowe narzędzie. Czy działa to również na prawdziwym komputerze czy tylko na PC?

Napisany przez webmaster
Dany1 pisze: Cześć Salamander, dzięki za nowe narzędzie. Czy działa to także na prawdziwym komputerze, czy tylko na PC?
Z Twojego pytania wnioskuję, że masz Maca lub Linuxa! Oczywiście powinno to również działać na tych komputerach. Ale tylko z rozwiązaniem przeglądarki internetowej (*.exe działa tylko na komputerach z systemem Microsoft OS). W przeciwnym razie możesz skorzystać z porady Salamandra (przy założeniu, że Mac lub Linux ma coś podobnego do Aktywnej Pulpitu!) Prostym sposobem na korzystanie z ForumSpy jest skonfigurowanie strony internetowej https://www.boersenportal.ch/forum/forumspy.php jako strony Aktywnego Pulpitu na PC. Dzięki temu rozwiązaniu korzysta się z zainstalowanej standardowej przeglądarki internetowej i nie trzeba uruchamiać dodatkowych programów. ForumSpy jest zawsze dostępny w tle na pulpicie. (Zdjęcie: Zrzut ekranu komputera Salamandra z Aktywnym Pulpitem z systemem Microsoft XP) Salamander

Napisany przez Karat
Istnieje już funkcja Pokaż posty od ostatniej wizyty. To mi wystarcza. Poza tym tutaj na forum nie ma gąb niepotrzebnych postów, więc posty zawsze są bardzo przejrzyste. Dla mnie ta nowa funkcja nie jest potrzebna, ale też mi nie przeszkadza. Więc: Komu podpasuje, niech korzysta!

Napisany przez webmaster
Jest już funkcja wyświetlania wpisów od ostatniej wizyty. To mi wystarcza. Poza tym na forum nie ma zalewu zbędnych wpisów, dlatego wpisy zawsze są bardzo czytelne. Dla mnie nowa funkcja nie jest więc potrzebna, ale też mi nie przeszkadza. Tak więc: Komu się przyda, niech z niej korzysta! Cześć Karat, masz rację, że istnieje funkcja wyświetlania wpisów od ostatniej wizyty. Ale właściwy użytek ForumSpy leży gdzie indziej. Korzyści: Dzięki ForumSpy masz możliwość śledzenia aktywności na forum online, bez konieczności wchodzenia na portal giełdowy i szukania nowych wpisów. Nowe wpisy na forum są od razu wyświetlane przez ForumSpy, bez konieczności każdorazowego klikania w uciążliwy przycisk odświeżania. Dzięki temu oszczędzasz czas na otwieranie przeglądarki internetowej, a jednocześnie możesz śledzić aktywność na forum. Salamander

Napisany przez beta
Myślę, że jest w porządku. W każdym razie nie przeszkadza mi to. Często mam oba monitory zapełnione oknami (wykresy, itp.). Na pewno byłoby tam jeszcze miejsce na taką małą wersję przeglądarki. Czy będę z niej korzystać... no cóż, nie wiem. Raczej nie. Ale i tak fajne :-)

Napisany przez Springer
To narzędzie jest naprawdę przydatne, zainstalowałem je i uważam je za dobre. Główną zaletą jest to, że mogę od razu zobaczyć, jakie nowe wpisy zostały napisane w każdej kategorii. Online zawsze musiałem najpierw wejść do podkategorii, żeby zobaczyć, czy jest nowy wpis, który być może nawet mnie nie interesuje. Dziękuję Salamandrowi, który dba o to, aby portal był zawsze na bieżąco z aktualnymi technologiami.

Napisany przez 2cybercrash
Znajduję narzędzie również interesujące, ale nie będę go używać, ponieważ zazwyczaj mam otwartą stronę portalu giełdowego. Nadal korzystam z systemu Windows XP z Dodatkiem Service Pack 1, ponieważ miałem poważne problemy z pakietem 2 (zmiana struktury folderów i uprawnień dostępu). Od października Microsoft nie będzie udostępniał żadnych aktualizacji. Jestem zadowolony i działam z systemem tak, jak działa. Każde nowe oprogramowanie wiąże się z ryzykiem, zwłaszcza jeśli działa w tle, zużywa zasoby i spowalnia działanie. Chcę kontrolować system i nie chcę, aby cokolwiek działało w tle bez mojej kontroli. Mimo to dziękuję za przydatne wskazówki. Uwaga: Tak, opcja Forum-spy-browser na górze do kliknięcia jest bardzo dobra, czasem z niej korzystam.

Napisany przez beat
Uważam narzędzie za dobre. Zobaczymy, jak to wypada obok wszystkich otwartych skrzynek narzędzi innych aktywnych programów. Wolę mieć jak najmniej rzeczy, aby nie musieć ciągle rozszerzać monitora. Fajne byłoby umieszczenie tego na pasku zadań, z możliwością konfiguracji przez użytkownika, migać tylko w przypadku nowego wpisu itp. :wink:

Napisany przez Simona
Oczywiście, dobry pomysł. Nie będę jednak z niej często korzystać, aby nie obciążać systemu niepotrzebnie. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję salamandrze za wiadomości. Zasadniczo uważam to za przydatne narzędzie. Jednakże często podróżuję i korzystam z portalu zewnętrznego, więc prawdopodobnie będę go rzadko używać.

Napisany przez ADMCI4
Narzędzie zapewne dobre, ale zazwyczaj loguję się od razu na tej stronie.

Napisany przez richard100
Wymaga przyzwyczajenia, ale z pewnością oszczędza czas. :lol: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Dobrze znaleźć! Udostępnia informacje na małej przestrzeni na temat i autorów. Po najechaniu na nie kursorem, można zobaczyć wstęp do wiadomości. Czytam bardzo selektywnie, więc szybko znalazłem się w temacie. Felice

Napisany przez Springer
@Salamander Oprogramowanie ForumSpy jest świetne, używam go cały czas, kiedy jestem w domu przy komputerze. Zauważyłem jedną rzecz: Od wieczora około godziny 21:00, wpisy w Spy są wyświetlane o godzinę za wcześnie, na przykład wpis z godz. 22:15 jest wyświetlany przez Spy jako 21:15. Przynajmniej tak jest u mnie. Tylko taki szczegół :wink:

Napisany przez webmaster
Cześć Springer, dziękuję za wskazówkę. Poprawiłem właściwą strefę czasową w ForumSpy, która była za to odpowiedzialna. Salamander

Napisany przez Springer
To naprawdę szybko poszło, super, że dostosowania są natychmiast implementowane, dzięki Salamanderze

Napisany przez Springer
Cześć Salamander, czy proces odświeżania na ForumSpy jest nowy? Pojawia się co 30 sekund. Czy nie było to zawsze praktyczne w czasie rzeczywistym? Dzięki za wyjaśnienie Springer

Napisany przez webmaster
Mała aktualizacja ForumSpy została właśnie przeprowadzona, teraz wyświetla czas odświeżania. Przed aktualizacją czas odświeżania wynosił również 30 sekund. Salamander

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata