Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Hedgefundy

Napisany przez richard100
To prawdopodobnie te fundusze, które prognozowały cenę ropy naftowej powyżej 100 dolarów. Ten dzień mocno nie wyszedł. :cry: https://www.manager-magazin.de/geld/artikel/0,2828,437945,00.html

Napisany przez ADMCI4
Cena 100 dolarów za baryłkę staje się realistyczna tylko czas jej osiągnięcia jest trudny do przewidzenia. Za dużo czynników ma wpływ na ten proces. Spekulacje nie są dla mnie.

Napisany przez richard100
W długoterminowej perspektywie jest to całkiem możliwe. Ale to, o czym mówiłem, to fakt, że pewne fundusze hedgingowe rozpowszechniały te informacje, aby osiągnąć ogromne zyski. Oto przykład: 100 Oil Sure Bet, Rogers mówi; Merrill Lynch Demurs (Aktualizacja2) 24 lipca (Bloomberg) -- Jim Rogers, współzałożyciel funduszu hedgingowego Quantuma Georgea Sorosa, twierdzi, że ceny ropy sięgną 100 dolarów za baryłkę, być może jeszcze w tym roku. Merrill Lynch & Co. Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Ja wiem, o co Ci chodzi. Zwłaszcza gdy znane osobistości to promują. Ale ten, kto bierze udział w tym biznesie bez własnej analizy, jak wiadomo, jest sam sobie winien.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata