Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Na jaki okres czasu można finansować samochody?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim,

Po głupim błędzie w banku kredytowym, kilka tygodni temu spłaciłem kredyt w moim banku domowym i teraz spłacam miesięczne raty przez długi okres czasu.
Niestety, moje 15-letnie auto jest teraz tak zepsute, że naprawa nie jest opłacalna, ani nie mogę sobie na nią pozwolić.
Jedyną możliwością uzyskania nowego samochodu jest zatem finansowanie.
Jednak muszą to być bardzo niskie miesięczne raty, ponieważ dołączą one do innych rat kredytowych. Dlatego chciałbym wiedzieć, jaki jest najdłuższy okres kredytowania samochodu.

Charlie

Napisany przez 2Bolitho
Znam 60 miesięcy, ale na pewno mógłbyś to przedłużyć. Sprawdź na Check24.de albo zapytaj w swoim banku.

Jak chcesz w końcu odnieść sukces? Przy 15-letnim aucie musisz się liczyć z awarią. To nie jest auto, które masz dopiero od wczoraj. Dlaczego więc nie odłożyłeś na niego pieniędzy, kiedy były potrzebne. Mam na myśli, że nie można zakładać, że ktoś od razu pożyczy ci pieniądze w takiej sytuacji. Zrób sobie przysługę i przemyśl, ile średnich rocznych kosztów napraw zapłacisz za nowe auto. Dodatkowo, kiedy będziesz znów potrzebować nowego auta i ile pieniędzy na to będziesz potrzebował. Podziel cenę auta przez lata. (Wynik + koszty napraw/ lata) / 12 miesięcy. Powinieneś regularnie odkładać kwotę, która się pojawi. Wszelkie inne działania mogą prowadzić do lekkiego zadłużenia. Ale tak, upadłość prywatna była dla wielu ludzi ostatecznym lekarstwem.

Napisany przez Traum_vom_Hof
Cześć! Słyszałem także o możliwości spłaty nawet w 96 miesięcznych ratach...na sfinansowanie samochodu nowego lub używanego! Powodzenia!

Napisany przez Femto
Cześć,

najczęściej oferowany okres to 120 miesięcy. Jednak jest to raczej wyjątek.

Napisany przez Buldt
60 miesięcy powinno zupełnie wystarczyć na to

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata