Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jako osoba bezrobotna mogę otrzymać pożyczkę na modernizację?

Napisany przez ADMCI4
Cześć; Kilka lat temu kupiliśmy Dom za niewielkie pieniądze. Znajduje się on w dzielnicy z bardzo zróżnicowaną klientelą, dlatego cena była bardzo niska. Od kilku miesięcy jestem bezrobotny, co jednak nie ma wpływu na raty kredytowe, ponieważ są one bardzo niskie - 520 euro miesięcznie. Teraz jednak pilnie musimy wymienić dach, ponieważ jest kompletnie przeciekający i naprawy się już nie opłacają. Czy mogę dostać kredyt jako osoba bezrobotna? Mamy przecież Dom jako zabezpieczenie.

Napisany przez 2Bolitho
Posiadanie zabezpieczeń nie ma sensu, jeśli nie można sobie pozwolić na obsługę kapitału. W takim przypadku lepiej jest sprzedać Dom i wynająć mieszkanie. Pytanie brzmi więc, czy możesz sobie pozwolić na kredyt i czy możesz przekonać bank do udzielenia go.

Napisany przez obelix
Bolitho pisze: Bezpieczeństwo nie ma sensu, jeśli nie można sobie pozwolić na obsługę kapitału.
Nadal mam wątpliwości co do dotychczasowych informacji, czy finansowanie jest możliwe także pod względem wartościowym. Wydaje się, że stary Dom (?) jest nadal obciążony pozostałym kredytem, więc wątpliwe, czy bank udzieli dalszych pożyczek. Ogólnie rzecz biorąc, sytuacja nie wygląda zbyt pozytywnie. Niestety. Najprawdopodobniej jedynym rozwiązaniem będzie zebranie całej odwagi i złożenie bezpośredniego zapytania. Jeśli np. istniejące zadłużenie zostało w dużej mierze spłacone, bezrobocie jest tylko tymczasowe lub przewiduje się dodatkowe, trwałe dochody, może to zostać uwzględnione. Dodatkowi poręczyciele?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata