Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy nawigacja samochodowa jest zastępowana przez ubezpieczenie samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Z ciekawości niedawno pożyczyłem od przyjaciela nawigację. Zamontowałem ją w samochodzie i niestety zapomniałem zabrać ją do domu, gdy opuszczałem pojazd. Tej nocy na naszej ulicy włamano się do kilku samochodów, w tym także do mojego. Nawigacja została oczywiście również skradziona. Zgłosiłem to mojej firmie ubezpieczeniowej, ale mój znajomy powiedział, że najprawdopodobniej nie zostanie zastąpiona, ponieważ tak naprawdę nie powinna się znajdować w samochodzie. Co o tym sądzicie???

Napisany przez Gerd
To zależy od ubezpieczenia. Niektóre pokrywają koszty przedmiotów w samochodzie. Jednak nie mogą być one wypożyczone.

Napisany przez peter72
U mnie niedawno również ukradziono. Jednak nie otrzymałem niczego od ubezpieczenia. Powiedzieli, że ubezpieczone są tylko części samochodowe. Dlatego odszkodowano tylko rzeczywiste szkody (rozbite okno).

Napisany przez Naseweis
Stałe urządzenie nawigacyjne jest objęte ochroną ubezpieczeniową w ramach częściowego ubezpieczenia samochodu. Natomiast urządzenie nawigacyjne, które jest tylko zamocowane na desce rozdzielczej lub w innym miejscu, może być objęte ubezpieczeniem mienia domowego. Jednakże warunki polisy muszą zawierać tę klauzulę. Pozdrowienia, N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata