Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy istnieje zwrot składki w ubezpieczeniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Kochani eksperci z Finansowego Forum! Mam prawo jazdy od 5 lat i od 2 lat mam własny samochód, który jest zarejestrowany i ubezpieczony na mnie. Osoby w podobnej sytuacji wiedzą, że jest to bardzo kosztowne i trzeba dużo pieniędzy włożyć tylko na ubezpieczenie. Do tej pory jeździłam bezszkodowo i zastanawiam się, czy za to od ubezpieczyciela nie ma jakiejś nagrody. Na przykład, mogliby oni zwrócić część składek, jeśli ktoś jeździł bezszkodowo przez rok. W przeciwnym razie składki na kolejny rok mogą tylko wzrosnąć. Czy ktoś zna firmę ubezpieczeniową, która zwraca składki? Sami

Napisany przez BaMi
Nie słyszałem o direkte Rückerstattung, ale Itzehoer oferuje w taryfie Top Drive zrzeczenie się udziału własnego po jeździe bezwypadkowej przez ponad 3 lata.Przynajmniej to małe co nieco. I nie pozwól, aby składka Cię zniechęciła, pośrednicy mogą mocno zniżać taryfę.BaMi

Napisany przez Naseweis

Nie znam bezpośredniego zwrotu, ale Itzehoer w ramach pakietu Top Drive oferuje zwolnienie z udziału własnego po jeździe bezwypadkowej przez ponad 3 lata.

Przynajmniej mały prezent. I nie daj się zaniepokoić wysokością składki, pośrednicy mogą udzielić dużej zniżki na ten pakiet.

BaMi

Uwaga: Pośrednicy ubezpieczeniowi mogą udzielić rabatu prawie w każdym towarzystwie ubezpieczeniowym.

Niemniej jednak zawsze chodzi o końcową kwotę, a nie o wysokość rabatu.

Napisany przez BaMi
Powiedz mi, czy chcesz mnie zirytować? To całkowicie uzasadniona wskazówka, że nie powinien kupować taryfy bez rabatu. Naprawdę nie rozumiem, jaki masz problem.

BaMi

Napisany przez Naseweis

Mówisz, że chcesz mnie zirytować? Jest to całkowicie uzasadniona wskazówka, że nie powinien on kupować taryfy bez rabatu. Naprawdę nie rozumiem, jaki jest twój problem.

BaMi

To jest forum, w którym pytający oczekują,
że eksperci udzielą poprawnych odpowiedzi.

Dlatego powinno się najpierw zastanowić, zanim napisze się jakiekolwiek nonsensy.

Podczas zawierania umowy nie chodzi o ewentualną zniżkę, ale zawsze o usługę oraz o końcową kwotę.

Napisany przez Debeka-Berater

.
Czy ktoś zna jakieś ubezpieczenie, które zwraca składki?

Sami

Dotychczas nie słyszałem o czymś takim. Chętnie skorzystałbym z takiej możliwości, gdyby istniała.

Napisany przez BaMi

To jest forum, w którym pytający oczekują właściwej odpowiedzi od ekspertów.

Dlatego należy najpierw przemyśleć, zanim napisze się jakiekolwiek bzdury.

Przy zawieraniu umowy nie chodzi o ewentualną zniżkę, ale zawsze o jakość usługi oraz o końcową kwotę.

Dobrze, ostatnia próba:

Jeśli taryfa mu odpowiada, ale stwierdzi, że przekracza jego budżet lub gdzie indziej można taniej podróżować, może ponownie negocjować warunki z maklerem. I to nie tylko o 5%, ale nawet do 40%.

Nie powiedziałem w żadnym słowie, że powinien kierować się wysokością rabatu. Twój komentarz jest równie pomocny, jak gdybym komuś sugerował zapalić światło w ciemności.

Każdemu powinno być jasne, że w Aldi płacimy nie rabatami, ale euro.

Mam wrażenie, że celowo nie chcesz tego zrozumieć. Brzmi to jak typowe rozgrywanie się między sprzedawcą a maklerem. Jakby to miało komuś tutaj pomóc...

Żeby takie coś robić z tego tematu...

BaMi

Napisany przez Naseweis
Cześć BaMI,

wygląda na to, że wiele rzeczy Cię nie rozumiem!

Absolut nie obchodzi mnie, czy klient ubezpiecza swoje auto u maklera czy agenta ubezpieczeniowego.

Ale przy podpisywaniu umowy warto porównać oferowane świadczenia oraz końcową cenę.

Wysokość rabatu jest całkowicie nieistotna.
Co z tego, że jest 40% zniżki, jeśli końcowa cena jest wyższa, a warunki umowy są złe?

Pozdrowienia N.

Napisany przez gerp11

Nie znałem bezpośredniego zwrotu, ale Itzehoer oferuje w swoim pakiecie Top Drive zwolnienie z udziału własnego po jeździe bezwypadkowej przez ponad 3 lata.

Przynajmniej mały dodatek. I nie daj się zaskoczyć składce, pośrednicy mogą znacząco zniżać taryfę.

BaMi

W jakim zakresie można szacować zniżkę? Czy wspomniane 40% odnosi się już do taryfy netto czy to nadal normalna taryfa z prowizją?
Dzięki!

Napisany przez gabris82
Zwrot pieniędzy nie jest faktycznie standardowy, ale możliwe są rabaty i bonusy, gdy spełnione są określone warunki, na przykład: nawigacja GPS służąca do monitorowania podróży właściciela w celu oceny jego stylu jazdy. Jak już wspomniano powyżej, każdy pośrednik może zaoferować rabat, ponieważ zazwyczaj dysponuje funduszem premiowym. Jednak przy zawarciu umowy na ubezpieczenie Smarta rabat będzie mniejszy niż w przypadku na przykład Forda Mustanga. Poniżej znajduje się wyjaśnienie dotyczące tej oferty ubezpieczenia telematycznego, zwykle interesujące dla młodszych kierowców.

Napisany przez Lars04
A więc nigdy nie doświadczyłem, że ubezpieczenie zwróciłoby składki. Ale zdarzyło się, że ubezpieczenia wypłaciły premie, które zostały uwzględnione tylko w składkach. Czasami zdarzało się, że musiałeś po prostu płacić mniejsze składki rocznie lub coś w tym stylu. Ale może warto zadać to pytanie przy kolejnych poszukiwaniach ubezpieczenia samochodu. Tak czy inaczej, muszę i tak zastanowić się nad tym w trakcie roku, do tego czasu sprawdzę ubezpieczenia na stronie https://www.verivox.de/autoversicherung/ i może zadzwonię do kilku ubezpieczycieli. Może jakaś firma ubezpieczeniowa będzie mogła mi odpowiedzieć na to pytanie. Warto jednak zastanowić się, dlaczego ubezpieczenie miałoby to zrobić. Ponieważ gdy jeździsz bezszkodowo przez rok, spada Twój klasa bonusowa i składki również stają się niższe.

Napisany przez 2utopus
Jeśli chodzi o zwrot składki, istnieje również taka opcja w przypadku ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków, gdzie koszt polisy jest wyższy, ponieważ część składki jest odkładana na polisę na życie, z której później mają być zwrócone opłacone składki. Takie rozwiązanie jest jednak rzadko spotykane w przypadku ubezpieczeń komunikacyjnych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata