Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Które banki nadal sprzedają czeki podróżne?

Napisany przez ADMCI4
Kiedyś, gdy wyjeżdżałem na wakacje z moją dziewczyną, zawsze zabieraliśmy ze sobą czeki podróżne, ponieważ uważano je za bardzo bezpieczne i można je było zrealizować w miejscu pobytu we wszystkich bankach i urzędach pocztowych.
Rozumiem, że w erze kart kredytowych i bankowości internetowej czeki podróżne wydają się nieco przestarzałe, ale wciąż wydają mi się dość bezpieczne i zastanawiamy się, czy znowu nie wziąć ich ze sobą w nasze następne wakacje.
Ponieważ mogę sobie wyobrazić, że nie są one już dostępne wszędzie, chciałbym wiedzieć, które banki lub kasy oszczędności jeszcze oferują tę usługę?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

także American Express oferuje prawie wszystkie banki Travelers Cheques... inne czeki podróżne nie są dzisiaj już zbyt polecane, ponieważ są one praktycznie niemożliwe do zrealizowania za granicą.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez kathrin
Ja powiedziałbym, że zapomnij o czekach podróżnych na następne wakacje i korzystaj z karty kredytowej, co jest znacznie bezpieczniejsze, a w przypadku nadużycia zazwyczaj odpowiada się tylko niewielką kwotą. Zawsze mam dwie karty kredytowe, gdy rezerwuję długie podróże - jedną noszę przy sobie, a drugą trzymam bezpiecznie w domu. Dzięki numerowi i kodowi mogę na przykład dokonywać pewnych zakupów online, jeśli jedna z moich kart została skradziona lub zgubiłem i zablokowałem.

Napisany przez 2Escorpio

Mówię: Zapomnij o czekach podróżnych na twoje następne wakacje i skorzystaj z karty kredytowej, co jest zdecydowanie bezpieczniejsze i w przypadku nadużyć zazwyczaj odpowiada się tylko niewielką kwotą. Zawsze robię to w ten sposób, że mam dwie karty kredytowe, gdy rezerwuję dłuższe podróże - jedną, którą noszę przy sobie, a drugą, którą bezpiecznie przechowuję w domu. Dzięki numerowi i kodowi mogę na przykład zarezerwować niektóre rzeczy online, jeśli moja karta została skradziona lub zgubiłem ją i musiałem ją zablokować.

Mam nadzieję, że to nie jest para kart tego samego banku, ponieważ zazwyczaj obie zostają zablokowane w przypadku problemów.

Napisany przez Eric75
Faktycznie, w dzisiejszych czasach niekoniecznie można polegać na czekach podróżnych, ponieważ nie są one już akceptowane we wszystkich krajach. Na przykład w Indiach mogą one być nieprzyjęte. Ogólnie jednak czeki podróżne American Express są wciąż najbardziej powszechne, o ile mi wiadomo.

Napisany przez chicago
Cześć,
te banki spółdzielcze na pewno oferują te czeki podróżne. Kiedyś zapytałem o nie kilka lat temu. Jednak słyszałem, że często są problemy z ich realizacją, dlatego zdecydowałem się z nich zrezygnować. Istnieją naprawdę bardziej bezproblemowe metody!

Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata