Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Gdzie można kupić zagraniczne akcje?

Napisany przez ADMCI4
Jestem wielkim fanem kolei i chciałbym zakupić akcje najważniejszych i największych firm kolejowych na świecie, jeśli takie istnieją. Chciałbym mieć akcje m.in. francuskiej firmy SNCF oraz amerykańskich firm kolejowych. Nie mam jednak pojęcia, które firmy w ogóle emitują akcje oraz gdzie można je zdobyć. Czy powinienem zwrócić się do miejscowej giełdy papierów wartościowych lub banku w danym kraju, czy mogę także zamówić akcje za pośrednictwem mojego banku domowego? Dodatkowo chciałbym mieć akcje w formie papierowej, ponieważ mają dla mnie wartość kolekcjonerską. Czy jest to możliwe?

Napisany przez 2Bolitho
Musisz znaleźć depozyt, który emituje efektywne sztuki. Najlepiej bank z oddziałem w pobliżu. Po prostu zapytaj, czy są emitowane efektywne sztuki i jakie są koszty. Prawdopodobnie banki są do tego zobowiązane, ale nie jestem tego pewien. Trudniej będzie znaleźć firmy, które faktycznie wciąż emitują efektywne sztuki. Po prostu sprawdź, czy przedsiębiorstwa są spółkami akcyjnymi, a jeśli tak, to skontaktuj się z osobami odpowiedzialnymi za relacje inwestorskie i zapytaj o wydanie efektywnych sztuk. Całość zapewne nie będzie tania. Zakup akcji w USA w banku stacjonarnym może naprawdę dużo kosztować. Do tego dochodzi wydanie samej akcji. Prawdopodobnie koszty sięgną około 100 euro. W zależności od ceny akcji jest to naprawdę dużo. Zbieranie ich jest fajne, ale zarabianie na nich będzie raczej trudne. W innym przypadku po prostu spróbuj wyszukać efektywne sztuki w Google. Znajdą się tam interesujące wyniki.

Napisany przez Schimlock
Poleciłbym Ci brokera online. Tam kolejki są krótsze, a Ty możesz szybciej reagować, przynajmniej tak przeczytałem tutaj https://www.aktienkauf.net/.

Pozdrowienia

Napisany przez Cici

Poleciłbym Ci brokera online. Tam kolejki są krótsze i możesz szybciej reagować, przynajmniej tak przeczytałem tutaj
https://www.aktienkauf.net/.

Zauważyłeś, że pytanie jest sprzed czterech lat?

Napisany przez didi317
Zagraniczne akcje można kupić u każdego brokera oferującego handel akcjami. Bardzo ważne jest znalezienie brokera, który spełnia Twoje wymagania. Następnie możesz inwestować w akcje bez problemów. Otrzymanie akcji w formie papierowej nie jest już obecnie powszechne. Na koniec roku otrzymasz jednak zestawienie, na którym będą wymienione wszystkie wartości akcji.

Napisany przez Assetbacker
Dokładnie, zbieranie fizycznych papierów akcyjnych możesz sobie darować, lepiej trzymaj się znaczków z motywem lokomotywy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata