Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Problemy z routingu w SolNet

Napisany przez speedskater
Cześć wszystkim W sierpniu pojawił się następujący problem. Nie mogłem otworzyć niektórych stron internetowych. Powodem, który podał mi dział obsługi klienta SolNet, były problemy z trasowaniem. Dzisiaj problem pojawił się ponownie. Teraz poszukuję nowego dostawcy, czy możecie mi coś polecić i podzielić się swoimi doświadczeniami? Dzięki i miłego weekendu speedskater

Napisany przez Springer
speedskater pisze: Witam wszystkich W sierpniu pojawił się następujący problem. Nie mogłem otworzyć niektórych stron internetowych. Powodem, który podano mi w obsłudze klienta SolNet, były problemy z routowaniem. Dzisiaj problem pojawił się ponownie. Szukam teraz nowego dostawcy, czy możecie mi coś polecić i podzielić się swoimi doświadczeniami? Dziękuję i miłego weekendu speedskater
Witaj Speedskater, od kiedy jestem w Bernie (już 6 lat) korzystam z usług Cablecom. Zdarzały się tam drobne awarie, ale występują one także w Swisscom ADSL i u innych dostawców. Sprzęt: Jestem bardzo zadowolony, w ostatnich tygodniach otrzymałem także nowy sprzęt (modem kablowy, nowa generacja). Przez te wszystkie lata nie miałem żadnego problemu ze sprzętem. Działa bez zarzutu przez 24 godziny na dobę. Obsługa klienta: Miałem również pozytywne doświadczenia, natychmiast otrzymałem bezpłatnie specjalny adapter do dwóch otworów antenowych. Linia pomocnicza była zawsze dobrze dostępna. Ceny: Są dość podobne, Cable ponownie zwiększył prędkości transmisji danych. Ponadto uważam to za żart, gdy ktoś ciągle porównuje ceny, czy teraz dostawca Y jest o 5 złotych tańszy miesięcznie. Śmieszne, ile trzeba zaoszczędzić, nikt nie liczy tego przy samochodach, wakacjach i wyjściach.... (przepraszam, musiałem to wygłosić :wink: ) Moje podsumowanie: Nie zmieniam, dopóki wszystko działa jak w zegarku i nie mam problemów. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Cablecom znam z zupełnie innej strony. Sam korzystam z usług Cablecom od około 4 lat, ale zdaje się, że mam po prostu szczęście. Znam około 5 osób, które miały lub mają usługi Cablecom. W niektórych przypadkach miałem okazję osobiście rozwiązać problemy związane z instalacją lub usługą Cablecom. Niektóre problemy związane z Cablecom: Cablecom zarejestrowany, modem dostarczony, subskrypcja aktywna, ale modem nie działa! Po skontaktowaniu się z pomocą techniczną dowiedziałem się, że linia nie została jeszcze podłączona. Zostanie to załatwione w ciągu 2 tygodni! :evil: Po 2 tygodniach nadal nic, ponowny kontakt z pomocą techniczną. Ooo...zapomnieliśmy wysłać technika, teraz zostanie to załatwione. Fantastycznie... znowu czekanie! Po 4 tygodniach wszystko działało. Linia telefoniczna praktycznie nigdy nie odpowiadała. Zarówno wieczorem, jak i w ciągu dnia można było dzwonić i nikt nie podnosił słuchawki. Do tego dochodzi błędna analiza problemów na koszt klienta. Powiedzieli nawet, że karta sieciowa jest uszkodzona i trzeba kupić nową. Uszkodzony był jednak modem. U kolegi modem uległ awarii aż 2 razy w ciągu 2 lat! Jeden kolega musiał wymienić modem od razu po otrzymaniu, bo był uszkodzony, a inny musiał wymienić po kilku miesiącach. Zamówienie online w Cablecom z zaznaczeniem, że żądane jest tylko modem bezprzewodowy. Dostaliśmy jednak zwykły modem, ponieważ nie mieli modemu bezprzewodowego. Odesłaliśmy przesyłkę i dołączyliśmy list, w którym stwierdziliśmy, że umowa nie została spełniona poprawnie i jest nieważna. A oni śmią wystawić fakturę za te czynności. To bezczelność wystawiać fakturę, gdy nie jest się w stanie poprawnie przeczytać zamówienia! To moje doświadczenia z Cablecom. --------------------------------------------------------------- Bluewin to usługa, z którą nie mam zbyt dużego doświadczenia. Moja pierwsza subskrypcja tam była z modemem 56k i zawsze działała bez zarzutu. U jednego znajomego zgłoszono problemy z uruchomieniem modemu. Zadzwoniono wieczorem, około 21:30. Chociaż trzeba było poczekać dłużej, zanim ktoś odebrał, to problem został rozwiązany sprawnie i fachowo. Być może miałem po prostu szczęście trafić na dobrą osobę!

Napisany przez richard100
Jestem w Sunrise. Jestem dość zadowolony. 2-3 razy w roku nie mam dostępu do Internetu. Wtedy po prostu muszę poczekać, ponieważ problem leży po stronie linii. Prawdopodobnie przez Swisscom. Helpdesk zatrudnia bardzo kompetentnych ludzi, którzy potrafią pomóc nawet początkującym jak ja. :lol: Początkowe trudności udało się rozwiązać świetnie. Pozdrowienia Rich

Napisany przez speedskater
wygląda na to, że trzeba się spodziewać takich awarii. Cieszę się, że mam już 2 tymczasowe w ciągu 5 lat. :lol: Zmiana adresu e-mail byłaby dla mnie dość obciążająca. Zobaczymy, czy uda mi się przynajmniej wynegocjować router WLAN.

Napisany przez beta
Wczoraj w programie Kassensturz była relacja na temat SolNet, którą można teraz znaleźć online w archiwum. Krótko mówiąc: SolNet celowo ogranicza użytkowników! https://www2.sf.tv/sf1/kassensturz/sendung/beitrag.php?beitragid=1341 Pozdrowienia

Napisany przez beat
Uważam, że to zatrzymywanie jest bezczelne. Nawet prawnie nie da się z tym wygrać. Natomiast problem z słabymi połączeniami na wsi jest bardziej uzasadniony. Dostawca nie może zainstalować 20 wzmacniaczy, żeby umożliwić szybki internet dla Hansli na wsi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata