- pn paź 02, 2006 5:57 am
Cablecom znam z zupełnie innej strony.
Sam korzystam z usług Cablecom od około 4 lat, ale zdaje się, że mam po prostu szczęście. Znam około 5 osób, które miały lub mają usługi Cablecom. W niektórych przypadkach miałem okazję osobiście rozwiązać problemy związane z instalacją lub usługą Cablecom. Niektóre problemy związane z Cablecom:
Cablecom zarejestrowany, modem dostarczony, subskrypcja aktywna, ale modem nie działa! Po skontaktowaniu się z pomocą techniczną dowiedziałem się, że linia nie została jeszcze podłączona. Zostanie to załatwione w ciągu 2 tygodni! :evil: Po 2 tygodniach nadal nic, ponowny kontakt z pomocą techniczną. Ooo...zapomnieliśmy wysłać technika, teraz zostanie to załatwione. Fantastycznie... znowu czekanie! Po 4 tygodniach wszystko działało.
Linia telefoniczna praktycznie nigdy nie odpowiadała. Zarówno wieczorem, jak i w ciągu dnia można było dzwonić i nikt nie podnosił słuchawki.
Do tego dochodzi błędna analiza problemów na koszt klienta. Powiedzieli nawet, że karta sieciowa jest uszkodzona i trzeba kupić nową. Uszkodzony był jednak modem. U kolegi modem uległ awarii aż 2 razy w ciągu 2 lat! Jeden kolega musiał wymienić modem od razu po otrzymaniu, bo był uszkodzony, a inny musiał wymienić po kilku miesiącach.
Zamówienie online w Cablecom z zaznaczeniem, że żądane jest tylko modem bezprzewodowy. Dostaliśmy jednak zwykły modem, ponieważ nie mieli modemu bezprzewodowego. Odesłaliśmy przesyłkę i dołączyliśmy list, w którym stwierdziliśmy, że umowa nie została spełniona poprawnie i jest nieważna. A oni śmią wystawić fakturę za te czynności. To bezczelność wystawiać fakturę, gdy nie jest się w stanie poprawnie przeczytać zamówienia!
To moje doświadczenia z Cablecom.
---------------------------------------------------------------
Bluewin to usługa, z którą nie mam zbyt dużego doświadczenia.
Moja pierwsza subskrypcja tam była z modemem 56k i zawsze działała bez zarzutu.
U jednego znajomego zgłoszono problemy z uruchomieniem modemu. Zadzwoniono wieczorem, około 21:30. Chociaż trzeba było poczekać dłużej, zanim ktoś odebrał, to problem został rozwiązany sprawnie i fachowo. Być może miałem po prostu szczęście trafić na dobrą osobę!