Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jakie są opłaty za wypłaty gotówki kartą kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Podczas gdy korzystam z mojej karty EC lub Maestro w bankomacie obcej banku, muszę zapłacić za to często bardzo wysokie opłaty. Gdy wypłacam gotówkę kartą kredytową, również muszę zapłacić opłaty, czasami bardzo wysokie. Ale czy czasami nie jest nawet tańsze wypłacanie gotówki z kartą kredytową w obcych instytucjach finansowych niż z kartą EC/Maestro? W końcu za granicą mam zawsze do czynienia z obcymi bankami. Jakie jest tańsze wyjście?

Napisany przez petethefarmer
To zależy, żeby to krótko i prosto ująć, od ciebie i banku, z którego korzystasz. :-) Niestety, nie można tutaj dokonać ogólnych stwierdzeń.

Napisany przez GeldHai33
Jak już wspomniano, różni się to w zależności od banku. Musisz sam się dowiedzieć. Zazwyczaj informacja jest również dostępna na bankomatach własnego banku. Można jednak powiedzieć, że wiele banków pobiera opłatę w postaci procentu od wypłaconej kwoty.

Napisany przez Shopaholic
Cześć, opłaty za wypłaty gotówki kartą kredytową mogą być czasami dość wysokie!! Zwłaszcza gdy jest się za granicą/na wakacjach, karta kredytowa oferuje jednak kilka korzyści i istnieją oferty, które pozwalają na darmowe wypłaty gotówki na całym świecie! Dzięki temu zaoszczędzasz sporo pieniędzy! Mogę polecić kartę kredytową Barclayard New Visa, sam korzystam z tej bezpłatnej karty kredytowej i mogę ją polecić. Jestem z niej w pełni zadowolony! Pozdrowienia

Napisany przez Luke
Mogę podać przykład. Na mojej karcie i w moim banku opłata wynosi 2% wypłacanej kwoty, ale minimum 6 €.

Napisany przez bielursula
U mnie zawsze wychodziło to samo. Zarówno za korzystanie z karty EC, jak i kredytowej należało zapłacić około 5 € za wypłatę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata