Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy każdy bank oferuje lokatę terminową?

Napisany przez ADMCI4
Przeczytałem tutaj już wiele wartościowych postów, dlatego dziś również chciałbym zadać pytanie. Musimy ciężko oszczędzać, aby móc sobie pozwolić na wakacje. Dlatego chciałbym regularnie odkładać trochę pieniędzy, na przykład na koncie oszczędnościowym. Wydaje się, że to dobry sposób, który dodatkowo oferuje pewne odsetki. Niestety nie wiem, czy mogę to zrobić w każdym banku lub spółdzielczym banku oszczędnościowym. Mam konto osobiste w spółdzielczym banku oszczędnościowym, czy mogę po prostu zapytać o konto oszczędnościowe? Czy są specjalne banki do tego celu?

Napisany przez 2Bolitho
Oszczędzanie pieniędzy na wakacje jest dobrym pomysłem. Zdecydowanie lepszym niż kupowanie nowych ubrań na kredyt, aby pojechać na wakacje. Nie jestem pewien, czy każdy bank oferuje lokaty terminowe, ale zdecydowanie wielu to robi. Sparkassen nazywają takie konta również rachunkami depozytowymi lub podobnie. Niestety, warunki są raczej skromne w porównaniu. Inne banki, które rywalizują bardziej o nowych klientów, oferują lepsze warunki. Uważam, że to ofertę jest dość interesująca: MoneYou Deutschland. Mam zamiar założyć tam drugie konto oszczędnościowe. Szczególnie podoba mi się możliwość tworzenia podkont, co pozwoli mi świadomie rozdzielać pieniądze na nagłą potrzebę i ogólne oszczędności. Jeśli chcesz wybrać niemiecki bank, to może comdirect z 2% oprocentowaniem. Możesz także wprowadzić w Google porównanie lokat terminowych, aby uzyskać przegląd ofert.

Napisany przez Doso
Nie każdy bank oferuje to. Jeśli jest to tradycyjna kasa oszczędnościowa, oprocentowanie nie będzie zbyt wysokie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata