Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Jak najlepiej porównać możliwości finansowania samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Chcę kupić samochód na raty i oczywiście chcę zapłacić jak najmniej. Również dla mnie rynek wydaje się ogromny i nie mam pojęcia, od czego zacząć. Istnieje tyle banków i możliwości finansowania, że kompletnie nie mam punktu wyjścia. Nie mogę sam zdecydować, czy powinienem wybrać specjalny bank samochodowy czy zwykły bank. Dlatego porównanie warunków byłoby dla mnie naprawdę pomocne. Czy ktoś wie, skąd mogę to uzyskać? Pozdrowienia, Tristan

Napisany przez 2Bolitho
Chcesz kupić samochód i sfinansować go, prawda? I przy tym płacić jak najmniej, również prawda? Jak zatem ustalasz, że zapłaciłeś tak niewiele jak to możliwe?

Zapomnij o najlepszej cenie. Jej nigdy nie dostaniesz. Ale czy nie można być zadowolonym, gdy znajdziesz odpowiednią ofertę dla siebie? Sprawdź na check24.de. Tam możesz porównać finansowanie. Myślę, że sobie poradzisz z samochodowymi salonami. Tam też będziesz musiał odwiedzić 2-3 i negocjować. Z finansowaniem jest to samo. Dodatkowo możesz zapytać swojego banku lub skorzystać z innej porównywarki finansowych ofert. To można znaleźć przez Google. Aha, i zaczyna się od początku. Jaka jest teraz najtańsza ubezpieczenie? Tutaj także np. check24.de może pomóc.

A potem możesz się zastanowić, czy nie chciałbyś zaoszczędzić na kolejny samochód. Wtedy następnym razem możesz odpuścić sobie finansowanie. Po prostu oblicz różnicę między zakładaną ceną zakupu a ewentualną ceną sprzedaży starego samochodu i podziel przez miesiące normalnego okresu użytkowania samochodu. Tę kwotę odkładasz potem co miesiąc na konto oszczędnościowe. Również w Internecie znajdziesz strony do porównywania. ;-)

Napisany przez Naseweis
Cześć,

Idziesz tą samą drogą!

Podczas zakupu samochodu należy najpierw znaleźć samochód, a dopiero potem negocjować rabat.

Następnie można zastanowić się, czy finansować całość poprzez dealer samochodowy czy bank.

Pozdrowienia N.

Napisany przez GeorgPuetz
No cóż, jeśli najpierw ustali, czy w ogóle otrzyma kredyt i na jaką kwotę, może zaoszczędzić sobie wiele biegania i negocjacji w niewłaściwym miejscu. Ja bym najpierw uregulował sprawy finansowe, a potem określił kolor pojazdu.

Napisany przez 2Bolitho

Najpierw rozwiązałbym kwestie finansowe, a potem określił kolor samochodu.

Ja zrobiłbym to odwrotnie. W końcu kobieta określa kolor auta. A jeśli nawet w tej sprawie nie dojdziecie do porozumienia, to resztę można sobie darować. ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata