- pn sty 16, 2012 3:00 pm
Hej, szukam kogoś, kto udziela pożyczek prywatnych. Proszę, nie podawajcie mi firm takich jak Auxmoney itp., już przetestowałem. Ponieważ jestem samozatrudniony dopiero od kwietnia 2011 roku, nie spełniam kryteriów żadnego banku, ponieważ jestem nowym przedsiębiorcą i mam bardzo ograniczone doświadczenie zawodowe, brak stałych comiesięcznych wpływów (za to sporadycznie większe sumy) - wszystko to mi nie pasuje, chociaż w zeszłym roku przyniosłem spore zyski, moje obecne bank zgodził się na planowane inwestycje, a następnie nagle pod płaszczykiem wątpliwych powodów się wycofał. Czy to z zazdrości? Możliwe, bo osiągnąłem całkiem sporo w krótkim czasie. Mam wystarczające zabezpieczenia, ale żaden bank nie potrafił spełnić moich warunków jako samozatrudnionego :-( Nigdy nie miałem długów, co się okazało niezbyt korzystne w uzyskaniu kredytu. Prowadzę leśnictwo i mam dobre perspektywy, ale już nie chcę marnować czasu na podejrzanych pożyczkodawców - dostałem kilka ofert, które były 100% oszustwem...przeszedłem nawet austriackie firmy pozabankowe, które, w przeciwieństwie do Niemiec, udzielają szybko pożyczek pod zastaw nieruchomości - zazwyczaj za daleko (Brandenburg) jak się teraz dowiedziałem. Mam 3 domy, w jednym mam najemcę, 2 nie są jeszcze na mnie zapisane w księdze wieczystej, ponieważ zostały kupione niedawno. Mam też 16 hektarów lasu dookoła, plantację 2800 trójwiekowych świerków, bezpośrednio przy moim gospodarstwie, przy jeziorze, z dużym domem mieszkalnym, halą itp. Całkowita powierzchnia działki około 2,5 ha, 30 metrów do jeziora, więc myślę, że to wystarczające bezpieczeństwo, aby dostać pożyczkę w wysokości 35000 euro. Być może uda mi się znaleźć pomoc w ten sposób. Serdeczne pozdrowienia, Andy