Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam kredytu od osoby prywatnej

Napisany przez andyalex
Hej, szukam kogoś, kto udziela pożyczek prywatnych. Proszę, nie podawajcie mi firm takich jak Auxmoney itp., już przetestowałem. Ponieważ jestem samozatrudniony dopiero od kwietnia 2011 roku, nie spełniam kryteriów żadnego banku, ponieważ jestem nowym przedsiębiorcą i mam bardzo ograniczone doświadczenie zawodowe, brak stałych comiesięcznych wpływów (za to sporadycznie większe sumy) - wszystko to mi nie pasuje, chociaż w zeszłym roku przyniosłem spore zyski, moje obecne bank zgodził się na planowane inwestycje, a następnie nagle pod płaszczykiem wątpliwych powodów się wycofał. Czy to z zazdrości? Możliwe, bo osiągnąłem całkiem sporo w krótkim czasie. Mam wystarczające zabezpieczenia, ale żaden bank nie potrafił spełnić moich warunków jako samozatrudnionego :-( Nigdy nie miałem długów, co się okazało niezbyt korzystne w uzyskaniu kredytu. Prowadzę leśnictwo i mam dobre perspektywy, ale już nie chcę marnować czasu na podejrzanych pożyczkodawców - dostałem kilka ofert, które były 100% oszustwem...przeszedłem nawet austriackie firmy pozabankowe, które, w przeciwieństwie do Niemiec, udzielają szybko pożyczek pod zastaw nieruchomości - zazwyczaj za daleko (Brandenburg) jak się teraz dowiedziałem. Mam 3 domy, w jednym mam najemcę, 2 nie są jeszcze na mnie zapisane w księdze wieczystej, ponieważ zostały kupione niedawno. Mam też 16 hektarów lasu dookoła, plantację 2800 trójwiekowych świerków, bezpośrednio przy moim gospodarstwie, przy jeziorze, z dużym domem mieszkalnym, halą itp. Całkowita powierzchnia działki około 2,5 ha, 30 metrów do jeziora, więc myślę, że to wystarczające bezpieczeństwo, aby dostać pożyczkę w wysokości 35000 euro. Być może uda mi się znaleźć pomoc w ten sposób. Serdeczne pozdrowienia, Andy

Napisany przez Naseweis
andyalex pisze: Mam 3 domy i w jednym mam najemcę, 2 pozostałe jeszcze nie są zapisane na mnie w księdze wieczystej, ponieważ zostały kupione niedawno. Ponadto mam 16 hektarów lasu wokół, 2800 m2 powierzchni użytkowej, znajdujących się bezpośrednio nad jeziorem obok mojego gospodarstwa z wielkim domem mieszkalnym, halą itp. Działka o łącznej powierzchni około 2,5 ha, 30 m do jeziora, czyli w sumie powinno wystarczyć, aby zdobyć pożyczkę w wysokości 35000 euro jako zabezpieczenie, przynajmniej tak mi się wydaje. Więc może uda mi się coś znaleźć w ten sposób. Pozdrowienia Andy
Cześć, Uważam, że poniższa informacja jest dość zabawna: Jak zostały sfinansowane te 3 domy? Greetings N.

Napisany przez andyalex
Tak jak już pisałem, nigdy nie finansowałem niczego za pomocą kredytu ani czegoś podobnego, i ponieważ nie mam żadnych długów, nie rozumiem twojego pytania.Normalnie zapłacone i wysłane jest :-)

Napisany przez Naseweis
andyalex pisze: Jak już wcześniej wspomniałem, nigdy nie finansowałem niczego za pośrednictwem kredytu itp., a ponieważ nie mam długów, nie rozumiem twojego pytania. Płacę normalnie i wszystko jest w porządku :-)
Jeśli ktoś mógł zapłacić gotówką za 3 domy, powinien poczekać, aż domy zostaną zapisane w księdze wieczystej. Następnie nie powinno być problemu z uzyskaniem kredytu na 35 000 €. Nie rozumiem twojego oburzenia tutaj. Czy chcesz tylko oszukiwać czytelników na tym forum?

Napisany przez andyalex
Cześć, nie wiem w jaki sposób mógłbym kogoś oszukać lub chcieć... Jestem po prostu w trakcie poszukiwania prywatnego kredytu, a jeśli chodzi o wpisy w księdze wieczystej, to jestem w takiej samej sytuacji - mam Dom i las na swoim imieniu, ale jak wspomniałem, jestem samodzielny itp. Do tej pory nie dostałem kredytu nigdzie ze względu na brak zabezpieczeń, a to co nadal stanowi przeszkodę dla banków, już opisałem. Rozumiesz dlaczego szukam kredytu? Czy dlatego, że mogę poczekać, aż uzbieram pieniądze? Wtedy bym tak zrobił, gdyby to było możliwe i nie pisałbym tutaj :-) Czy moje pisanie było dla Ciebie oburzające? Każdy jest inny, tak:-) Pozdrowienia

Napisany przez willpower110
Cześć, moja rada dla Ciebie. Przeczytaj swoją pierwszą wiadomość. Czy wydaje Ci się rozsądna/seriozna? Absolutnie nie chcę Ci niczego zarzucać, ale poprawna pisownia i gramatyka robią dobre pierwsze wrażenie. Rozumiem Twój styl, chcesz być swobodny i być w dobrym nastroju, ale w przypadku prośby o kilka tysięcy euro, jest to niestety nieodpowiednie. Moja rada. Przemyśl swoją prośbę jeszcze raz, nie zapominając też o akapitach. Zwiększy to znacznie Twoje szanse tutaj.

Napisany przez andyalex
Cześć, więc naprawdę nie wiedziałbym, co w tym jest nieodpowiedniego lub niesolidnego, znaczy w jaki sposób mógłbym być niesolidny i co tym osiągnąć? W końcu jestem gotowy, bo wiem, że nie ponoszę zbyt dużego ryzyka, stając się poręką swojej nieruchomości w zamian za kredyt. Przecież nie poświęciłbym jej łatwo, aby uzyskać kredyt, a potem zniknąć z pieniędzmi, a tym samym stracić swoje wymarzone Dom nad jeziorem i piękny las? W końcu jest znacznie więcej wart niż kwota, której obecnie szukam. Prawdopodobnie będzie sprawdzone, czy to, co mówię, jest prawdą, jeśli w ogóle znajdzie się tutaj ktoś gotów udzielić pożyczki. Gramatyka jest w porządku, moim zdaniem, przecież to forum internetowe, gdzie chodzi o zrozumienie przeczytanego, a nie o szukanie błędów. Nie staram się sprawiać wrażenia luźnego i wesołego - piszę tak, jak jestem, bez względu na to, czy teraz zadaję pytanie czy załatwiam jakąś sprawę biznesową. Miłego wieczoru, do widzenia

To był tylko dobrze myślony poradnik i nie miał na celu być osobistym atakiem. Szkoda, że zdecydowałeś/rzadziłeś się taką opinią.

Napisany przez andyalex
To w porządku! Dlaczego miałbym osobiście brać sobie do serca to, że wyglądam nierozważnie, nieserio i nie umiem pisać, udając kogoś innego, aby zarobić pieniądze? Nie ma sprawy, atakować literami? Przecież one nie robią nawet guzów. Jeśli ktoś w ogóle przeczyta moje zapytanie i będzie w stanie mi pomóc, na przykład zna lichwiarza, to ta osoba na pewno się odezwie, jeśli chce dobrze zarobić:-) Miłego wieczoru, do widzenia

Napisany przez Naseweis
Tak, moim zdaniem ten tekst nie jest nieseriozny. Niemniej jednak należy założyć, że tutaj młodzi ludzie robią sobie żarty z uczestników forum. Każdy ekspert od kredytów od razu zauważy, że te przedstawione informacje nie pasują do siebie. A ta bzdura: kredyt nie doszedł do skutku, ponieważ w grę wchodzi zazdrość. Można tylko potrząsnąć głową.

Napisany przez andyalex
Nawet dla mnie to nie pasuje, że nie dostaję kredytu na podstawie podanych faktów! Jak już powiedziałem, miałem już wiążącą zgodę mojego banku, która nagle została odrzucona z wyssanymi z palca pretekstami. Byłem jeszcze raz w banku i usłyszałem prawdę, że już wystarczająco dużo tu kupiłem i zarobiłem, więc odrzucenie nie jest takie straszne, mogę się nadal zajmować tym, co kupiłem tutaj. Mój doradca bankowy powiedział nawet, że rozważa zrobienie tak samo jak ja, ponieważ przecież dopiero 1,5 roku temu przeprowadziłem się tutaj i już osiągnąłem sporo. Kto by nie poczuł zazdrości, zwłaszcza że moje pieniądze były trzymane na wstrzymaniu przez mój bank, miałem zgodę, i z tego powodu zacząłem przygotowywać zakupy, które teraz są tuż przed notariuszem (jakoś sobie poradzę), mój bank wiedział o tym i dostałem z góry udzieloną pożyczkę w rachunku bieżącym w wysokości 20 000, oraz po dostarczeniu wszystkich wymaganych dokumentów zapewniono mi, że nie będzie żadnych problemów i nie zostanę sam z moją prośbą o kredyt. Nie planowałem kwoty kredytu, ponieważ nie miałem jeszcze 100% zgody, tylko możemy sobie poradzić... ale z udzielonym kontokorrentem tak. Jak powiedziałem, zabezpieczenia, plany, perspektywy - wszystko wydawało się świetnie, nazwano mnie wzorowym przedsiębiorcą. Nawet brak doświadczenia zawodowego itp. nie był już przeszkodą, tuż przed spotkaniem z notariuszem dostałem odmowę, która wyraźnie była pretekstem, ponieważ podane powody były jasno przedstawione na wstępie i w ogóle nie były widziane jako problem - jak już mówiłem, kontokorrent zatwierdzony, choć ustnie, ale uważa się to za ważne między przedsiębiorcami, a mój doradca bankowy jest właśnie tego pełnomocnikiem handlowym. Potrząsałem głową, no tak! Robiłem to przez 2 tygodnie - moj bank po prostu porzucił mnie z odmową, potem wymyślili mi kolejne warunki nie do spełnienia, a w gruncie rzeczy nielegalne, które nagle miały być spełnione, oczywiste jest, że myśleli, że będę kontynuował, aby nagle żądać czegoś innego. Doskonale wiedzieli o moich zakupach i kiedy planowałem wydanie moich środków i zakupy z mojego zatwierdzonego kontokorrentu - odmowa. Kontokorrent został udzielony, aby mieć większą elastyczność, więc nie mógłbym się na to zdać, wówczas planowałbym tylko z moich środków i nigdy nie doszedłbym do tego, że muszę teraz szukać kredytu, żeby nie odtrącić moich przyjaciół - zrobiłem to naprawdę, bo po odmowie nie wiedziałem lepiej, co robić. I jak niewiarygodnie to brzmi, to jest prawdą! Jaki byłoby sens takich zmyśleń, to była duża niemiecka bank, miałem tam konto i widzieli, że dobrze zarabiam, w międzyczasie zaczynam tracić cierpliwość, aby zgłosić odmowę, mam już wystarczająco inne rzeczy do zrobienia, ale to uciążliwe starcie jest nieuniknione, nie przyniesie mi kredytu, ale po prostu dlatego, że to niesprawiedliwe i okropne, muszę to zrobić. Miłego dnia!

Ok, teraz naprawdę to opisałeś. Brzmi to naprawdę jak zazdrość, przynajmniej ze strony twojego doradcy. Trudno jednak zrozumieć taką reakcję. Najpierw ustnie się zgadza, a potem jednak odmawia. Myślę, że ktoś wyższy zapadł ostateczną decyzję. Być może uda ci się dotrzeć do prawdziwych decydentów w twoim banku. Po prostu poproś o nich, bo doradca nie może sam decydować o takich szczególnych przypadkach, takich jak samozatrudnienie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata