Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy istnieje sprawdzenie w Schufa przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Wielokrotnie brałam kredyt i wiem, że poza wieloma informacjami i dokumentami konieczne jest również uzyskanie informacji od Schufy przez banki. Służy ona głównie zabezpieczeniu kredytu, ponieważ pozwala ocenić zdolność kredytową klienta. Ale jeśli teraz kupuję samochód i finansuję go, to samochód stanowi już zabezpieczenie. Czy bank nadal potrzebuje ode mnie informacji od Schufy? Czy istnieją banki, które udzielają finansowania bez tej informacji? Dzięki z góry...

Napisany przez 2Bolitho
Zazwyczaj informacje na temat Schufa są pożądane. Samochód jako zabezpieczenie jest miłym dodatkiem, ale ostatecznie jest to tylko dobro konsumpcyjne, które traci na wartości. Kto chciałby ciągle zawierać złe interesy i musiałby wykorzystywać zabezpieczenia?

Napisany przez 2Escorpio
Możesz zapomnieć o aucie jako o zabezpieczeniu, gdy kupisz je nowe za 25 000 euro, a następnego dnia jest już warte tylko 19 000 euro. Co jeśli zostanie skradzione, a ty masz tylko ubezpieczenie OC?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata