Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy muszę wziąć urlop na stażu obserwacyjnym?

Napisany przez ADMCI4
Firma, w której obecnie pracuję, zwalnia pracowników, niestety mnie to dotknęło, ponieważ jestem stosunkowo młody i nie mam rodziny.
Od dwóch miesięcy składam aplikacje w innych firmach i już miałem kilka rozmów kwalifikacyjnych.
W jednej z firm mam teraz zrobić dwudniową praktykę, aby mogli się lepiej zorientować, a ja również mógłbym uzyskać lepszy wgląd.
Mój pracodawca uważa, że powinienem wziąć na to urlop, którego już nie mam.
Ponieważ zostałem zwolniony przez firmę, czy nie są oni również zobowiązani do udzielenia mi zwolnienia na takie praktyki?

Napisany przez Naseweis
Dlaczego firma miałaby dać Ci 2 dni wolnego.

Złóż wniosek o urlop bezpłatny.

Pozdrowienia, N.

PS: Oczywiście, należy samemu opłacać składkę na ubezpieczenie zdrowotne.

Napisany przez 2Bolitho
§ 629 BGB(Ustawa) Czas wolny na poszukiwanie pracy

Po wypowiedzeniu stałego stosunku pracy pracodawca na żądanie pracownika ma obowiązek udzielić odpowiedniego czasu na znalezienie innego zatrudnienia.

Udzielenie zwolnienia jest obowiązkowe. Odpowiedni czas jest kwestią indywidualną. Prawo do zachowania wynagrodzenia jest nieuregulowane, ale raczej nieprawdopodobne.

Proszę skontaktować się z prawnikiem (koniecznie z prawnikiem specjalizującym się w prawie pracy). Pomoże on nie tylko w tym przypadku. Brak ubezpieczenia od ochrony prawnej? W takim przypadku skorzystaj z pomocy zakładowej rady pracowniczej i związku zawodowego. Przy utracie pracy zawsze to jest zalecane. Pracodawca może popełnić wiele błędów, a bez pomocy prawnej możesz stracić roszczenia, o których nawet nie podejrzewasz.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata