Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: IAO XING UNIVERSAL TELEPHON WHEN XING) - Uniwersalny Telefon IAO XING WHEN XING)

Napisany przez beta
Interesująca wartość. Dostarcza naszym chińskim przyjaciołom praktycznie wszystko związane z telekomunikacją. https://www.qiaoxing.com Duże podmioty już się zaopatrzyły: UBS, Goldman, Morgan Stanley itp..... Wszystkie oceny są na poziomie kupować. Natknąłem się na cele cenowe aż do 36$. Kupiłem wczoraj i sprzedałem dzisiaj z zyskiem 8%. Mam nadzieję na nową, długoterminową możliwość ponownego wejścia. Kurs właśnie mocno wzrósł. Chciałbym zobaczyć nieco konsolidacji. Co myślicie? Ta pozycja jest na górze mojej listy watchlist! Pozdrowienia

Re: IAO XING UNIVERSAL TELEPHON WHEN XING) - Uniwersalny Telefon IAO XING WHEN XING)

Napisany przez ADMCI4
Wszystkie dane, które mogę znaleźć na temat tej firmy, również robią na mnie najlepsze wrażenie. Niestety nie mogę znaleźć bilansu. Czy możesz mi w tym pomóc? Pozdrowienia, Linard

Napisany przez beta
Choć nie potrafię czytać bilansów ani obliczać wskaźników P/E, być może to Ci pomoże? https://finance.yahoo.com/q/is?s=XING&annual Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Najserdeczniejsze podziękowania Pozdrowienia

Napisany przez 2cybercrash
Dziękuję beta za interesującą i oryginalną wskazówkę, wygląda na to, że chodzi o egzotykę, jeszcze mało znaną, China-Telecom to rynek, który warto obserwować. W przypadku takich firm warto wiedzieć, kto stoi za nimi, jakie zachodnie technologie, jakie banki, jakie technologie. Wartość PE wynosi niesamowite 7, co dla firmy telecom jest niemal spektakularne, albo jest tutaj coś nie tak? Kurs akcji przechodzi przez doliny i góry, warto zabrać dobre buty trekkingowe.

Napisany przez beta
Uwaga Czytałem również o niskich wskaźnikach P/E. Na wstępie: jestem w to zaangażowany od wczoraj, 13,85$. Koniec z WL, mam już portfel :? Jednakże tę wiadomość przeczytałem dopiero dziś: -------------------------------------------------------------- 28.9.06 BUYINS.NET: BPUR, OTIV, VIFL, XING, AURC, CPYE zostają dzisiaj dodane do listy akcji krótkich Qiao Xing Universal Telephone Inc. (XING) zajmuje się produkcją i dystrybucją produktów telekomunikacyjnych w Chińskiej Republice Ludowej. W jej portfolio produktów znajdują się terminale telekomunikacyjne i powiązane produkty, w tym telefony bezprzewodowe, telefony VoIP, zaawansowane telefony komórkowe oraz produkty elektroniczne dla konsumentów, takie jak odtwarzacze MP3, kasy fiskalne i produkty typu set-top box. Firma projektuje również telefony komórkowe GSM. Ponadto zajmuje się badaniami i rozwojem oraz dystrybucją telefonów komórkowych; projektowaniem i dystrybucją telefonów stacjonarnych, telefonów bezprzewodowych i faksem. Qiao Xing Universal dystrybuuje swoje produkty poprzez niezależnych dystrybutorów regionalnych, a także centra obsługi posprzedażnej, w tym agencje hurtowe. Firma ma strategiczne partnerstwo z China Telecom, China Netcom, China Railcom, China Mobile i China Unicom. Firma została założona przez Rui Lin Wu w 1992 roku i ma siedzibę w Huizhou City, Chińskiej Republice Ludowej. Posiadając 19,01 miliona akcji i 943 014 akcji zadeklarowanych jako krótkie na sierpień 2006 roku, wystąpił brak dostarczenia akcji XING. ------------------------------------------------------- Dla przypomnienia: Sprzedaż przez gołębią księgę była już tematem dyskusji na tym forum: https://www.boersenportal.ch/forum/viewtopic.php?t=850 i wątek dotyczący VLCCF również zawiera coś na ten temat..... Oto strona internetowa BUYINS.NET: https://www.buyins.net/ Może być, że to wszystko nieprawda, i XING nie upadnie. Jeśli jednak zdarzy się inaczej, mam już gotowy pakiet $ na Short Squeeze :mrgreen: Poczekajmy...... Pozdrowienia

Napisany przez beta
Znowu jestem online. Pierwsza transakcja została zakończona po 16,20$. Prawdopodobnie znowu było to za wcześnie, ale ostatnie wzrosty w ostatnich dniach były znaczne. Czekamy na silną listę obserwowanych spółek. 14$-16$ ?

Wygląda na to, że postępuję właściwie taktycznie, postąpiłbym podobnie, ponieważ wartość zmierza ku szczytowi i napotyka na poważny opór. Nigdy nie wiadomo, czy taki opór zostanie szybko przezwyciężony? często kurs zostaje odcięty na podobnym poziomie. Ponadto informacje na temat danych fundamentalnych są ubogie.

Napisany przez beta
Po poprawce znowu dołaczam z porcją na poziomie 14,4$. Mam nadzieję, że to nie jest chwytanie noża spadającego....Geopolityczne aspekty teraz po prostu nie są brane pod uwagę :? Następna transza (oby nie) byłaby wtedy na poziomie 10$. Pozdrowienia

Napisany przez beta
Nic z 10$.......Dodałem trochę przy kursie 13.30$. Dziwny tytuł, jeździ 8-kątami, prawie codziennie. Zobaczymy. ------------------------- Qiao Xing Universal Telephone, Inc. Recenzuje Wyniki Finansowe swojej Działalności za Trzy Miesiące Zakończone 30 Września 2006 r. 8:00 ET 27 listopada 2006 r. (PR NewsWire) Qiao Xing Universal Telephone, Inc. (Nasdaq: XING) dziś przedstawia wstępną recenzję wyników finansowych swojej działalności za trzy miesiące zakończone 30 września 2006 r. przed publikacją bardziej szczegółowych informacji finansowych, w tym zysku na akcję. Szacuje się, że łączne przychody ze sprzedaży za trzy miesiące zakończone 30 września wyniosą 841,9 mln RMB (106,5 mln USD). Przychody ze sprzedaży segmentu telefonów komórkowych szacuje się na 768,3 mln RMB (97,3 mln USD), głównie dzięki popularności modeli CECT A1000 i IP1000. Te telefony komórkowe z ultra-długimi akumulatorami zapasowymi zapewniają około 1 000 godzin czasu czuwania i nie są dostępne w produktach konkurentów. Telefony komórkowe marki COSUN wprowadzone w drugiej połowie 2004 r. również skorzystały z rosnącej rozpoznawalności marki i rozszerzającej się sieci dystrybucji. Przychody ze sprzedaży telefonów stacjonarnych, czyli stacjonarnych, szacuje się na 73,6 mln RMB (9,3 mln USD) za trzy miesiące zakończone 30 września 2006 r. Wzrost standardu życia w Chinach sprawia, że gospodarstwa domowe są skłonne do wymiany starych zestawów telefonów stacjonarnych na nowe z dodatkowymi funkcjami. Szacuje się, że zysk brutto Grupy XING wyniesie 195,4 mln RMB (24,7 mln USD) w trzecim kwartale 2006 r., głównie dzięki sprzedaży telefonów komórkowych marki CECT. Przewiduje się, że koszty operacyjne Grupy XING wyniosą 26,2 mln RMB (3,3 mln USD) w trzecim kwartale 2006 r. Oczekuje się, że dochód z działalności Grupy XING wyniesie 169,1 mln RMB (21,4 mln USD) za trzy miesiące zakończone 30 września 2006 r. Pan Wu Rui Lin, Przewodniczący XING, powiedział: W trzecim kwartale 2006 r. osiągnięto znaczący postęp w dochodach z działalności. To przyczyni się do uzyskania satysfakcjonujących wyników finansowych na cały rok. ------------------------------- Pozdrowienia

Dziękuję, beta, dodałem XING do listy obserwowanych. PE wynosi obecnie 78, co nie do końca mi odpowiada. Wygląda na naprawdę orientalną wrzecionowatą sprawę. Czy cel zakupu powinien wynosić od 2,5 do 5 USD, bez lepszych danych fundamentalnych?

Napisany przez beta
Mam nadzieję, że się mylisz co do swojego celu zakupu, poczekaj.... ;-) Źródło: BB. Pozdrawiam

Napisany przez beta
Spłukane przy 14,3x$, wzrost o 3,5%+ W górę, w dół, .... irytujące. Konsolidacja w uporządkowanych torach (jak na obrazku) czy nie. Cele kursów nadal oscylują wokół 20$. Pozdrowienia

Czy cała amerykańska gospodarka skórzana, czy też dynamika rynku, nie jest trochę irytująca dla nas bladolicych? W każdym razie od początku roku, oprócz połowy beczki jabłek, nic nie zbierano, tylko sadzono i gnije. Ale rok się jeszcze nie skończył, chyba ma być trochę płaski, przegrzania nie widzę, jak zawsze potrzebna jest duża cierpliwość i nerwy.

Napisany przez beta
cybercrash pisze: Czy cała amerykańska gospodarka i dynamika rynku nie są trochę irytujące dla nas, bladolicych.....
TAK! Szczególnie gdy XING właśnie osiągnęło wartość 15$..... :? Pozdrowienia

Napisany przez beta
XING osiągnął swoje celu kursu, niestety ponownie bez mnie...... Obecnie wynosi 19,70$. I ponieważ to irytuje, lecą w nagrodę z WL :twisted: Poza wzrokiem, poza sercem. Pozdrowienia.

Trzymaj na liście do prania, jest uciążliwym typem, moim celem kursowym było 7 dolarów, co nie było zbyt realistyczne! Nic nie szkodzi, teraz już trochę go lepiej znamy. Preferuję jednak Qualcomm z mocnym obuwiem w Chinach, ale teraz jest już znowu za drogi.

Napisany przez beta
Ostatnio znowu kupiłem trochę XING-a, po 12,3$. Wiadomości są bardzo skąpe, ostateczne liczby dotyczące wyników zeszłorocznych zostały wielokrotnie przesunięte, ale powinny być dostępne przed 15 lipca. Kurs wydaje się ustabilizować w okolicach 12.x$. Zakup dokonany tylko ze względu na wykres 1-letni i brak pomysłów. Mam nadzieję na szybką transakcję, 2-4 tygodnie, 14$ byłoby dla mnie akceptowalnym celem końcowym. Pozdrowienia

Interesująca uwaga, dzięki beta. UBS Quotes wymienia nawet PE na poziomie 4,1. Swissquote również ma takie na poziomie 12, podobnie jak yuhuu finance. Przez dłuższy czas obserwowałem, obok Qualcomm, który jest jednak nieco wyższej wyceny. Dziś postanowiłem zaryzykować małe zamówienie na poziomie 12,45$. Rakiety jeszcze nie zostały odpalone, a co nie jest, może się stać, być może nawet nieco wolniej? Spadek się już zatrzymał, 10$, 7$ mało realistyczne? Muszę jeszcze wspomnieć, że wcześniej beta zwrócił uwagę, że ta wartość podlega masowemu naked short selling (lato 2006). Można spodziewać się tu pewnych działań ze strony amerykańskich banków, które niekoniecznie podzielają oczekiwania inwestorów co do kursu? Tylko małą partię i frakcyjnie inwestować?

Dzisiaj niespodziewanie dostałem dodatkowy bonus +9%. Nie znam powodów. W każdym razie wskazówka od bety wydaje się nie być bezpodstawna?

Napisany przez beta
Istnieją dwie wiadomości.... Po pierwsze, jedno z tych telefonów otrzymuje najwyższe oceny testów od China Electronic News. Po drugie, liczby przychodzą w poniedziałek, 16 lipca. Wygląda na to, że niektórzy starają się jeszcze dziś uzupełnić swoje zapasy, licząc na to, że wszystko dobrze się skończy. https://www.einnews.com/search.php?keywords=xing&makesearch=yes Nie rozumiem zbyt wiele o tej firmie. Ani o ich bilansach, ani o ich strukturze firmowej. Bardzo skomplikowane. To, co skłoniło mnie do zakupu, to z jednej strony wykres, z drugiej strony historia Chiny i telekomunikacja. Więc proszę, nie zabij mnie w poniedziałek, jeśli coś pójdzie nie tak ;-) (jeszcze nie sprzedam) Pozdrowienia

Napisany przez beta
Hmm....zobaczymy, gdzie otwierają dzisiaj :? Po godzinach handlu było ostro. To może jednak wynikać z faktu, że XING przedstawił totalny bałagan w bilansie. Rachunkowość zgodnie z amerykańskimi standardami jest chyba kwestią szczęścia. (Pozostaję w grze, zakup za 8$, ale nie wierzę, że kiedykolwiek tam się wzrosną.)

Liczby zostały przeniesione z 20 czerwca na 16 lipca. Powinny zostać opublikowane wczoraj, ale nie widzę nic konkretnego na Yuhuu-Finance. To także w związku z małym trzęsieniem na rynku opcji, gdzie na tej wartości znane jest intensywne krótkie sprzedawanie w formie naked short selling. Nic nie może dziwić, kursy generowane są tak czy inaczej przez amerykańskie banki. Spodziewaj się podobnych ciekawych nadgonów i lokat jak w przypadku przemoczonych bananów, czy to telefon czy owoce? Ważne jest zdywersyfikowanie.

Napisany przez beta
No cóż, ja też nie znalazłem zbyt wiele. Tylko raport roczny 06. Przyszedł wczoraj. Jest jednak już historią i mniej mnie interesuje. Poza tym potrzebowałbym tydzień wakacji, żeby przeczytać ten dokument :-) ANNUAL REPORT for the fiscal year ended December 31, 2006

Całkowicie nowe, interesujące praktyki w chińskim księgowości, rewizja bilansów za lata 2003, 2004, 2005 i 2006 i zapisanie straty na poziomie 19 centów na akcję. Po prostu. Jak zatem możliwe było wygenerowanie wskaźnika P/E na poziomie 10 lub nawet niższym? Hokus-Schina-x-Pokus. Po co zatem liczby, jeśli obliczenia opierają się na Pi-x-Schlitzaug? Bilansowanie przy użyciu chińskiego liczenia, żadnych komputerów. Nowa chińska mądrość: nie ufaj chińskiemu bilansowi, który nie został przeliczony za pomocą liczenia na zliczanie? Dziś doszła do mnie wiadomość, która spowodowała spadek kursu o 20%, a mianowicie nagie krótkie sprzedaże, pełna katastrofa. Nie będę teraz kupował dodatkowych akcji, pozostaje pod ścisłą kontrolą. W końcu przecież kurs wzrósł z 12$ do 14$, czego można chcieć więcej? Ogłoszono również niedawno, że osiągnięto wzrost obrotów o 20%! Niestety, dzisiaj nikt się tym nie interesuje, chyba że wynika to również z chińskiego sposobu liczenia? Wiadomość: AP Qiao ogłasza nowe wyniki finansowe za lata 2003-2005 Wtorek, 17 lipca, godzina 10:43 ET Qiao przelicza wyniki z lat 2003-2005 w celu sprostowania błędów księgowych oraz obniżenia zysków NOWY JORK (AP) - Chiński producent i dystrybutor telefonów Qiao Xing Universal Telephone Inc. ogłosił we wtorek, że przeliczył wyniki z trzech lat, obniżając deklarowane zyski po odkryciu błędów księgowych w swojej jednostce mobilnej. Qiao zgłosiło również stratę w wysokości 2,5 miliona dolarów, czyli 19 centów na akcję, w 2006 roku. Firma poinformowała, że zredukowała zyski za lata 2003, 2004 i 2005 o odpowiednio 16,3 mln juanów chińskich (2,2 mln dolarów), 21,5 mln juanów chińskich (2,8 mln dolarów) oraz 3,8 mln juanów chińskich (503 000 dolarów). Przeliczenia dotyczyły jednostki Qiao Xing Communication Co. W ostatnim roku Qiao odnotowało wzrost sprzedaży o 22% do 412,8 mln dolarów, zwiększone przez sprzedaż w jednostce mobilnej CEC Telecom Co. Akcje Qiao spadły o 2,97 dolara, czyli o 21,3%, do poziomu 11 dolarów w porannym handlu. W ciągu ostatniego roku kurs akcji oscylował w granicach od 10,63 do 19,94 dolarów. Pytania lub uwagi dotyczące tej historii należy kierować do redakcji Financial News Associated Press pod numerem 212-621-7190.

Nie inaczej było się spodziewać, Chinol dowiadywał się, źródło nieznane, poziom 3 na 4 (4 jest już słaby), dobre wyniki są nagradzane około 10. Kurs spada do poziomu 10$, według Yahoo Finance w tym roku wzrost wynosi 20$. Nie ma potrzeby dokupywania, po prostu trzymać, ponieważ obecnie sprzedawane są nieskrócone pozycje. Kiedyś główne banki hinduskie zechcą ponownie przyciągnąć kapitał, wtedy pojawią się inne informacje. Poczekajmy, może to potrwać.

Pomimo spadków na rynku nie spadał poniżej 10$, był nawet lekko zielony, a dzisiaj skacze o +7% do 11.5. Wygląda na to, że nie jest całkowicie martwy, pomimo okrojonej sprzedaży na krótko.

Napisany przez beta
Właśnie teraz zauważyłem (byłem nieobecny kilka dni), że w piątek opublikowano dane za pierwszy kwartał. I wygląda na to, że były one dobre. Dodano również pozytywny wydźwięk. Wydaje się, że w przygotowaniu są nowe interesujące produkty.... https://www.cosun-xing.com/m_news.asp Wydaje się, że teraz stopniowo, ale pewnie doganiają zasady SEC dotyczące publikacji danych kwartalnych. Można przeczytać na nasdaq.com. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata