Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy na zakup samochodu od osoby prywatnej

Napisany przez Steffem
Cześć

mam pytanie. Obecnie finansuję samochód poprzez readybank. Teraz jednak potrzebuję większego samochodu.
Chciałbym najpierw dowiedzieć się, czy mogę kupić samochód od osoby prywatnej i wziąć na to kredyt, czy może jest to możliwe tylko w przypadku zakupu u dealera?
Co się dzieje, jeśli chcę sprzedać mój obecny samochód, ale nie dostanę za niego wystarczającej kwoty, aby spłacić go w całości? Otrzymam dokumenty samochodu dopiero po całkowitym spłaceniu. Czy pozostała część kwoty może być wzięta w nowym kredycie, który zostanie przeznaczony na zakup nowego auta?

Jak najlepiej postąpić w takiej sytuacji?

Re: kredyt samochodowy na zakup samochodu od osoby prywatnej

Napisany przez 2Bolitho

Jak najlepiej to zrobić?

Jeśli pytasz mnie, polecam kupno samochodu za gotówkę.

Nie mogę ci odpowiedzieć na twoje pytania. Nie mam doświadczenia w tego typu sprawach. Ale może jeden wskazówka: Jeśli obok rezerwy na naprawy i inne wydatki, będziesz także odkładać na nowy samochód, zaoszczędzisz pieniądze i będziesz bardziej elastyczny. To również daje zupełnie inne uczucie, gdy jeździsz własnym samochodem, a nie tym, który należy do banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata