Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: szukam kredytu prywatnego na 6 000 zł, dobre oprocentowanie + samochód jako zabezpieczenie

Napisany przez sahari
Cześć @all,

Szanowni Państwo, 

Szukam osoby prywatnej, która udzieliłaby mi pożyczki w wysokości 6.000 euro. Chciałbym skorzystać z usług Smava lub podobnych platform. Niestety, nie jest to możliwe, ponieważ mieszkam w Austrii. :-( Teraz próbuję tego sposobu i udostępnię szczegółowe informacje, aby mogli Państwo sobie wyrobić dobre zdanie o mnie jako osobie oraz o sytuacji.

Powód pożyczki: Podczas budowy domu znajomy pożyczył nam 10.000 euro (bez odsetek). Co miesiąc spłacaliśmy raty. Teraz potrzebuje on pozostałą kwotę 6.000 euro spłacić od razu.

Stopa procentowa: Do negocjacji, chętnie zapłacę atrakcyjne odsetki. Proszę złożyć ofertę.

Dodatkowe spłaty powinny być możliwe, ponieważ w związku z moją działalnością zawodową na własny rachunek mam nieregularne dodatkowe dochody.

Miesięczna rata: 250 euro

Dochód netto domowy: 3200 euro (+ 150 euro zasiłku rodzinnego)
Ja: 850 euro z zatrudnienia (od 6 lat, bezterminowo) + 600 euro/miesiąc stałego dochodu z pracy zawodowej jako redaktor/tekściarz
Partner życiowy: 1750 euro bezterminowo
Obecna rata kredytu budowlanego: 750 euro/miesiąc

Nie oczekuję, aby mi ślepo ufać. Dlatego mogę na Państwa życzenie przesłać aktualny dowód zarobków, dowód tożsamości (prawo jazdy, meldunek) oraz wypis z KSV (odpowiednik Schufa w DE, brak negatywnego wpisu). 

Dodatkowo mogę zaoferować nasz samochód jako zabezpieczenie (Opel Signum, rocznik 2004). Aktualną wartość muszę jeszcze sprawdzić, ale nie pokryje ona całej kwoty 6.000 euro. Rozważam również ubezpieczenie pozostałego długu.

NIE WYKONUJĘ PREMIOWAŃ Z GÓRY!!

Mają Państwo jeszcze jakieś pytania? Proszę skontaktujcie się. Chętnie udzielę odpowiedzi. Ogólne pytania także mogę odpowiedzieć tutaj w forum.

Mam nadzieję, że ktoś się odezwie przez to forum. Myślę, że nie jestem gorsza/lepsza od osób poszukujących kredytu na Smava. Może chcielibyście/moglibyście sfinansować moją prośbę kredytową, bardzo by mnie to ucieszyło.

Kontakt albo poprzez prywatną wiadomość, albo e-mailem pod: kr_ernst@hotmail.com

Z poważaniem 
Sahari

Re: szukam kredytu prywatnego na 6 000 zł, dobre oprocentowanie + samochód jako zabezpieczenie

Napisany przez sahari
Brak reakcji?Masz pytania? Zapytaj... chętnie odpowiem szczegółowo. Lub skontaktuj się bezpośrednio.PozdrowieniaSahari

Napisany przez Gell
Zapytanie Sahari:

Zamieszczone o 10:00, a o 13:20 już jesteś niecierpliwy?
Wiele osób nie siedzi cały czas przed ekranem i może odpowiadać na wpisy dopiero wieczorem.
Według licznika odsłon, Twój wpis został przeczytany przez 16 osób do tej pory.
Ilu potencjalnych darczyńców Twoim zdaniem jest wśród nich? (na przykład, ja do nich nie należę).
Więc powinieneś trochę więcej poczekać.

Mimo to życzę powodzenia

Pamiętaj

Napisany przez sahari
Cierpliwość nigdy nie była moją mocną stroną... ale masz rację, wiem.

pozdrawiam
Sahari

Napisany przez Naseweis
Cześć Sahari,

1. Nie warto być niecierpliwym na forum.
2. Czy naprawdę oczekujesz, że ktoś się tu zgłosi i pożyczy Ci prywatnie 6 000 euro?

Jakie zabezpieczenia możesz zaoferować?

Gwarancja? Zastaw?

Dlaczego jako redaktorka w Austrii zarabiasz tak mało?

Polecam rozszerzyć swoją działalność. Powinno to być bez problemu osiągnąć miesięczne dochody netto na poziomie 2 000 euro.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez sahari
@Naseweis Zitat: Czy naprawdę oczekujesz, że ktoś się tutaj zgłosi i pożyczy Ci prywatnie 6 000 €? Oczekiwać? Nie, ja tego nie oczekuję. Ale próbuję tego sposobu. Nie wiem jednak, dlaczego reagujesz na to w ten sposób krytycznie. Pożyczanie pieniędzy od osób prywatnych w zasadzie nie jest niczym nowym. O tym świadczy liczne platformy kredytowe w Niemczech, Szwajcarii itp. Jako Austriaczka niestety nie mam możliwości korzystania na przykład ze smava lub podobnych. Dlatego moja publikacja tutaj. Co do zabezpieczeń: Starałam się bardzo szczegółowo przedstawić moje obawy. Jestem również gotowa udokumentować te informacje za pomocą dowodów zarobków, wyciągów z KSV (odpowiednika Schufy w DE) itp. Jako zabezpieczenie oferuję mój samochód i na życzenie również ubezpieczenie spłaty kredytu. (Tak jak to już opublikowałam w oryginalnym wpisie). Widzisz, bardzo się staram, aby zapewnić potencjalnym zainteresowanym jak najlepsze opcje zabezpieczenia. Zitat: Dlaczego jako redaktorka zarabiasz tak mało? No, to pytanie zadaję sobie także czasami. :-) Nie, ale żarty na bok. Jestem zatrudniona na część etatu, a reszta to praca freelancer. Zitat: Polecam rozszerzenie swojej działalności - Już teraz pracuję 40 godzin tygodniowo i mam dziecko, które również wymaga uwagi, a które chętnie jej udzielam. Zarobienie 2 000 netto nie powinno być problemem - w rzeczywistości wygląda to trochę inaczej. Ale dobrze, ty tego nie możesz wiedzieć. I nawet gdybym zarabiała 2 000 € miesięcznie, nie pomogłoby mi to na krótką metę. Pozdrowienia Sahari

Napisany przez Naseweis

@Naseweis
Cytat: czy naprawdę oczekujesz, że ktoś się tutaj zgłosi i pożyczy Ci prywatnie 6.000 €?

Oczekiwać? Nie, nie oczekuję. Ale próbuję w ten sposób. Nie wiem jednak, dlaczego reagujesz na to tak krytycznie. Pożyczanie pieniędzy od osób prywatnych nie jest w końcu niczym nowym. O tym świadczą liczne platformy kredytowe w Niemczech, Szwajcarii itp. Jako Austriaczka niestety nie mam możliwości korzystania na przykład ze smava lub podobnych. Dlatego moje ogłoszenie tutaj.

Co do zabezpieczeń:
Starałam się bardzo szczegółowo przedstawić moją prośbę. Jestem również gotowa udokumentować te informacje za pomocą wyciągów z pensji, raportu KSV (odpowiedniku Schufa w DE) itp. Jako zabezpieczenie oferuję mój samochód i na życzenie również ubezpieczenie od niespłaconych zobowiązań. (Tak jak napisałam to oryginalnie w moim poście) Widzisz, bardzo się staram, aby zainteresowani mieli jak najlepsze opcje zabezpieczenia.

Samochód nie może stanowić zabezpieczenia, jeśli dalej nim jeździsz w Austrii i zawsze możesz mieć wypadek. Wtedy to zabezpieczenie byłoby równe zeru.
Co ma na celu ubezpieczenie od niespłaconych zobowiązań w tym przypadku, jest dla mnie zagadką.

Cytat: Dlaczego jako redaktorka zarabiasz tak niewiele? No cóż, ja też się to czasem zastanawiam. :-) Nie, żartuję. Pracuję na pół etatu, a reszta to działalność wolna.

Cytat: Polecam rozszerzyć swoją działalność - Już teraz pracuję 40 godzin tygodniowo i mam dziecko, które również wymaga uwagi, którą chętnie mu poświęcam. Przychód w wysokości 2.000 netto nie powinien być problemem - w rzeczywistości wygląda to inaczej. Ale dobrze, ty tego nie możesz wiedzieć.

Tu się mylisz. Moja żona pracowała latami jako dziennikarka i wiem, ile można zarobić w mediach, wydawnictwach itp.

Nawet gdybym zarabiał 2.000 miesięcznie, nie pomogłoby mi to na krótką metę.

Pozdrowienia
Sahari

Wygląda na to, że robisz coś nie tak, bo nie mogę sobie wyobrazić, że twoje bank nie pomógłby ci w takiej sytuacji.

Pozdrowienia N.

Napisany przez Senseo
Cześć, znam Twój problem, mimo negatywnej historii kredytowej udało mi się uzyskać pożyczkę w wysokości 3000€ na stronie https://www.kredit-auxmoney.de. Życzę Ci powodzenia!
PS. Działa to jak na eBay - inwestorzy mogą licytować projekt kredytowy od 1000€ do 20000€, ale nie może być żadnych nakazów sądowych w twojej historii kredytowej.

Napisany przez tnt

Cześć, znam Twój problem, miałem tutaj również dostać pieniądze mimo negatywnej historii kredytowej na stronie kredit-auxmoney.de ...

Taka pisownia? Nie do pomyślenia. :wink:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata