Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie ochrony prawnej dla osób prowadzących działalność gospodarczą.

Napisany przez Luke
Cześć, to jest ważny temat dla wielu osób prowadzących działalność gospodarczą. Istnieje niewiele ubezpieczycieli ochrony prawnej, którzy w ogóle ubezpieczają osoby prowadzące działalność gospodarczą. Dodatkowo, takie ubezpieczenie jest również bardzo drogie. Czy macie doświadczenia z tanimi ubezpieczycielami? Być może macie również doświadczenia związane z sytuacją, gdy ktoś doświadczył zbyt wielu szkód i ubezpieczyciel zdecydował się na zerwanie umowy?!? Pozdrowienia

Re: ubezpieczenie ochrony prawnej dla osób prowadzących działalność gospodarczą.

Napisany przez Naseweis
Luke pisze: Cześć, to zagadnienie jest ważne dla wielu osób prowadzących własną działalność. Niewielu dostawców ubezpieczeń ochrony prawnej w ogóle ubezpiecza osoby prowadzące własny biznes.
jak można w ogóle dojść do takiego wniosku Dodatkowo, jest to również bardzo drogie. Jak uzasadnić to słowo drogie? Każdy ma inny punkt widzenia. Czy macie doświadczenia z tanimi ubezpieczycielami? Być może są doświadczenia dotyczące tego, co się dzieje, gdy ktoś ma zbyt wiele szkód i jest wypowiedziany przez ubezpieczyciela?!? Nie każda szkoda wiąże się z kosztem dla ubezpieczyciela. Przy zawieraniu umowy należy zwrócić uwagę raczej na zakres świadczeń niż na tanią taryfę. Pozdrowienia, N.

Napisany przez Luke
Drogi N., Słowo drogie uzasadniałbym tym, że 600 € rocznie przy udziale własnym w wysokości 150 € dla młodego jednoosobowego przedsiębiorcy to już spora suma pieniędzy. Oczywiście zwracamy uwagę na jakość usługi, a nie tylko na cenę. Ten temat służy raczej do dzielenia się doświadczeniami i sugestiami, lub pomocy. Mniej odpowiedni jest do cytowania w celu ośmieszania tematów. Dziękuję za udział.. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
@ Luke, wtedy prawdopodobnie wybrałeś niewłaściwe terytorium zabaw. W przypadku ubezpieczeń ochrony prawnej dla osób samozatrudnionych / firm wiele zależy od różnych czynników, a składka w wysokości 600 € rocznie należy uznać za bardzo korzystną. To, jak odpowiadam, powinno pozostać moją sprawą, a ja nie bagatelizuję tematów. Zastanawiam się tylko, skąd pomysł, że istnieje tylko kilku ubezpieczycieli oferujących ubezpieczenia dla osób samozatrudnionych? Pozdrowienia, N.

Napisany przez Luke
Ponieważ tak jest. Nie mówię o obszarze prywatnym, ale o ryzyku biznesowym. Nie mówię także o przedsiębiorcy z 180 pracownikami, jak możesz wywnioskować z mojego poprzedniego posta. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Nie pamiętam, żebym z Tobą był na ty! Wiem o kilku ubezpieczeniach ochrony prawnej dla osób samozatrudnionych. Nigdy nie było mowy o przedsiębiorcy z > 180 pracownikami. Pozdrowienia

Napisany przez Luke
Czy ktoś może podać kilka przykładów z doświadczenia? Dotychczasowe wpisy były dla mnie niestety bezużyteczne

Napisany przez Dasdi1970
Więc zostawmy to głupie drobiazgowanie na bok... Jesteś samozatrudniony i potrzebujesz informacji. Prawdą jest, że wiele ryzyk związanych z prowadzeniem przedsiębiorstwa nie jest objętych ubezpieczeniami od odpowiedzialności cywilnej, na przykład ubezpieczenie od roszczeń wynikających z umów, czyli na przykład procesy sądowe przeciwko klientom, którzy nie płacą. Ponadto istnieje wiele różnych pakietów, które można łączyć. Na przykład obszar motoryzacyjny, RS dla osób prywatnych, RS zawodowe (z pracownikami lub bez) lub RS na nieruchomości (prywatnie i zawodowo), a także tzw. specjalne ubezpieczenie od odpowiedzialności karnej, które może być bardzo istotne, jeśli przedsiębiorcy zarzucane jest popełnienie czynu umyślnego. Temat ten jest jednak bardzo złożony i bez dodatkowych informacji nie mogę dać konkretnej rekomendacji. Napisz do mnie, a będę w stanie pomóc.

Napisany przez Naseweis
Dasdi1970 pisze: Pozwólmy zatem tę arogancką małą krzątaninę na boku... Jesteś samozatrudniony i potrzebujesz informacji. .
Cześć Dasdi, Jeśli Luke nie byłby przedstawicielem terenowym Ergo Versicherung, odpowiedziałbym inaczej. Tylko w przypadku pracownika Ergo powinno się zakładać pewne umiejętności. Pozdrowienia N.

Napisany przez Luke
Co to ma być za pośpiech? Czy tu nie chodzi o wymianę doświadczeń? Proszę zachować spokój Mądralo... Jeśli potrzebujesz informacji na temat produktów danej firmy, chętnie pomogę. To pytanie powinno służyć doświadczeniom na poziomie branżowym...nie dla mnie osobiście. Dziękuję

Napisany przez Naseweis
Ochrona prawna dla przedsiębiorców jest oferowana przez następujących ubezpieczycieli: ARAG, Deurag, Roland, KS-Auxilia, NRV, DMB, Degenia, Concordia, KAB, Continentale, Rechtsschutz Union, Advocard, VHV, Badische, LVM, Zurich. To tylko kilku ubezpieczycieli, którzy przychodzą mi na myśl. Pozdrowienia, N.

Napisany przez Naseweis
Luke pisze: Co to za pośpiech?
Cześć Luke, Jak już powiedziałem, decyzję o tym, jak odpowiadam, podejmuję ja! To nie jest pośpiech, to tylko wskazówka dla Dasdi1970. Czy tu nie chodzi o wymianę doświadczeń? Proszę zachować rzeczowy ton, mądralo... Kto tu wychodzi poza swoją rolę? Oczekujesz odpowiedzi, ale tylko takich, które cię zadowalają. Przestań grać w szefa na tym forum. Jak potrzebujesz informacji o produktach jakiejś firmy, chętnie pomogę. To pytanie miało służyć wymianie doświadczeń w branży... nie osobiście dla mnie. I jeszcze raz, proszę pisać w przyszłości w formie Pan/Pani. Bez pozdrowień.

Napisany przez Luke
Noch raz od początku: Chciałbym, żeby wszyscy trochę podzielili się swoimi doświadczeniami z ubezpieczeniami ochrony prawnej. Szczególnie interesują mnie tutaj osoby samozatrudnione. Jakie są opinie na temat obsługi klienta, decyzji dotyczących zakresu ubezpieczenia, stosunku ceny do jakości, włączania i wyłączania zabezpieczeń, itp. Dziękuję za wszystkie opinie i doświadczenia. Dzięki i pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata