Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przestruktrura kredytu bankowego.

Napisany przez hope4answers
Cześć wszystkim, proszę i mam nadzieję na waszą pomoc.

Mam pytanie, w październiku 2011 roku podpisałem nową umowę kredytową, w ramach której ustalono, że kredyt ratalny z saldem debetowym z tamtego czasu wynoszącym -3000 €, został zsumowany z kredytem, który istnieje od około 3 lat. Moim celem jest spłacenie kredytu po lepszej stopie procentowej i wyższych ratach.

Oto dane:

Kwota kredytu: 37.308 €

Odsetki: 20.549 €

ubezpieczenie na wypadek śmierci i niezdolności do pracy: 6292 €

Stała stopa procentowa: 12,67 %

Rzeczywista roczna stopa oprocentowania: 14,49 %

Całkowita kwota do spłaty: 57.858 €

Miesięczna rata: 600 € / Okres spłaty 84 miesiące

a) Po jakim okresie czasu od podpisania nowej umowy kredytowej możliwe jest złożenie wniosku o konsolidację kredytów w innym banku ? (

b) Co stanie się z ubezpieczeniem na wypadek śmierci i niezdolności do pracy, jeśli inny bank zaoferuje mi konsolidację ? Czy każdy bank wymaga takiego ubezpieczenia ?

c) Kto może podać mi wskazówki dotyczące dobrych instytucji bankowych? Na co zwrócić uwagę podczas konsolidacji ?

Dziękuję...............Dziękujeeeee... za każdą odpowiedź i wskazówkę...

Napisany przez MThiemann
Witaj hope4answers,

kredyty ratalne zazwyczaj można wypowiedzieć po okresie blokady wynoszącym 6 miesięcy, z 3-miesięcznym okresem wypowiedzenia, a następnie spłacić.

W twoim przypadku wygląda na to, że możesz wypowiedzieć umowę od maja 2012 roku i spłacić ją od sierpnia 2012 roku. Proszę sprawdź warunki kredytu w swojej umowie kredytowej. Ważne są dokładne daty.

Oprocentowanie Twojego kredytu wydaje mi się bardzo wysokie. Jednak wiele instytucji kredytowych obecnie kształtuje warunki kredytowe zależnie od zdolności kredytowej klienta (im lepsza sytuacja dochodowa, tym korzystniejsze warunki kredytowe, i odwrotnie).

Opłacone, ale niewykorzystane składki na ubezpieczenie kredytu powinny być zwrócone. Jednak z mojego doświadczenia wynika, że musisz to samodzielnie monitorować. Niektóre instytucje liczą chyba na to, że klienci zapomną o tej zwrocie.

Sprawdź proszę porównywarkę kredytów ratalnych na mojej stronie internetowej, aby znaleźć korzystniejsze warunki dla swojego kredytu konsolidacyjnego. Możesz przesłać zapytanie do nawet dziesięciu banków jednocześnie za darmo i znaleźć najlepsze rozwiązanie szybko. Decyzja zazwyczaj zapada w ciągu kilku minut.

Pozdrawiam
M. Thiemann

Napisany przez Femto
Cześć,

stopa procentowa jest naprawdę niezwykle wysoka. Coś takiego można znaleźć znacznie taniej. Niech ktoś zrozumie, kto oferuje tak wysokie warunki.

Napisany przez GeorgPuetz
Ten kontrakt może zostać wypowiedziany w dowolnym momencie z odszkodowaniem za wcześniejsze wykupienie (1%) (BGB §502).

Napisany przez RichardSchneide
Nie wziąłbym tego kredytu.

Dziękuję wszystkim za informacje. Co sądzicie o moim zamiarze zwrócenia się do innych banków w celu sprawdzenia, czy w moim przypadku możliwa jest spłata zadłużenia? Czy spowoduje to negatywne wpisy w mojej historii kredytowej? Czy dobrze rozumiem, że mogę zerwać aktualną umowę kredytową, znajdując inny bank na kwotę kredytu i płacąc odszkodowanie za przedterminowe rozwiązanie umowy?

Dziękuję z góry i pozdrawiam

Napisany przez Walter69
Cześć,musiałem również zerwać umowę. Stopa procentowa Twojego kredytu ratalnego jest prawie wyższa niż w przypadku kredytu odnawialnego. Ale widzę, że sprzedano Ci porządną bzdurę.

Dziękuję Walter69, ta całość już mnie bardzo obciąża. Moim głównym zmartwieniem jest wyjście z tego kontraktu i uzyskanie refinansowania bez ubezpieczenia od niespłacalności w innym banku. Postaram się z tego bełkotu robić jak najlepsze...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata