- pn sty 23, 2012 8:25 pm
Cześć wszystkim, proszę i mam nadzieję na waszą pomoc.
Mam pytanie, w październiku 2011 roku podpisałem nową umowę kredytową, w ramach której ustalono, że kredyt ratalny z saldem debetowym z tamtego czasu wynoszącym -3000 €, został zsumowany z kredytem, który istnieje od około 3 lat. Moim celem jest spłacenie kredytu po lepszej stopie procentowej i wyższych ratach.
Oto dane:
Kwota kredytu: 37.308 €
Odsetki: 20.549 €
ubezpieczenie na wypadek śmierci i niezdolności do pracy: 6292 €
Stała stopa procentowa: 12,67 %
Rzeczywista roczna stopa oprocentowania: 14,49 %
Całkowita kwota do spłaty: 57.858 €
Miesięczna rata: 600 € / Okres spłaty 84 miesiące
a) Po jakim okresie czasu od podpisania nowej umowy kredytowej możliwe jest złożenie wniosku o konsolidację kredytów w innym banku ? (
b) Co stanie się z ubezpieczeniem na wypadek śmierci i niezdolności do pracy, jeśli inny bank zaoferuje mi konsolidację ? Czy każdy bank wymaga takiego ubezpieczenia ?
c) Kto może podać mi wskazówki dotyczące dobrych instytucji bankowych? Na co zwrócić uwagę podczas konsolidacji ?
Dziękuję...............Dziękujeeeee... za każdą odpowiedź i wskazówkę...
Mam pytanie, w październiku 2011 roku podpisałem nową umowę kredytową, w ramach której ustalono, że kredyt ratalny z saldem debetowym z tamtego czasu wynoszącym -3000 €, został zsumowany z kredytem, który istnieje od około 3 lat. Moim celem jest spłacenie kredytu po lepszej stopie procentowej i wyższych ratach.
Oto dane:
Kwota kredytu: 37.308 €
Odsetki: 20.549 €
ubezpieczenie na wypadek śmierci i niezdolności do pracy: 6292 €
Stała stopa procentowa: 12,67 %
Rzeczywista roczna stopa oprocentowania: 14,49 %
Całkowita kwota do spłaty: 57.858 €
Miesięczna rata: 600 € / Okres spłaty 84 miesiące
a) Po jakim okresie czasu od podpisania nowej umowy kredytowej możliwe jest złożenie wniosku o konsolidację kredytów w innym banku ? (
b) Co stanie się z ubezpieczeniem na wypadek śmierci i niezdolności do pracy, jeśli inny bank zaoferuje mi konsolidację ? Czy każdy bank wymaga takiego ubezpieczenia ?
c) Kto może podać mi wskazówki dotyczące dobrych instytucji bankowych? Na co zwrócić uwagę podczas konsolidacji ?
Dziękuję...............Dziękujeeeee... za każdą odpowiedź i wskazówkę...