Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Pod jakimi warunkami otrzymam zasiłek dla bezrobotnych?

Napisany przez ADMCI4
Kochane Forum,

ponieważ obecnie znajduję się w fazie zawodowej zmiany, mam kilka pytań dotyczących zasiłku dla bezrobotnych.
Jestem fanem tego forum i wierzę, że macie dla mnie odpowiednie odpowiedzi.
Chciałbym zakończyć moją pracę pod koniec kwietnia 2012 roku, ponieważ chcę rozpocząć własną działalność.
Do tej pory pracowałem jako technik informatyk i chciałbym oferować usługi doradcze w tej dziedzinie.
Jeśli teraz zarejestruję się jako osoba bezrobotna, czy będę również uprawniony do zasiłku dla bezrobotnych po 3 miesiącach, jeśli nie będę chciał ponownie przejść do pracy na etacie?

Napisany przez 2Bolitho
Przy rezygnacji z pracy wdrożona zostanie okresowa blokada zasiłku dla bezrobotnych (ALG I).
Tutaj znajdziesz więcej informacji: https://de.wikipedia.org/wiki/Arbeits...d_(Deutschland)

Sprawdź także dotację na rozpoczęcie działalności gospodarczej. Można to być sprytnie połączyć.

Napisany przez Naseweis

Do tej pory pracowałem jako specjalista ds. informatyki i chciałbym oferować doradztwo w tej dziedzinie.
Jeśli teraz zarejestruję się jako osoba bezrobotna, czy będę miał prawo do otrzymywania zasiłku dla bezrobotnych po 3 miesiącach, jeśli nie chcę ponownie przejść na etat?

Czy kiedykolwiek rozważano bezpośrednie włączenie nowej działalności zawodowej?

Napisany przez roland
Sczegółowe teksty prawne możesz znaleźć w internecie. Naprawdę polecam Ci to. Ważne jest, abyś był dobrze poinformowany. Chciałbym podzielić się z Tobą moim osobistym doświadczeniem w tym miejscu. Powinieneś bardzo uważać, aby nie było żadnych niejasności przy zwolnieniu. Może to spowodować opóźnienia. W moim przypadku z powodu jednej takiej niejasności zajęło im trzy miesiące, zanim wreszcie dostałem pierwszą wypłatę. Nie warto także próbować wstrząsnąć systemem. Zawsze wychodzisz stratny.

Napisany przez Naseweis

Możesz przeczytać dokładne teksty praw w internecie.

Które to dokładnie? Proszę podaj źródło.

Naprawdę polecam zapoznanie się z nimi. Ważne jest, abyś był dobrze poinformowany. Chciałbym podzielić się z Tobą moim osobistym doświadczeniem. Przy rozwiązaniu umowy z pracodawcą bardzo ważne jest, aby nie było niejasności. Mogą one spowodować opóźnienia.

Nie rozumiem - o jakich opóźnieniach mowa?

W moim przypadku z powodu jednej takiej niejasności zajęło im trzy miesiące, zanim w końcu dostałem pierwszą wypłatę.

Skąd pieniądze?

Nie ma sensu próbować manipulować systemem. Zawsze wychodzisz na krótszą metę.

Czy jakieś prawa zostały zmienione?
Czy zasiłek dla bezrobotnych jest dostępny tylko dla osób poszukujących pracy?

Napisany przez roland
Nie do końca rozumiem niejasności. Jeśli było niejasne, to przepraszam.

Więc jeszcze raz: Warunki, dlaczego można nie dostać pieniędzy. Okresy blokady przy rezygnacji z pracy..! Okresy blokady..! Zasiłek dla bezrobotnych..!
Proszę bardzo. :-)

Napisany przez Naseweis

Nie do końca rozumiem niejasności. Jeśli było to niejasne, przepraszam.

Więc jeszcze raz: Warunki, dlaczego ktoś może nie dostać pieniędzy. Okresy blokady przy zwolnieniu z własnej winy..! Okresy blokady..! Zasiłek dla bezrobotnych..!
Proszę bardzo. :-)

Czy nie zauważasz, że w swojej odpowiedzi całkowicie się pomyliłeś?

Osoba pytająca zakłada własną działalność. Więc nie szuka pracy i nie może więc otrzymać zasiłku dla bezrobotnych.

Proszę więc w przyszłości, najpierw pomyśl, a potem napisz!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata