Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy osoby prowadzące działalność gospodarczą mogą również ubiegać się o kredyt ratalny?

Napisany przez ADMCI4
Kochani w forum! Dotychczas pracowałem jako pracownik. Mam jednak zamiar w niedalekiej przyszłości otworzyć własny sklep z elektroniką. W ostatnim czasie musiałem kilka razy skorzystać z pożyczki ratalnej. Wygląda na to, że to się nie zmieni, dlatego chciałbym zapytać, czy można ubiegać się o taki kredyt jako osoba prowadząca własną działalność gospodarczą. Nie mogę przedstawiać takich samych rozliczeń jak wcześniej. Jak bank dokładnie będzie oceniał moje dochody? Czy mogę wziąć kredyt tylko na cele biznesowe? Z góry dziękuję

Re: Czy osoby prowadzące działalność gospodarczą mogą również ubiegać się o kredyt ratalny?

Napisany przez 2Bolitho
Również osoby prowadzące działalność gospodarczą mogą brać kredyty. Jako dyrektor dostajesz przecież wynagrodzenie lub jako przedsiębiorca możesz udokumentować zyski (a nie przychody).

Napisany przez MThiemann
Cześć Chipcontroller, Istnieją banki, które udzielają kredytów ratalnych również osobom prowadzącym działalność gospodarczą, jednak zazwyczaj tylko wtedy, gdy działalność jest prowadzona od ponad dwóch lat. Udzielenie kredytu w ciągu kolejnych dwóch lat od rozpoczęcia działalności na własny rachunek jest więc praktycznie niemożliwe, a po tym czasie będzie to możliwe dopiero, gdy Twoja nowa działalność przyniesie dochody (co będzie musiało być udowodnione poprzez bilanse i/lub sprawozdania finansowe oraz wyniki zysków i strat). Jeśli więc już teraz potrzebujesz kredytu, może być pomocne złożenie wniosku jako pracownik z regularnym dochodem netto. Zwróć jednak szczególną uwagę, aby wysokość wybranej miesięcznej raty pozostała na poziomie możliwym do udźwignięcia nawet po rozpoczęciu działalności na własny rachunek i nie pochop się tym. Z moim porównywarką kredytów ratalnych online na mojej stronie internetowej znajdziesz dobrą i darmową możliwość porównania kredytów ratalnych. Tutaj możesz złożyć wniosek jednocześnie w aż do dziesięciu banków. Koszty nie zostaną poniesione nawet wtedy, gdy nie zostanie znalezione rozwiązanie finansowe. Pozdrowienia M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata