Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Jak długo bank przechowuje dokumenty w przypadku finansowania samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, w najbliższym czasie planuję kupić nowy samochód. Myślałem o tym, że mogę sfinansować go poprzez moją domową bankowość lub być może przez salon samochodowy. W każdym przypadku, bank finansujący będzie chciał początkowo posiadać i zdeponować dowód rejestracyjny pojazdu. Czy zasadniczo dowody te pozostają w bankach do czasu ostatecznej i kompleksowej spłaty finansowania, czy też można je otrzymać wcześniej i być może zaoferować inną formę zabezpieczenia? Pozdrowienia, Sepp

Napisany przez 2Bolitho
Podstawowo nie. O czym myślałeś? Wpis do księgi wieczystej? To raczej się nie opłaci przy niewielkiej kwocie. kredyt samochodowy ma niestety tę wadę, że ostatecznie auto nie jest twoje. Wielu ludzi poza ratą odkłada również oszczędności. Dzięki temu na kolejny zakup samochodu będą mieli gotówkę. Uważam to za dość sprytne. Cały czas, kiedy trwa proces oszczędzania, zdobywają odsetki i na końcu uzyskują dużą zniżkę. Najlepiej to zrobić przez konto oszczędnościowe.

Napisany przez Theo-Retisch
Cześć, miałem kredyt samochodowy w Santander. Mój pośrednik powiedział mi, że jedyną wadą jest to, że list zostaje zatrzymany. Musisz go wysłać do banku w ciągu 4 tygodni od wypłaty pożyczki. Jeśli nie dotrze on na czas, musisz zapłacić więcej odsetek. W moim przypadku wszystko dobrze się udało. Około tydzień po wpłacie ostatniej raty dostałem list pocztą do domu. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata