- czw sty 26, 2012 8:19 pm
Cześć,
Po pierwsze, wszystkim życzymy Szczęśliwego Nowego Roku.
Mam nadzieję, że jestem tutaj we właściwym miejscu.
W kwietniu 2010 roku skorzystałem z finansowania kredytów towarowych oferowanych przez Commerzfinanz.
W ramach tego finansowania otrzymałem kartę kredytową z możliwością obciążenia jej maksymalnie kwotą 500 euro.
Kredyt był spłacany terminowo każdego miesiąca i nie było żadnych problemów.
Kredyt ten jest aktywny do kwietnia tego roku.
Chciałbym go jednak całkowicie spłacić w przyszłym tygodniu, ponieważ pozostały jeszcze 3 raty do uregulowania oraz spłacić zaległości na karcie kredytowej.
Mam zamiar załatwić to we wtorek przyszłego tygodnia.
Teraz moje pytanie:
Chciałbym w sobotę zaciągnąć nowe finansowanie, ponownie poprzez Commerzfinanz lub Deutsche Bank.
Czy możecie mi powiedzieć, czy spłacony kredyt wraz z kartą kredytową zostanie odnotowany w rejestrze dłużników (Schufa) jako uregulowany status do tego czasu, czy zajmie to dłużej? Nie chodzi mi o usunięcie wpisu!!
Bardzo byłbym wdzięczny za profesjonalną odpowiedź.
Z góry dziękuję
Pozdrowienia z Berlina
Po pierwsze, wszystkim życzymy Szczęśliwego Nowego Roku.
Mam nadzieję, że jestem tutaj we właściwym miejscu.
W kwietniu 2010 roku skorzystałem z finansowania kredytów towarowych oferowanych przez Commerzfinanz.
W ramach tego finansowania otrzymałem kartę kredytową z możliwością obciążenia jej maksymalnie kwotą 500 euro.
Kredyt był spłacany terminowo każdego miesiąca i nie było żadnych problemów.
Kredyt ten jest aktywny do kwietnia tego roku.
Chciałbym go jednak całkowicie spłacić w przyszłym tygodniu, ponieważ pozostały jeszcze 3 raty do uregulowania oraz spłacić zaległości na karcie kredytowej.
Mam zamiar załatwić to we wtorek przyszłego tygodnia.
Teraz moje pytanie:
Chciałbym w sobotę zaciągnąć nowe finansowanie, ponownie poprzez Commerzfinanz lub Deutsche Bank.
Czy możecie mi powiedzieć, czy spłacony kredyt wraz z kartą kredytową zostanie odnotowany w rejestrze dłużników (Schufa) jako uregulowany status do tego czasu, czy zajmie to dłużej? Nie chodzi mi o usunięcie wpisu!!
Bardzo byłbym wdzięczny za profesjonalną odpowiedź.
Z góry dziękuję
Pozdrowienia z Berlina