Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: bezpłatne wypłaty pieniędzy z bankomatów Sparkasse

Napisany przez nkb
Cześć wszystkim, Chcę niedługo zrezygnować z konta w Sparkassen, ponieważ po studiach stanie się ono płatne. Oczywiście bardzo przyzwyczaiłem się do luksusu wypłacania pieniędzy z ich bankomatów. Czy możecie mi podać kilka wskazówek, jakie inne konta osobiste pozwalają na wypłaty z bankomatów Sparkasse? Słyszałem, że jest to możliwe w DKB.

Napisany przez 2Bolitho
dkb było moim zdaniem poprawne. To działa potem za pośrednictwem karty Visa. Możesz wtedy wypłacać pieniądze we wszystkich bankomatach. DKB-Cash - Bezpłatny pakiet konta osobistego - Deutsche Kreditbank AG

Napisany przez nkb
Ok, już czytałem/słyszałem o dkb. Czy są jeszcze jakieś inne banki?

Napisany przez 2Bolitho
Ostatecznie wszystkie konta mogą być obsługiwane za pomocą karty VISA. Istnieje jednak również sieć CashGroup, dzięki której możesz bezpłatnie wypłacać pieniądze ze wszystkich bankomatów, jeśli jesteś klientem jednego z banków należących do tej sieci.

Napisany przez nkb
Tak, ale czy wypłacanie gotówki w kraju kartą Visa wiąże się z opłatami, czy nie?

Napisany przez 2Escorpio
\r\n dkb było moim zdaniem poprawne. Płatności będą realizowane za pośrednictwem karty Visa. Będziesz mógł wypłacać pieniądze ze wszystkich bankomatów. \r\n DKB-Cash - Pakiet darmowych kont oszczędnościowych - Deutsche Kreditbank AG \r\n \r\n Z bezpłatnością w Sparkasse byłbym ostrożny... niektóre nie oferują już karty Visa lub ograniczają ją do 70 euro dziennie

Napisany przez Doso
1822direkt. Jest to bank internetowy

Napisany przez petethefarmer

1822direkt. To bank internetowa w związku oszczędnościowym Sparkassen.

Ale tylko warunkowo polecam. Po dwóch latach zrezygnowałem, ponieważ nie miałem dostępu do wszystkich fantastycznych ofert dla nowych klientów i w niektórych przypadkach firma nie była zbyt elastyczna. Obecnie jestem znacznie bardziej zadowolony z DKB, gdzie mogę bezpłatnie wypłacać pieniądze wszędzie (!). Około 2 lata temu w niektórych regionach nie można było już wypłacać pieniędzy z banków oszczędnościowych, ale wygląda na to, że ten problem już nie istnieje (przynajmniej tutaj we Frankfurcie nie mam już problemów).

Napisany przez nkb
Jak działa system w DKB? Z tego co zrozumiałem, masz tam mieszankę kont oszczędnościowych i karty Visa. Czyli można na przykład wypłacać gotówkę z bankomatu SPK za pomocą karty Visa, a koszty zostaną potrącone z tego konta. Czy dobrze to rozumiem?

Napisany przez petethefarmer
Tak jest. W systemie bankowości internetowej wyświetlane są dwa konta: zwykłe konto oszczędnościowe i konto Visa. Pomiędzy tymi kontami możesz swobodnie transferować środki. Saldo na koncie Visa jest obecnie oprocentowane na poziomie 2,05%. Natomiast saldo na koncie oszczędnościowym również generuje odsetki, ale są one bardzo niskie. Korzystając z karty Visa do wypłaty gotówki lub płatności, kwota odpowiednia zostanie pobrana z Twojego konta Visa (zazwyczaj w ciągu 2-3 dni roboczych). To jest przydatne, ponieważ zawsze wiesz, na jakim jesteś finansowym poziomie i nie doświadczysz nieprzyjemnych niespodzianek podczas kolejnego rozliczenia kart kredytowych. Możesz przekroczyć limit swojego konta Visa do momentu, aż osiągniesz limit kredytowy, i nie poniesiesz za to żadnych opłat w zwykłym okresie rozliczeniowym (od 23. do 22.). Choć istnieją pewnie lepsze systemy bankowości internetowej, ogólna koncepcja jest jak dotąd niepokonana.

Napisany przez nkb
No cóż, w takim razie konto osobiste jest prawie bezsensowne :-) Słyszałem też, że lepiej jest prowadzić rachunek w innej banku. Ale możliwość wypłacenia gotówki z bankomatu SPK jest naprawdę świetna!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata