Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: E-Centives

Napisany przez ADMCI4
I ja idiota, że w zeszłym tygodniu nie kupiłem akcji E-Centives. Ecen otrzymuje finansowanie w wysokości ponad 5 milionów dolarów. Dzięki temu przetrwanie powinno być zapewnione na razie. I: żaden bank nie udzieliłby tak dużego kredytu bez pewności, że pieniądze te przyniosą odpowiedni zwrot. Aktualne wiadomości można znaleźć na stronie www.ecentives.com / Dział Relacji Inwestorskich / Dokumenty SEC...

Napisany przez Springer
Czy zostaną zdekotowane na SWX? :?

Napisany przez Globalist
Zostaną zlikwidowane na SWX:?: Zgodnie z Orderbook wygląda na to, że tak się stanie. Wygląda na to, że jeszcze kilka osób chce pozbyć się swoich akcji po 0,24 przed dekotacją. Inaczej nie sposób zrozumieć polemiki wokół tego tytułu. :lol:

Napisany przez Globalist
Peterli pisze: Ecen otrzymuje finansowanie w wysokości ponad 5 milionów dolarów. Dzięki temu przetrwanie jest zabezpieczone na razie. I: żaden bank nie udziela takiego dużego kredytu bez pewności, że pieniądze przyniosą normalny zwrot. ...
Dzisiaj akcje spadły o -8% Tak, myślę, że wypowiedź Peterliego była może tylko próbą desperacji. :wink: Wygląda na to, że źle zinterpretowałeś całą sytuację.

Napisany przez ADMCI4
Mimo wszystkich złych wieści, ecen nadal istnieje i radzi sobie lepiej niż kiedykolwiek. Czy lekki wzrost kursu jest ponownie spowodowany spekulacjami przed kolejnymi danymi, jest prawdopodobne, ale zasadniczo nie tak istotne, jeśli ktoś trzyma tytuł krótkoterminowo. W każdym razie jest równie interesujący jak opcja, tylko bez takiej dużej premii. :roll:

Napisany przez ADMCI4
Na forum Cash Forum napisano, że E-centives po raz pierwszy odnotowało zyski. 120 000 zysku operacyjnego. Nie wiem, czy to ostatecznie przynosi również zysk netto. Nie przejrzałem długiego zgłoszenia SEC. Ale w końcu firma po raz pierwszy nie generuje strat operacyjnych, to już coś, prawda? Co o tym myślicie? Ciężko mi ocenić, czy to była tylko chwilowa sytuacja, czy też handel elektroniczny tak wzrósł, że także dla ecen trochę grosza spadnie. :?:

Napisany przez ADMCI4
I jeszcze jedno, e-Centives zmieni nazwę na Invenda Corporation i przeprowadzi odwrócony split. Więc coś się dzieje. Pozostaje tylko pytanie, czy to będzie istotne dla giełdy. Co sądzi nieobecne Forum? e-Centives planuje zmianę nazwy na Invenda Corporation Bethesda (AWP) - e-centives Inc planuje zmianę nazwy na Invenda Corporation. Dodatkowo amerykańska firma planuje przeprowadzić tzw. odwrócony split. Polega to na połączeniu dziesięciu starych akcji w jedną nową - poinformowała w piątek notowana na SWX firma oprogramowania. e-Centives uzyskał już zapewnienie większości swoich akcjonariuszy na piśmie, jak dodano. Odwrócone splity są często przeprowadzane, gdy poziom kursu danej akcji jest bardzo niski. Akcje imienne e-centives zakończyły dzień (wczorajszego) czwartku na poziomie 0,30 CHF. Akcje te zostały po raz pierwszy wprowadzone do obrotu na SWX 3 października 2000 r., a ich pierwszy kurs wynosił wówczas 21 CHF.

Napisany przez Springer
Tak więc objętość wzbudza moje zainteresowanie, zaledwie 1880 szt. po 0,3.-! Jeśli faktycznie dokonano postępów strategicznych i została wytyczona nowa ścieżka, może warto rozważyć tę kwestię. Jednak takie przedsięwzięcie zdecydowanie należałoby umieścić w kategorii wysokiego ryzyka!

Napisany przez ADMCI4
Uważam również, że nadal można uważać ecen za akcję wysokiego ryzyka. Po tyle, ile dotychczas wydali na kapitał i teraz wykazują pierwszy skromny zysk, nie można mówić o solidnej podstawie. Ale być może nadzieja na gwałtowne ożywienie jest właściwa. A z nadzieją związane jest również ryzyko.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Springer W ecenie wolumen trochę wzrósł, a kurs utrzymuje się w okolicach 30/31. Tylko ostatnia transakcja została wykonana po cenie 0,32. Ale cóż, zaledwie 10 sztuk. Na razie nie widać wiosny. Być może tylko mały przylądek.

Napisany przez ADMCI4
Ecen obecnie potrafi utrzymać się na poziomie 0,32. Być może to wreszcie różowa poświata na horyzoncie. Pomimo nadal istniejącej ogromnej nadpodaży po stronie sprzedaży. Prawdopodobnie ci, którzy kupili za 0,26 lub coś w tym rodzaju teraz chcą przypilnować swojego interesu.

Napisany przez Springer
Tak właśnie, dlatego prawdopodobieństwo ponownego zawalenia się jest wysokie, po prostu popyt nie jest wystarczająco duży. To prawdopodobnie zmieni się dopiero wraz z wprowadzeniem solidnie skomunikowanej strategii biznesowej do odpowiednich kanałów...

Napisany przez ADMCI4
Wygląda na to, że w przypadku spółki Ecen nagle pojawiła się jakaś pozytywna zmiana, która dała kursowi niewielkiego kopa na północ. Cieszę się, że wreszcie coś się dzieje. Oczywiście mam nadzieję, że ten efekt będzie trwały.

Napisany przez ADMCI4
Wygląda na to, że chęć zakupu ecen nie jest szczególnie trwała. Jest pewien dowcipniś, który chce kupić aż 9 akcji (o wartości około 3,50 CHF) po cenie zakupu 0,36, podczas gdy po stronie sprzedaży stoi prawie 100 000 sztuk po 0,34. Zastanawiam się, o co chodzi. Manipulacja kursem czy literówka?? Niestety, obstawiam pierwszą opcję.

Napisany przez ADMCI4
Znalazł się jednak nabywca, a tytuł zrobił piękny postęp. Czy to tylko pasażerowie na fali, którzy wkrótce znów osiągną zysk, czy też ecen kontynuuje rozwój????

Napisany przez Globalist
Cud w Bethesda! :lol: Jeszcze istnieją. Invenda nadal pozostaje dużą pozycją w moim portfelu. Kupiony po 0,22.- na polecenie Dubbelsa z forum o krachu :P Nie mogłem uwierzyć, gdy dzisiaj mój portfel pokazał wzrost o 70%. Dostałem maila. Niestety, raport finansowy nadal jest strasznie czerwony. (Brak zysku) Puls kursu nie będzie trwały. A jeśli tak, to dobrze.

Napisany przez ADMCI4
Z dotychczasowym dzienne maksimum na poziomie 0,77 przekroczyły 100% w ciągu dwóch dni. Dziś wolumen wynosi 1,5 mln akcji. Ecen zajmuje drugie miejsce pod względem wolumenu za ABB i pierwsze miejsce wśród jednodniowych zwycięzców. Myślę jednak, że kurs może dzisiaj znacząco się odwrócić. Prawdopodobnie pojawi się realizacja zysków, a wtedy może nastąpić gwałtowny spadek. Swoje akcje już sprzedałem. Choć było to znacznie poniżej dzienne maksimum, to teraz mam przynajmniej pieniądze w kieszeni. Po prostu zaczęły mi drętwieć nogi, gdy zobaczyłem wczorajsze wyniki kwartalne. Nadal straty. Zobaczymy, co z tego wyniknie. Udało mi się w końcu wygenerować ładny zysk po latach nerwów z tym papierkiem.

Napisany przez Globalist
Trzymam się dalej i tylko wycofuję moją początkową inwestycję. Więc nie mogę już nic stracić. W tej chwili jestem na plusie 263%. Myślę, że jeszcze pójdzie w górę, nawet do około 1.50.-. Duży kupujący chce osiągnąć zysk. Oznacza to, że najwięksi weszli po 0.50. Oni nie sprzedadzą poniżej 0.7.

Napisany przez ADMCI4
Globalist pisze: Myślę, że pójdzie jeszcze wyżej. Może gdzieś w okolicach 1,50. Duże kupujące strony chcą zysku.
A co chcą pozostali?

Napisany przez Globalist
Jakie inne? Ci, którzy nie inwestują? Oni chcą spać spokojnie. :P

Napisany przez ADMCI4
Ojciec chrzestny pisze: Cytat Globalisty Myślę, że pójdzie jeszcze wyżej. Tak do okolic 1,50. Wielcy nabywcy chcą wszystkich zysków. A czego chcą wszyscy inni?
..wszyscy nie-wielcy nabywcy. Twoje uzasadnienie, dlaczego kurs powinien wzrosnąć, uważam za bardzo nieprecyzyjne, bezużyteczne i mało pomocne.

Napisany przez Globalist
Dlaczego mam to uzasadniać? Aktualnie kurs rośnie nawet bez powodu! Czytałem tylko przypuszczenie lub plotkę. Ale to się nie liczy tutaj. Liczą się fakty.

Napisany przez Dany1
Globalist pisze: Trzymam się dalej i tylko wypłacam moją początkową inwestycję, tak więc nie mogę już więcej stracić. Obecnie mam 263% zysku. Myślę, że jeszcze będzie rósł. Do okolic 1,50.- Dużi kupujący chcą wszystkich zysków. To oznacza, że ci najwięksi weszli za 0,50. Oni nie sprzedają poniżej 0,7
Oczywiście, dziś 263% zysku, a 2 października 06 Jogg napisał, że tego tytułu nigdy nie warto dotknąć... i zbieżnie, wczoraj zmienił dokładnie ten post z 2.10.

Napisany przez beta
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Myślał, że sprzedał wszystko i będzie czekał 5 lat? Czy może to był ktoś inny?

Napisany przez Globalist
Przed krachem w Chinach jasno podałem informację, że sprzedałem wszystko oprócz jednej pozycji. :lol: Zgłoszenie w Dow Jones 15000 z dnia 27.02. ... No cóż, Rich. W każdym razie cieszę się, że w piątek wyczyszczone zostało moje portfolio. Jedyny tytuł, który jeszcze posiadam, wzrósł dziś o 3.57%. Dzięki Hans i tak dalej... W przypadku firmy ecen wycofam moje środki i pozwolę zyskowi rosnąć. W ten sposób na pewno nie stracę nic więcej na tej bzdurze. :lol:

Napisany przez Globalist
Tak, więc moja pozycja zakupu jest na zewnątrz. Sprzedałem 10000 części po 0.86. Reszta teraz wzrosła o 290% i po prostu ją trzymam :lol: :lol: :lol:

Napisany przez Springer
Dzięki Hansowi........., no no, zobacz w Crash co polecił i gdzie teraz stoją tytuły! Z tyle szczęścia byłbyś dobrze zadowolony, gdybyś był szczęśliwy i wycofał się, to tylko moje zdanie, ponadto miałbyś wtedy wyl emptyour PF, wtedy wszyscy byliby zadowoleni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Napisany przez Globalist
Niemniej jednak mam jeszcze 29000 sztuk tego złomu! Wartość zakupu 6380.- Aktualna wartość: 30740.- Myślę, Tower, że może sprzedam resztę również. Ten złomowy interes nigdy mnie nie przekonał, a Friedli pewnie też nie będzie miał miłych słów 22-go. Z NEV przynosił do tej pory tylko straty, więc z E-centives nie będzie inaczej. Dla mnie to była czysta spekulacja i teraz można powiedzieć, że miło było mieć. Nic więcej. O Boże, od kursy robi mi się niedobrze. Najwyższy dzisiaj 1.20...do teraz! :lol: :lol:

Napisany przez Springer
@Globalist Tower?, jeśli miałeś mnie na myśli Sherlocku, jesteś w błędzie! Gratulacje z okazji wygranej, ale proszę Sherlocku, nie przesadzaj. Od teraz trzymam się z dala od tego tematu East seventeen :lol: zaczyna mi być irytujące to ciągłe bezsensowne dyskusje....

Napisany przez Globalist
Więc sprzedałem kolejne 25000 po 1,10 do 10000 rano. Musiałem jednak czekać prawie 4 minuty, zanim transakcja została przeprowadzona. Wolumen powoli maleje, a sprzedaż rośnie. :!: :!: :!: Teraz mam jeszcze mikroinwestycję w ilości 4000 akcji po cenie 0,22 € za sztukę. Mogą mi odpuścić. Jestem w kwestii finansowej zrelaksowany na najbliższy czas. :lol: :lol: :wink:

Napisany przez Globalist
Kurs zamknięcia 1.40 +75 % ..a poza godzinami handlowymi duża bariera na poziomie 1.4 praktycznie została pokonana w 2 sekundy i jest wykupiona instytucjonalnie! Plotki mówią, że Ecen może zostać przejęte za kilka franków więcej. Google? Osobiście nie wierzę w to i podejrzewam, że we wtorek nic specjalnego nie zostanie ogłoszone w sprawie Ecen.

Napisany przez Simona
Było dzisiaj rano trochę zamieszania. Misstrades są dość interesujące do oglądania. Chciałabym jednak wiedzieć: Czy mają także bilans lub coś w tym rodzaju? Jakie były ostatnie wyniki? Nie śledziłam tego zbyt dokładnie. Teraz nazywają się INVENDA Corp. Z jakich składników właściwie składał się odwrócony podział? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Po podziale 1:10 cena akcji Invenda musiałaby dzisiaj wynosić 14 zł, aby utrzymać poziom z piątku. Przy cenie 5 zł, akcje nie wzrosły o 260%, ale spadły o 65%. Co się tu dzieje? Oszustwo na masową skalę czy giełda w Szwajcarii wpadła w ręce przestępców? mum

Napisany przez ADMCI4
mamung pisze: Po podziale 1:10 Invenda dzisiaj musiałaby być w cenie 14.-, aby utrzymać poziom z piątku. Przy cenie 5.- akcja wzrosła nie o 260%, ale spadła o 65%. Co się tu dzieje? Przechytrzanie ludności czy giełda w Szwajcarii wpadła w ręce przestępcze? mama
Dla obserwatora zewnętrznego jest to tak absurdalne, że aż trudno uwierzyć. W forum o kryzysie już planują zbiorowy pozew... :lol:

Napisany przez Globalist
Śmieszek ze mnie pośrodku Na szczęście zrobiłem czyste konto w zeszłym tygodniu. 8) DJ Invenda (e-centives) zawieszony przez SWX - wznowienie 22.05. 21.05.07 16:17:00- AWGB Zurych (AWP) - Akcje Invenda Corp. (dawniej e-centives Inc) zostały natychmiast zawieszone na resztę dzisiejszego dnia. Handel z odpowiednimi tytułami na SWX zostanie wznowiony we wtorek, 22 maja o 09:00, poinformował SWX w środę po południu. Jako powód zawieszenia handlu, rzecznik SWX Werner Vogt podał niewystarczające informacje ze strony spółki w związku z przeprowadzonym odwróconym podziałem akcji. Rentowność całej transakcji została zbyt słabo wyjaśniona, co doprowadziło do wielkiego zamieszania na rynku, powiedział Vogt. W związku z tym wszystkie dzisiejsze transakcje na Invenda zostały anulowane. Invenda to amerykański dostawca usług internetowych notowany od października 2000 r. na SWX. Dzisiaj miała odbyć się odwrócona konsolidacja akcji w stosunku 1 do 10, co spowodowałoby, że kurs zamknięcia z zeszłego piątku (1,40 CHF) wynosiłby teraz 14,00 CHF. Według uczestników rynku, dostosowania nie zostały dokonane przez wielu posiadaczy akcji Invenda, co spowodowało, że dzisiaj rano mieli dziesięć razy za dużo akcji w swoich portfelach. W wielu bankach lub domach maklerskich nie można było także dokonać handlu dzisiaj, albo nie został on właściwie przeprowadzony. uh/ek (KONIEC) Dow Jones Newswires 8) 8) 8)

Napisany przez ADMCI4
Więc dobrze zrozumiałem, że w bankach wystąpił problem techniczny, przez który kurs nie został ustalony na 14.-? Czy to oznacza, że teraz można spekulować, że kurs wzrośnie do 14.-, czy też firma wyciągnęła od ludzi pieniądze z kieszeni?? pozdrowienia

Napisany przez David
Uważam to za bardzo interesujące, że coś takiego w ogóle ma miejsce na SWX. Ale pomijając fakt, że jutro o godzinie 09:00 wszystko zacznie się od nowa, chaos jest już teraz zaprogramowany. O godzinie 9:00 X osób chce sprzedać, a handel z pewnością ponownie zostanie wstrzymany i nie zobaczymy więcej tych 14 franków. Jeśli ktoś przegapił to wszystko, może przeczytać relację na żywo na CASH. (z pewnością X 100 wpisów)

Napisany przez beta
Kto przegapił całość, może przeczytać relację na żywo w CASH. (na pewno X 100 wpisów) Ha ha, relacja na żywo - świetnie powiedziane. Właśnie rzuciłem okiem, chociaż tytuł nie mówi mi wiele / nie interesuje mnie. Zdumiewające jest, ile osób tam zainwestowało :shock:, równie zdumiewające jest zobaczyć, że wielu użytkowników (na podstawie rejestracji) gra chyba dopiero od niedawna na giełdzie i musi zapłacić swoje pierwsze lekcje (przepraszam). Typowe: Po prostu reklamowany jest tanio wyglądający tytuł, a tłum biegnie za nim. Oczywiście, jakoś to zrozumiałe, bo też wolę posiadać akcje w ilości 1000 sztuk niż np. 28 Google lub 12 Eichhof..... Tanio wyglądające tytuły po prostu bardziej kuszą. To przeważnie błędy początkujących. A na giełdzie obecnie jest wielu nowicjuszy... Wprowadzonych na giełdę przez codzienną medialną indoktrynację o rekordowych poziomach tu i tam, super silnej koniunkturze, itp. Następnie nic już się nie kwestionuje. W każdym razie, niech to dobrze się ułoży dla zainwestowanych! Wreszcie wiem, co znaczyło to dziwne powiadomienie dzisiaj na SQ.... Niewątpliwie trochę długo to zrozumiałem :-) Pozdrawiam

Napisany przez Globalist
the Godfather pisze: Also versteh ich das richtig, da lag ein technisches Problem vor bei den Banken, dass der Kurs nicht bei 14.- angesetzt wurde? Heisst das, dass man jetzt spekulieren könnte, dass der Kurs auf 14.- steigen wird, oder hat die Firma hat den Leuten das Geld aus den Taschen gezogen?? gruss
Nie. To nieprawda. Kurs zostanie otwarty na poziomie 4.50 / 0.45.- Dokładnie 1:1 lub 10 razy wyższy niż stary kurs Ecen po zawieszeniu dzisiaj. Patrz Swissquote. Problem leży w ilości akcji. Banki nie dokonały Reverse-Splitu na swoich rachunkach, ponieważ komunikacja Ecen nie działała (data). Większość ludzi ma nadal tyle samo akcji Invenda na swoich rachunkach jak w zeszłym tygodniu. Kurs z pewnością nie zostanie otwarty na poziomie 14.- Jedyne, co mogę zrobić, to być może pierwszym, który sprzeda swoje pozostałe kilka akcji. :P :P :P

Napisany przez Globalist
Mam złe sumienie...chociaż z lekkim uśmiechem. Zastanawiam się ciągle, komu należały pieniądze, które wygrałam w ciągu 4 dni. To przecież ponad 25000 franków netto. Ktoś teraz musi być bardzo zaskoczony. :roll:

Napisany przez Dany1
Możesz to nałożyć, zasłużyłeś na to

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata