Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: załóż konto oszczędnościowe i ponownie je zakończ.

Napisany przez nkb
Cześć,

Podczas badania rachunków oszczędnościowych zauważono, że często oferowany jest podarowany bonus początkowy.

Co się stanie, jeśli otworzę konto oszczędnościowe, wezmę początkową premię i zamknę konto?

Czy ma to jakieś negatywne konsekwencje? (poza oczywiście złym sumieniem)
Czy grozi mi negatywny wpis w rejestrze dłużników (Schufa) czy coś w tym stylu?

Napisany przez 2Bolitho
Saldo jest uzależniony od określonych warunków. Sprawdź w regulaminie. Jeśli będziesz przestrzegać warunków, nie musisz nawet mieć złego sumienia. Jeśli tego nie zrobisz, po prostu nie otrzymasz premii startowej.

Na przykład Bank of Scotland potrzebuje 6 tygodni na dokonanie przelewu. Na szybko nie znalazłem żadnych dodatkowych warunków. Jednakże wszystkie warunki powinny być jasne podczas otwierania konta. 30 euro premii startowej na konto oszczędnościowe Bank of Scotland

Napisany przez nkb
Co myślisz o tej ofercie? VTB - Świat bez granic - lokata terminowa W regulaminie jest napisane, że można ją wypowiedzieć w dowolnym momencie.

Napisany przez Naseweis
Wystarczy zadzwonić do VTB, a już dostaniesz właściwą odpowiedź.

Napisany przez Theo-Retisch
Najwyraźniej Schufa jest wpływana tylko wtedy, gdy istnieje debet lub karta kredytowa. Przynajmniej tak mam w pamięci. Mam konto oszczędnościowe w Bank of Scotland. Niestety odsetki są naliczane tylko raz w roku. Zastanawiam się więc nad przejściem także do VTB. Chyba mają teraz również premię początkową do rozdania. :-)

Aktualizacja: Sprawdziłem właśnie, obowiązuje tylko do jutra! Porównanie kont oszczędnościowych ? Wysokie oprocentowanie na stronie vergleich.de --> na 3. miejscu. Musicie kliknąć na informację i.

Napisany przez petethefarmer

was ist mit diesem angebot?

VTB ? Eine Welt ohne Grenzen Tagesgeld

in den agb steht, dass es jederzeit kündbar ist.

Tak, oferują 40 EUR i tak, pieniądze są natychmiast dostępne, wolne od podatku i nie podlegają żadnym warunkom (sam byłem bardzo zaskoczony podczas pierwszego spojrzenia w bankowości internetowej). Biorąc pod uwagę te darmowe obiady, myślę, że premia nie będzie trwać w tych warunkach wiecznie. Jest to jednak przyjazne dla klientów, a VTB Duo jako produkt inwestycyjny jest naprawdę dobry. Zobaczymy, czy za trzy lata odzyskam swoje pieniądze ;-)

Napisany przez Kapwerner
W zasadzie możliwe jest zgarnięcie premii, ale oczywiście zależy to od różnych warunków regulaminu.

Znalazłem artykuł na ten temat, który być może udzieli dodatkowych odpowiedzi.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata