Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Lotto!

Napisany przez Danny84
Cześć.

Coraz więcej osób gra w Lotto, mając nadzieję poprawić swoją sytuację finansową. Ja też czasami gram, muszę przyznać! Wiem, że szanse na wygraną są niestety bardzo niskie, ale może kiedyś się uda! Ostatnio rozmawiałem z znajomym o Lotto i obaj zastanawialiśmy się, skąd właściwie się wzięło Lotto. Postanowiłem więc poszukać historii loterii i znalazłem ją, chcę się nią teraz z Wami podzielić!

Miłej lektury i pozdrowienia!

Napisany przez gavino
Cześć Danny. Kiedyś rzuciłem okiem na tę książkę. Na pewno interesująca. Jednak śmiem wątpić, czy granie w lotto naprawdę jest dobrym pomysłem na podreperowanie swojego budżetu. :-)

Napisany przez tnt
Grając samemu to jeszcze nie wszystko, trzeba także obstawiać właściwe liczby.

Napisany przez Einfaltspinsel
Lubię grać w Lotto, zwłaszcza EuroJackpot, gdzie możliwa wygrana jest większa niż w przypadku zwykłego Lottom.

Napisany przez Frankisar
Cześć, skoro już jesteśmy przy temacie... Sąd właśnie postanowił, że ponownie można grać w lotto online. Przez pewien czas była to zabroniona praktyka. Teraz nie trzeba wychodzić w sobotę z domu, żeby pójść do najbliższego punktu sprzedaży.

Napisany przez Karin2202
tak, nawet jeśli nie jest legalne zawieranie zakładów sportowych online w Niemczech, to nadal istnieją dostawcy tak jak bwin itp.

Muszę szczerze przyznać, że nie jestem fanem loterii, ponieważ zazwyczaj wiąże się z długotrwałą stratą pieniędzy... w takim przypadku lepiej byłoby od razu poświęcić więcej pieniędzy i spróbować szczęścia... warto jednak pamiętać, że nie powinno się być uzależnionym od pieniędzy, ale przecież tak samo jest w przypadku loterii...

Napisany przez Jay1od
Gra w Lotto ma sens tylko wtedy, gdy wybrane są właściwe liczby, prawda! A jak wygląda sprawa z EuroJackpotem u was, ile razy trafialiście właściwe liczby? Ja nadal czekam, jednak zachowuję niezwykłą cierpliwość, nie da się ukryć!

Napisany przez cashcay
Kiedyś grałem bardzo dużo, potem przez długi czas nie grałem. Od około pół roku znów jestem aktywny i z sukcesem mogę zgłosić wygraną w wysokości 541 euro. Jednakże wielkie pieniądze pozostają jeszcze nieosiągalne. Dzięki tej wygranej spędziłem relaksujące wakacje w Bawarii, dużo chodziłem po górach i tak dalej, w takim wynajętym apartamencie na wakacje. Dlatego też nie mogę wiele złego powiedzieć na temat loterii, chociaż na pewno bardziej sensownym działaniem inwestycyjnym jest coś innego.

Napisany przez Einfaltspinsel
No cóż, gra w lotto online wydaje mi się bardzo interesująca. Lotto w ogóle jest dość skomplikowane, jak już Karin zauważyła, szczególnie jeśli chodzi o długoterminową stratę. Chyba że ktoś wygrałby naprawdę dużą sumę, która wszystko byłoby w stanie zrekompensować.

No cóż, jak już tnt wspomniał, trzeba trafić odpowiednie numery.

Napisany przez Rolf
Zawsze uważam za frustrujące granie w lotto. Inwestuje się kilka euro, a jeśli się nie gra regularnie, i tak nic z tego nie wychodzi! Chyba po prostu nigdy nie miałem szczęścia! Gratulacje dla wszystkich, którzy odnoszą sukcesy!

Napisany przez susa23
Nigdy nic nie wygrałem i po prostu uważam, że istnieją lepsze sposoby. Myślę, że obstawianie sportowe jest bardziej odpowiednie do wygrania kilku groszy. Kiedyś wygrałem coś na wyścigach konnych, ale to było już dawno temu.

Napisany przez Greenhorn
Znam też wielu ludzi w moim otoczeniu, którzy grają w Lotto. Osobiście zawsze trzymałem się z daleka od tego... Rozumiem przyciąganie Lotto, ale moje doświadczenia pokazują, że wygrywa się rzadko, a jeśli już, to są to bardzo niskie kwoty, więc dla większości nie opłaca się to!

Napisany przez Zastermacher
Czasami się przegrywa, a czasami wygrywają inni. Po prostu spróbuj szczęścia. Trzymam za ciebie kciuki.

Napisany przez SethRookie
Również lubię grać w Lotto... ale uważam, że podwyżka cen jest kompletnie słaba... od jutrzejszego losowania z 75 centów na 1 euro... czy jest jakiś sposób, żeby tego uniknąć grając w Lottto online? W internecie jest mnóstwo operatorów, prawda? Na przykład Tipp24 czy Lottoland? Czy oni też podnoszą ceny?

Czy ktoś zna wariant loterii amerykańskiej Powerball? Przeczytałem, że można w nią grać również w Lottolandzie i że w czwartek do wygrania jest potężna wygrana....

Właśnie dowiedziałem się, że Jackpot w Powerball nie został zdobyty, a nagroda wynosi teraz 550 milionów dolarów w kolejnym losowaniu... Czy na platformie Lottoland istnieje opcja podwójnego jackpotu przez ulepszenie/dodatkową opcję? Czy ktoś ma pojęcie, jak to działa i czy warto skorzystać z tej opcji? Wtedy nagroda byłaby niesamowita - 1,1 miliarda dolarów...

Napisany przez Money13
Nigdy jeszcze nie grałem, ale od czasu do czasu zastanawiam się nad tym... Kto z was kiedyś wygrał i ile? *ciekawość* :eek:

Napisany przez MrHolle
Czy ktoś wie, jak sprawa europejskiej loterii (Euromillions) wygląda w Niemczech? Czy można w nią bez obaw grać? Przecież tam wygrane zaczynają się od 15 milionów i co tydzień rosną o 15 milionów, jeśli nie zostaną zdobyte... A to znacznie więcej, niż można się spodziewać w niemieckiej loterii. Ktoś ma pomysł?

Napisany przez Patricker
Kwoty do wygrania zawsze mają swój urok. Pamiętam, jak mój były profesor statystyki zawsze śmiał się z graczy w lotto. Myślę jednak, że jeśli się nie przesadza, można od czasu do czasu zagrać tylko dla zabawy.

Napisany przez 2Escorpio

Sumy, które zawsze można wygrać, z pewnością dodają pewnego uroku. Ale pamiętam, jak mój stary wykładowca statystyki zawsze wyśmiewał graczy w Lotto. Ale jeśli nie przesadza się, to czasami można zagrać dla zabawy.

To po prostu gra losowa, szansa na to, że się wygra, jest oczywiście bardzo mała, ale jednak możliwa.

Napisany przez 5BetShove
Czy słyszeliście, że w loterii Powerball biedak przepuścił babcię, a potem ta wylosowała jego kupon i wygrała ponad 500 milionów dolarów? Mam nadzieję, że babcia podzieli się z nim swoim ogromnym wygraniem - byłoby miłym gestem, a milion więcej czy mniej teraz nie powinno go specjalnie zmartwić. Dziś jest też fajny jackpot w Niemczech. 27 milionów... postanowiłem zagrać. A wy gramy online czy w punktach sprzedaży? Euromillions, o ile się nie mylę, działa tylko online, czyż nie? Tak przynajmniej było w moim doświadczeniu, gdy sprawdzałem oferty jak lottoland i inne.

Napisany przez treader92
Hej ludzie,

fajne forum tutaj! W końcu wątek, w którym jest wielu miłośników loterii.

Więc,

w amerykańskiej loterii Powerball niedawno został rozbita mega-pula w wysokości niewiarygodnych 450 milionów euro. To prawda. I to też prawda, że zwyciężczyni, dzięki swojemu szybkiemu zakładowi, wygrała pulę tylko dlatego, że została wpuszczona do kasy. Oczywiście nasza niemiecka loteria zwykle nie może konkurować z gigantycznymi pulami Powerball, ale dzisiejsza wygrana w Lotto 6aus49 również jest imponująca: w dzisiejszym losowaniu jest 22 mln euro, plus pięć milionów euro w grze 77. Ogółem dzisiaj możliwa jest wygrana aż 27 mln euro! W Lottoland dzięki funkcji ulepszenia JackPotPot możliwa jest nawet podwójna wygrana, czyli 54 mln euro! W Lottoland można także obstawiać zakłady online na europejską loterię „EuroMillionen” i amerykańską „Powerball”. A dzisiejsze losowanie można zagrać nawet jeszcze za starą cenę 0,75 euro za pole zakładu. Lottoland - o ile wiem - był jedynym dostawcą, który nie poszedł za podwyżką ceny do 1 euro. Dlatego mogę tylko pozytywnie się o Lottoland wypowiedzieć.

Co byście zrobili z taką mega-wygraną?

Napisany przez treader92

To po prostu gra losowa, być tym szczęśliwcem jest oczywiście ekstremalnie mało prawdopodobne, ale nadal możliwe.

Cześć Escorpio,

natknąłem się na bardzo interesujący artykuł w FAZ. Autor jest profesorem na Instytucie Statystyki Ekonomicznej i Społecznej i uważa, że Lotto nie jest (!) czystą grą losową i że można odnieść długoterminowy sukces dzięki właściwej strategii.

Dotąd nie zdawałem sobie z tego sprawy. Pogląd takiego eksperta oczywiście utwierdza mnie w mojej decyzji regularnej gry w Lotto.

Aktualnie Eurojackpot ma sensacyjne 129 milionów euro. Ten mega-jackpot może zostać podwojony dzięki funkcji JackPotPot w Lottolandzie. Dziś do wygrania jest więc aż 258 milionów euro!

Powodzenia nam wszystkim

Napisany przez 5BetShove
Skoro chodzi o szczęście w grze Lotto, znalazłem coś miłego:

Uwaga dla wszystkich Michałów, Ani i Aleksandr! Lottoland, pierwszy krajowy dostawca loterii z certyfikatem TÜV, przeanalizował swoją bazę danych, aby sprawdzić, które imiona najczęściej wygrywają w loterii. Wyniki tej analizy są następujące: Od 1 stycznia 2013 roku Lottoland ustalił Michaela jako najszczęśliwsze męskie imię spośród ponad 10 000 zwycięzców. W rankingu żeńskim Anja i Alexandra zajmują pierwsze miejsce ex aequo. Według tej interesującej statystyki wygranych Lottoland, Michael oraz Anja i Alexandra są najszczęśliwszymi imionami w Niemczech!

Interesujący jest również artykuł z Tagesspiegela, w którym napisano, że Düsseldorf jest uważany za numer jeden wśród miast szczęśliwości. Żadne inne miasto według WestLotto nie miało więcej dużych zwycięzców w loteriach takich jak Eurojackpot czy Lotto 6aus49. Ta regionalna dystrybucja szczęścia ma jednak przede wszystkim związek z gęstością zaludnienia w obszarach metropolitalnych. Ponieważ tam mieszka więcej ludzi, gra się również częściej w Lotto. W Düsseldorfie około co 1540. mieszkaniec jest milionerem.

Napisany przez treader92
Cześć ludzie,

Dzisiejsza pula w grze EuroMillions wynosi oszałamiające 185 milionów euro! Czas na składanie zakładów kończy się za niecałą godzinę. W Lottolandzie można podwoić tę mega pulę za pomocą funkcji JackPotPot. Wielu graczy zastanawiało się, czy jako Niemiec można legalnie obstawiać zakłady na EuroMillions w Lottolandzie. Sprawdziłem w sekcji z pytaniami i odpowiedziami, gdzie stwierdzono: Tak! Lottoland posiada oficjalną i obowiązującą w całej Europie państwową licencję, co zapewnia ci możliwość legalnego i wygodnego składania zakładów lotto. Jedynym warunkiem jest pełnoletniość :)

p.s.: Aby zwiększyć szanse, wielu graczy tworzy zespoły. Ktoś ma z tym doświadczenie?

Napisany przez treader92
Po prostu niesamowite: W nocy z soboty na niedzielę w ramach specjalnego losowania loterii amerykańskiej PowerBall w Lottoland można było wygrać jackpot w wysokości jednego miliarda dolarów amerykańskich! O ile mi wiadomo, jest to największy jackpot w historii loterii. Czy przypadkiem ktoś z was wie, czy jackpot został zdobyty? Nawet sprawdziłem w google, ale nic na ten temat nie znalazłem

Napisany przez Begeld
Nie słyszałem o tym wcześniej. W przeciwnym razie byłoby o tym głośno

Napisany przez 5BetShove
Nie jest to prawdziwe lotto, ale mimo to naprawdę fajna akcja w ramach hazardu:

Podróż dla dwóch osób do legendarnego klubu Playboy w Londynie, do którego zwykli śmiertelnicy nie mają wstępu. Nagroda obejmuje koszty podróży, zakwaterowanie w hotelu, wejście do klubu Playboy oraz 1000 funtów na kieszonkowe. Losowanie odbędzie się 29 lipca. Wszyscy gracze, którzy od teraz dokonają wpłaty na kwotę 75 dolarów lub więcej w kasynie All Slots ******, automatycznie biorą udział w losowaniu. Nowi klienci otrzymują dodatkowo pakiet powitalny do 500 euro w formie bonusów natychmiastowych w ciągu pierwszego tygodnia.

Napisany przez treader92
Cześć,

w każdym razie fajna akcja! Zapytałem się i przeczytałem, że kolejne 100 graczy ma szansę na zdobycie po 10 000 punktów lojalnościowych o wartości 100 dolarów każde. Innym uczestnikom również nic nie umknie. Ale czy trzeba wpłacić tylko 75 dolarów, czy też trzeba obrócić określoną kwotą?

Napisany przez treader92
@5betshove:

Przeczytałem podobną historię do Twojej: Podczas ostatniej analizy danych, dostawca usług internetowych Lottoland sprawdził, jakie imiona męskie i żeńskie najczęściej wygrywają. Najszczęśliwszymi imionami w Niemczech były: Michael i Anja. Teraz Lottoland zbadał znaki zodiaku swoich klientów w kontekście częstotliwości wygranych. Wyniki są następujące: Najczęściej w Lotto wygrywają Bliźnięta, a następnie Byki, Barany i Panny. Natomiast Strzelcy i Skorpiony znacznie rzadziej odnoszą sukcesy.

Co ciekawe, zbadano również wysokość wygranych w związku ze znakiem zodiaku. Bliźnięta zajmują również w tym rankingu znaczną przewagę.

Zatem każdy, kto ma na imię Michael lub Anja i jest znakiem zodiaku Bliźniąt, powinien szybko zagrać w Lotto, podczas gdy Skorpiony i Strzelcy powinni trzymać się z daleka od loterii

A co byście zrobili z wygranym gigantycznym jackpocie??

Napisany przez Juste3100
Och, pytanie brzmi oczywiście, ile by się wygrało.

Przy 1 000 000 pewnie nie kupiłbym niczego zbyt drogiego - ale przy 10 mln byłoby już inaczej.

A propos, jutro odbędzie się kolejne losowanie! W puli Powerball znajduje się 530 milionów dolarów! Lottoland ponownie oferuje swoim klientom podwójny jackpot za pomocą funkcji JackPotPot! Dzięki temu w puli znajduje się 1,06 miliarda dolarów USA.

Z taką sumą można by sobie naprawdę kupić dużo zbędnych rzeczy - myślę, że kupiłbym sobie kilka pięknych samochodów z epoki i oczywiście kilka domków (najlepiej jeden w Anglii, Irlandii, Grecji, Ameryce itp.).

Napisany przez Jasemin
Od czasu do czasu też zdarza mi się zagrać w Lotto. Robię to jednak zupełnie bez racjonalnych powodów, ponieważ wiem, jak niewielkie są szanse na uzyskanie znaczącej wygranej. Po prostu chodzi o to, żeby poczuć dreszczyk emocji i marzyć o tym, że kiedyś trafię nagrodę główną. A przecież wszyscy wiemy, że komuś już to się udało.

Napisany przez laura84
Od czasu do czasu lubię zagrać w totka, ale tylko gdy jackpot jest trochę większy. Jutro będzie nawet 36 milionów, więc znowu spróbuję szczęścia. Do tej pory może udało mi się wygrać maksymalnie 100 euro, czasem trafiłem 3 liczby. Ale nic więcej... niestety jeszcze nie. Ale kto wie, może jeszcze będzie okazja, nigdy nie wiadomo.

Napisany przez SubZero
Jedyną rzeczą, którą można kontrolować w loterii, są wybierane numery. Należy unikać określonych wzorców lub dat urodzenia, ponieważ większość osób wybiera swoje liczby w ten sposób.
Jedynym czynnikiem, który można kontrolować, jest prawdopodobieństwo podzielenia ewentualnej wygranej z innymi graczami, ponieważ teoretycznie każda kombinacja ma takie same szanse na wygraną.
Aby jak najbardziej zwiększyć swoje szanse na bycie jedynym zwycięzcą, należy unikać liczb takich jak 19 (większość osób ma datę urodzenia po 19..). Zalecane są liczby powyżej 31, gdyż liczby od 32 do 49 nie występują w datach urodzenia i są rzadziej wybierane statystycznie.
Najlepiej nie zastanawiać się długo nad wyborem liczb, ale po prostu zaznaczyć losowo 6 liczb w kilka sekund i upewnić się, że przynajmniej 3 z nich są powyżej 31.

Napisany przez 5BetShove
W przeprowadzonym badaniu Service Initiative Deutschland z Hamburga przebadano jakość głównych 20 dostawców loterii internetowej w Niemczech. Badanie zawiera wyniki ponad 220 ocen dokonanych przez przeszkolonych tajemniczych klientów oraz reprezentatywne badanie rynku oparte na opiniach klientów ponad 1000 ankietowanych graczy loterii. Prywatny dostawca Lottoland oraz państwowa firma Toto Lotto Baden-Württemberg otrzymały najwyższą ocenę Bardzo Dobry. Na dalszych miejscach w rankingu znalazły się państwowe operatory loterii z Berlina, Hamburga i Bremy. Oprócz 16 państwowych towarzystw loterii wzięto pod lupę także prywatnych dostawców: Lottoland, Lotto24, Tipp24 i JAXX.

W ramach badania 220 tajemniczych kupców zostawiono na dostawców loterii. Jak podaje komunikat prasowy raportu branżowego, Ci przeszkoleni wcześniej testerzy zarejestrowali się u dostawców, postawili zakład, rozpoczęli zapytania dotyczące usług, ocenili ofertę produktową oraz interakcję z dostawcą loterii po zakończeniu gry. Ponadto przeprowadzono reprezentatywną ankietę wśród ponad 1000 graczy loterii. Ponad 100 kryteriów zostało uwzględnionych w ocenie dostawców loterii. Wynik badania to szczegółowy obraz wymagań konsumentów i sytuacji usługowej na rynku loterii internetowej, z jednoznacznym rankingiem dostawców.

Badanie samo w sobie ma ponad 350 stron i jest dostępne do zamówienia w Service Initiative Deutschland w Hamburgu.

Co o tym sądzicie? Jakie macie doświadczenia z dostawcami?

Napisany przez treader92
Jeśli w tym badaniu tylko dwóm dostawcom, Lottolandowi i Toto Lotto Baden-Württemberg, przyznano ocenę bardzo dobrze, to moim zdaniem oznacza to, że badanie zostało przeprowadzone według dość surowych kryteriów. To już jest pozytywne. Jak wypadli inni dostawcy (np. Tipp24, Jaxx)?

Napisany przez 5BetShove
Jak już wspomniano, tylko Lottoland i Lotto BaWü zostały ocenione jako bardzo dobre. Tipp24 znalazł się na piątym miejscu z oceną dobry, a Jaxx zajmuje dziesiąte miejsce ze stopniem dobry.

Napisany przez netman
Niemam porównań, ponieważ do tej pory odważyłem się tylko typować w West Lotto. Zastanawiam się, na czym można oprzeć ranking operatorów loterii dla osób takich jak ja, które po prostu wypełniają kupon i oddają go.

Być może istnieją różnice w wypłatach nagród? Chętnie zgłoszę się jako ochotniczy tester

Napisany przez coolneymar
@ netman:

Uważam, że ta hierarchia składa się między innymi z: rejestracji, składania zakładów, obsługi klienta, wypłat itp. Według badania uwzględniono ponad 1000 kryteriów. Na pewno obie zwycięskie firmy w tych testach, Toto Lotto BW i Lottoland, powinny być bardzo zadowolone z tego dobrego wyniku. W końcu odeszło się od 18 innych dostawców w rankingu. W Lottoland przy losowaniu Lotto 6 z 49 w sobotę z podwojeniem wystąpiła niema suma 56 mln. w puli (*ślinotok*). Jeśli się nie mylę, to nawet to najwyższa pula w Lotto 6 z 49 w tym roku do tej pory.

Napisany przez 5BetShove
Lottoland wyraził swoje zadowolenie z sukcesu: Jesteśmy bardzo dumni ze znakomitej oceny ogólnej. Pokazuje to, że mamy najlepszy produkt na rynku i oferujemy najlepszą obsługę. \r\n\r\n Można sobie na to coś pozawalać. Ale znam takich dostawców jak Lottoland, Lotto-BaWü i innych, którzy nadal będą pracować nad swoją stroną i ofertą, wprowadzając dla klientów nowe atrakcje.

Napisany przez Juste3100
Pani Caspers-Merk oferuje dobre usługi ludziom z Badenii-Wirtembergii? Ja mieszkam w Berlinie i dalej gram w Lottoland, gdzie nota bene też są o wiele wyższe jackpots (ze względu na JackPotPot itp.).

Napisany przez treader92
ok, teraz wyniki testu skomentowały już lotto BW i lottoland. Ale zarówno lotto BW, jak i lottoland są zwycięzcami testu, otrzymując ocenę bardzo dobrze. Co z 18 innymi dostawcami? Czy również wyrazili swoje stanowisko? A co z zapowiedzianym przejściem lotto BW na nową wersję?

Napisany przez 5BetShove
Właśnie znalazłem na stronie głównej All Slots ciekawą ciekawostkę: czy wiedzieliście, że w starożytnym Rzymie gry w kości (i hazard) były częścią dobrej edukacji?

Napisany przez Andy34
Zawsze grałbym z systemem. Jeśli szanse są tak złe, trzeba wykorzystać wszystkie możliwości. Sam kiedyś przeczytałem książkę obiecującą wygraną w jackpocie, niestety bez sukcesu. Największym szczęściem dla większości byłoby trafienie szóstki w loterii.

Harald Schmid

Książka mimo to była interesująca. W każdym razie będę musiał poprosić mojego doradcę podatkowego tutaj w Bochum o pomoc, żeby nie musieć od razu oddać wszystkiego.

Myślę, że zainwestuję w niemieckie obligacje skarbowe :wink: Wtedy będę systemowo istotny :smile:

Założę firmę offshorową i będę pełnił funkcję gospodarza na Kajmanach.

Cześć

Napisany przez lolania
Wyjechałbym zaraz
i prawdopodobnie wrócił po roku.

Napisany przez speaker2013
Szansa na wygraną w Lotto wynosi 1:16800000 w populacji około 80 milionów mieszkańców (wliczając dzieci), więc szansa jest bardzo niska.

Napisany przez mia88
Oczywiście szansa jest niewielka - ale zawsze marzymy i myślimy o wszystkich tych rzeczach, które możemy sobie i swoim bliskim sprawić... Ahh

Napisany przez Rale
Czasami gram w loterię europejską Eurojackpot. Kiedyś miałem 4 właściwe numery w lotto.

Napisany przez Ralle8
Dla mnie lotto to tylko wyrzucanie pieniędzy!

Napisany przez Kawashimi
Jeśli wygrałbym w lotto, pewnie zostawiłbym wszystko tutaj. Mały Dom na Majorce, mała łódź, być może fajny samochód, a potem dorabiałbym trochę zdalnie, bo pewnie nie mogę obejść się bez pracy. Być może zainwestowałbym też trochę w akcje. Ale na pewno zatrudniłbym doradcę podatkowego, bo znam wiele przypadków ludzi, którzy krótko po wygranej stracili wszystko...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata