Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Który bank oferuje finansowanie aut na 0%?

Napisany przez ADMCI4
To były czasy, kiedy chcieliśmy kusić ludzi premią za złomowanie pojazdów. Wtedy to było jeszcze całkiem normalne, że przy zakupie samochodu i związanym z tym finansowaniu oferowano 0% stopy procentowe. Niestety nie wpasowywało się to w moje ówczesne plany. Dziś taka forma finansowania byłaby bardzo przydatna, niestety nie mogę już jej znaleźć w takich warunkach. Czy w dzisiejszych czasach nie ma już banków oferujących finansowanie w ramach 0%? A może są to banki udzielające kredytów samochodowych, których marki wcześniej nie sprawdzałem? Kto mógłby mi powiedzieć coś więcej na ten temat?

Napisany przez 2Bolitho
Banki wraz z salonami samochodowymi oferowały finansowanie w wysokości 0%. Być może robią to również dziś. To działa w ten sposób: jednym produktem jest samochód, a drugim – finansowanie. Obydwa mają swoją cenę. Jeśli finansowanie jest oferowane za darmo, część ceny sprzedaży jest przekazywana jako prowizja dla banku. Przy wyższych oprocentowaniach lub gdy kupowany jest tylko samochód, jest odpowiednia zniżka, ponieważ nie trzeba płacić prowizji dla banku. Znam kilka sprytnych osób, które odkładają pieniądze na nowy samochód każdego miesiąca. Jest to porównywalne z ratą finansowania. Gdy nadchodzi czas zakupu samochodu, mają pieniądze oraz pewną kwotę odsetek oszczędzoną i mogą elastycznie szukać najlepszej ceny, niezależnie od połączonych produktów i subwencji krzyżowych. Obecnie sprzedaż samochodów idzie całkiem dobrze. Skłonność do udzielania rabatów przez dealerów będzie ograniczona, zwłaszcza gdy brak jest gotówki, a konieczne jest skorzystanie z finansowania obarczonego odpowiednimi ryzykami. Oczywiście można również skorzystać z finansowania zewnętrznego. Ale ci nie mają w ogóle interesu oferować finansowania w wysokości 0%.

Napisany przez Naseweis
Cześć, kiedyś nie zrozumiałem, dlaczego tyle osób było zainteresowanych premią za złomowanie samochodu. Kupując samochód nowy przez Internet, można było wtedy zdobyć o wiele taniej nowy pojazd, dodatkowo można było również sprzedać swój używany samochód po rozsądnej cenie. Moi klienci kupują swoje samochody na https://caroo.de/ Super rabaty również dla klientów indywidualnych przy płatności gotówką, jak i w ramach Leasingu. Pozdrowienia, N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata