Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wsparcie finansowe na budowę domu dla siostry i szwagra.

Napisany przez fry
Cześć,

moja siostra i jej mąż planują zbudować Dom dla swojej rodziny.

Sam mam już swój Dom i radzę sobie z ratami kredytowymi całkiem dobrze, mam również dostępną pewną kwotę pieniędzy.

Chciałbym tę kwotę zainwestować w jakiś sposób w budowę domu dla mojej siostry i jej męża. To powinno mieć korzyści dla obu stron, na przykład korzystne finansowanie dla mojej siostry i jej męża, a dla mnie bezpieczne lokowanie w czasach finansowej niepewności.

Czy istnieją sensowne modele i na co zwrócić uwagę?

Czekam na Wasze odpowiedzi i pomysły!

Pozdrawiam, Fry

Napisany przez Luke
Cześć,

daj nam znać, czy chcesz skorzystać z prywatnego kredytu o lepszej stopie procentowej niż w przypadku lokaty terminowej lub lokaty dziennych, która byłaby nadal korzystniejsza dla twojej siostry lub szwagra niż w banku.

Na razie mamy niewiele informacji, więc trudno jest coś jednoznacznie doradzić. Jakie są plany finansowania domu przez nich? Czy korzystają z kapitału własnego, umów budowlanych, kapitału obcego...?

Pozdrawiam

Napisany przez Naseweis
Cześć Fry,

Jaki jest sens tego linku ???

Napisany przez fry
Cześć Luke,

czy mogę po prostu jako osoba prywatna udzielić prywatnego kredytu? Czy istnieje coś, o czym powinnam pamiętać? Oboje finansują wkładem własnym i pożyczkami. Ja też nie wniosę bardzo dużej kwoty, ale na przykład pewną sumę na kuchnię.

@Naseweiss: Jaki link?

Napisany przez Luke
Hej fry,

oczywiście, że możesz. Możesz albo samemu sporządzić umowę, albo po prostu szukać szablonów w Google. Polecam skorzystanie z gotowego szablonu.

Możesz tam wpisać oprocentowanie oraz miesięczną ratę do zapłaty od określonej daty.

Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Cześć fry,

W twojej odpowiedzi zawsze otrzymuję stronę internetową

www.finanzmeile.de.

Pozdrowienia N.

Napisany przez fry
Cześć Luke,

brzmi dobrze, dzięki za wskazówkę! Czy są jeszcze jakieś alternatywy dla pożyczki prywatnej? Może być też coś nietypowego

Cześć Spryciarzu,

nie mam nic wspólnego z tym linkiem, mogę sobie tylko wyobrazić, że to reklama z forum?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata