Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Consolidated Water CWCO

Napisany przez 2cybercrash
Consolidated Water (CWCO) zostało przywołane przez eksperta Danyego w kontekście dyskusji na temat interesujących inwestycji w zasoby wodne. Miał szanowany wskaźnik PE i porządną fluktuację kursu, dlatego trzymałem tę spółkę na liście obserwowanych. Wczoraj miało miejsce interesujące wydarzenie - po porządnym trendzie spadkowym, ogłoszono, że spółka zamierza zbudować instalację do desalinizacji wody morskiej na Bahamach w celu produkcji wody pitnej. To duże zamówienie. Kurs wzrósł o prawie 10%. Ważne będzie zebranie dokładniejszych informacji technicznych na temat tej spółki. Wskaźnik PE wydaje się być po prostu wygórowany.

Napisany przez Dany1
PE jest wysokie, ale dzisiaj wszyscy zawsze mówią tylko o oleju. Cena ropy idzie w górę i coraz bardziej... Ale problemem ludzkości będzie woda. Ponieważ jest ona naprawdę niezastąpiona i niezbędna do życia! CWCO można po prostu zostawić... przynajmniej na razie. https://finance.yahoo.com/q/ks?s=CWCO

Zdecydowałem się dziś po dłuższej przerwie na spokojne przemyślenie na liście do prania, załadować beczkę wody (CWCO). Na notowaniach UBS podano wskaźnik P/E na poziomie 28, co nie jest zbyt tanie, ale kurs technicznie już od jakiegoś czasu oscyluje wokół 24$. Wszystko to z myślą o dywersyfikacji z uwagi na obecność ropy, uranu, gazu, aluminium, złota itp. Woda nie jest przecież nieużytecznym surowcem. CWCO kilka miesięcy temu ogłosiło otrzymanie dużego zamówienia na budowę instalacji do odsalania wody morskiej. Muszę przyznać, że znam ten papier tylko pobieżnie. Dywidenda w wysokości 0,23 centa wpłynie jeszcze 28 marca. Dodam tylko, że zauważyłem, że 16 marca podano dane roczne na poziomie 59 centów/akcję, co stanowi imponujący wzrost, co daje wskaźnik P/E na poziomie 40 przy kursie 24 (!). Dywidenda wynosi 0,065$ od 30 kwietnia, a data ustalenia prawa do dywidendy to 31 marca. No cóż, nie jestem zachwycony tymi informacjami, ale kiedy patrzę na wysuszone prerii w USA, gdzie niebawem nie będzie już pastwiska dla bizonów, to wolę drogą wodę niż wyschłe polowania.

Napisany przez beat
Ostatnie lata były zawsze pięknie stałe. Od korekty zeszłego roku lekko bocznie/spadkowo. Byłoby interesujące dowiedzieć się dlaczego, czy to zmiana trendu, czy osłabienie kondycji czy coś innego? W sumie nie mam już kasy z Amerykanów. I nic więcej nie będzie przekazywane.

Napisany przez Dany1
Cześć Cybercash Cieszę się, że mogę napić się razem z Tobą łyka tego czystego wody. Pod względem wykresu Twoje wejście było około 24 złotych, gratuluję. Na cwco nie ma codziennie setek nowości, ale to nas nie przeszkadza. Analgeier jeszcze nie odkryli tego tytułu, więc woda nie jest globalnie zanieczyszczona. Twoje informacje zgadzają się z moimi, z wyjątkiem daty wykupu dywidendy, która u mnie jest podana na 28 marca. Miłego weekendu

Kontynuacja, handel okazał się z nieznacznie niskim spreadem, co zawsze jest zalecane na niepewnym terenie Indiańskim. Obecnie można go łatwo złapać ponownie poniżej 24$. Zwrócono uwagę na interesujące techniki wykresów.

Handel odzyskał swoją małą marżę ponad poziom kosztów po niecałym miesiącu, jest możliwe zabezpieczenie zysku, jeśli jest to pożądane.

Napisany przez Dany1
tutaj dziś ponownie udało mi się zrealizować coś, $26.--, u mnie nadal działa długoterminowa część.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata