Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Weź udział już od 100€ w monachijskim startupie.

Napisany przez tomqb
Za pomocą finansowania zbiorowego inwestorzy mogą zaangażować się w monachijski startup Munich Distillers kwotami od 100€. Udział jest oparty na udziałach partycypacyjnych, które uprawniają inwestora do udziału w zyskach firmy. Więcej szczegółów na temat Munich Distillers i udziałów partycypacyjnych można znaleźć na:
Crowdfunding dla startupu Munich Distillers - Crowdsourcing | Mashup Finance

Crowdsourcing, ideologia kształtowana przez Web 2.0 i portale społecznościowe, jest wykorzystywana przez Mashup Finance w formie finansowania zbiorowego do pozyskiwania kapitału na innowacje. Dzięki niewielkiej kwocie możesz dzięki Mashup Finance na zasadzie udziału partycypacyjnego uczestniczyć w sukcesie pomysłu.
Inwestowanie w innowacje; Finansowanie zbiorowe | Mashup Finance

Napisany przez Naseweis
To naprawdę fajne - pierwszy post i od razu same reklamy.

Informacje otrzymuje się dopiero po zarejestrowaniu.

Ten zdanie jest świetne:

Podczas fazy finansowania pieniądze są przechowywane na koncie powierniczym. Po zakończeniu sukcesywnego finansowania są udostępniane odpowiedniej firmie. Firma może korzystać z kapitału samodzielnie.

A jeśli firma zbankrutuje?

Czy wtedy pan Dino Barkhoff odpowiada swoim prywatnym majątkiem?

N.

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, wygląda to bardzo dobrze dla mnie. Musiałbym się tym bardziej zająć, ale podejrzewam, że jest to wiarygodne. Znajdujemy się tutaj w bardzo spekulatywnym obszarze inwestycji lub kapitałowych finansowań start-upów. Osoby inwestujące tutaj swoje pieniądze szukają niezwykłego zwrotu z wysokim ryzykiem. Odpowiedzialnie inwestuje się w takie projekty tylko minimalną część swojego majątku. Część, na którą można zrezygnować. W przypadku tego konkretnego projektu warto dokładnie zapoznać się z warunkami: Oprocentowanie od 2013 do 2018 wynosi 7% rocznie, jeśli osiągnie się nadwyżki. W przeciwnym razie, konieczne będzie dodatkowe opłacenie, gdy osiągnięte zostaną zyski w przyszłości. Po 2018 roku ustalone oprocentowanie kończy się. Udział w zyskach i stratach wynosi 0,025% na 100 euro biletu inwestycyjnego w związku z nadwyżkami/stratami handlowymi. Mam niewiele możliwości porównania, ale uważam, że można zdecydowanie lepiej.

Napisany przez tomqb
Cześć drogi Panie Naseweis,

Herr Barkhoff nie odpowiada. Przecież nie jest przedsiębiorcą, ale dyrektorem Mashup Finance, to tylko portal, który prowadzi finansowanie zbiorowe. Umowa o subordynowanym udziale zostaje zawarta bezpośrednio między finansowaną firmą a inwestorem. Oczywiście jest to inwestycja ryzykowna, ponieważ jeśli firma zbankrutuje, inwestorzy z subordynowanymi udziałami są tylko nieco przed udziałowcami w kolejności spłaty. Ale musi tak być, aby zaksięgować subordynowane udziały w bilansie firmy jako kapitał własny.

Cześć Bolitho,

7% odsetek i 0,025% zysku, kiedy na przykład w roku 2015 idzie zgodnie z planem (50 000 € roczny zysk), oznacza to 7 € odsetek (pozostaje 46 500) i wtedy dzięki udziałowi w zyskach 11,62 euro. Innymi słowy, całkowity dochód wynosi 18,62 € z 100 €. Prawdopodobnie w innych formach inwestowania można zarobić więcej, ale nie wydaje mi się to złe. Oczywiście ocena ryzyka pozostaje otwarta, aby dokonać właściwej oceny szans i ryzyka, ale każdy może to zrobić sam. Ale przynajmniej częściowo chodzi o rzeczywiste wartości (lokal, wyposażenie, destylator itp.).

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
Przepraszam! Przy słowach Genussschein i Distillers myślałem o innych przyjemnościach niż o zwrotach i zyskach....
Nic na złe.
Paule

Napisany przez 2Bolitho

Cześć,
Popioły na mojej głowie! Przy hasłach „Genussschein” i „Distillers” myślałem o innych przyjemnościach niż o rentownościach i zyskach....
Bez obrazy.
Paule

Jak przeczytasz tę ofertę, zauważysz, że wcale nie jesteś tak źle zorientowany. Rabat w wysokości 10% na produkty i coroczne zaproszenie na wydarzenie są wliczone. Tak przynajmniej zrozumiałem.

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
W rzeczywistości lubię oddzielać przyjemność od inwestycji.
To obszary, w których nie chcę żadnej korelacji... .

Z podobnych powodów kiedyś z paczką każdy z nas kupił po jednej akcji różnych browarów, ponieważ na walnym zgromadzeniu zawsze był darmowy browar..... . (Trochę naturalna strategia dywidendowa.) Było to bardzo dochodowe, ale zawsze kończyło się bólem głowy.... .

To było dawno temu...

Pozdrowienia, Paule

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata