Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy istnieją ceny z dłuższym okresem płatności w razie choroby?

Napisany przez ADMCI4
Drodzy użytkownicy forum. Obecnie mam ubezpieczenie w publicznej kasie chorych, która wypłaca mi zasiłek chorobowy po sześciu tygodniach choroby. To wszystko jest jasne, ponieważ praktycznie każda kasa działa podobnie. O ile wiem, po 72 tygodniach zasiłek się kończy i trzeba złożyć wniosek o zasiłek socjalny lub emeryturę. Jest to dość nieprzyjemna sytuacja i chciałbym dowiedzieć się, czy istnieją może prywatne kasy chorych, które oferują ubezpieczenia umożliwiające otrzymywanie zasiłku chorobowego przez dłuższy okres. Czy może to wynikać z przepisów prawa, które kasy chorych nie mogą obejść?

Napisany przez Naseweis
Cześć, proszę zapoznać się z poniższym linkiem: § 48 SGB V Okres zasiłku chorobowego Pozdrowienia N.

Napisany przez Reibold
Cześć drwale! ubezpieczenie na wypadek niezdolności do pracy wypłaca rentę przez określony okres, często dożywotnio. Jeśli ktoś jest chory przez ponad 78 tygodni, często również może wystąpić sytuacja niezdolności do pracy. Pozdrawiam Alexander Reibold

Napisany przez Naseweis
Reibold pisze: ubezpieczenie od niezdolności do pracy wypłaca rentę tak długo, jak zostało to uzgodnione, częściowo dożywotnio.
Witam, Panie Reibold, o jakie ubezpieczenie od niezdolności do pracy chodzi tutaj, które wypłaca rentę dożywotnio? Chętnie się uczę, ale to jest mi całkowicie nieznane. Pozdrowienia, N.

Napisany przez Reibold
Cześć Madralo! Miałem na myśli dożywotnie wypłaty renty w przypadku szczególnie wczesnej niezdolności do pracy. Znam takie oferty od Generali, LV 1871 i wcześniej od Hamburg Mannheimer. Jednak większość dostawców ma koniec renty w wieku 67 lat. Pozdrawiam Alexander Reibold

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata