Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy kursy akcji na każdej giełdzie są inne?

Napisany przez ADMCI4
Jeśli interesuję się tym, ile kosztują akcje określonej firmy lub na przykład określona ilość złota, mogę sprawdzić informacje w internecie, odpowiednich czasopismach lub gazetach codziennych. Jeśli widzę tam ceny, czy są to ceny na konkretnej giełdzie, czy mają one zasięg światowy? Z jednej strony wydaje mi się, że podaż i popyt na giełdzie również regulują cenę, z drugiej strony nie może być sytuacji, że ktoś w Nowym Jorku płaci więcej za akcje Microsoftu niż w Frankfurcie. Byłoby miło, gdyby ktoś mógł mi to wytłumaczyć.

Napisany przez 2Bolitho
W praktyce kursy są identyczne. Istnieją jednak różnice teoretyczne, które są natychmiast wykorzystywane i dostosowywane przez systemy handlu elektronicznego.

Bardziej interesujące jest porównanie z handlem pozagiełdowym. Tutaj występują większe różnice.

Napisany przez Neukundenakq
Ogólnie rzecz biorąc, kursy są identyczne. Bez względu na to, gdzie kupisz swoje akcje, są one handlowane po tym samym kursie. To, co często ma większe znaczenie, to różnice czasowe między poszczególnymi miejscami.....

Napisany przez Trading24
Kursy są regulowane przez podaż i popyt, ale handel zwykle jest przeprowadzany przez twórcę rynku / maklera / system komputerowy. Oznacza to, że ceny kupna i sprzedaży są tworzone tam, gdzie ekonomicznie generuje się największy obrót, dlatego te ceny mogą się różnić między giełdami, ale zwykle nie są one tak różne, ponieważ giełdy same by się tym zaszkodziły...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata