Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy muszę określić okres inwestycji w akcje?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Dotychczas nie interesowałem się akcjami i możliwościami inwestycyjnymi na giełdzie. Teraz, gdy nie muszę już utrzymywać dzieci, mam trochę pieniędzy, które mogłbym zainwestować w akcje. Ponieważ nie mam pojęcia o tym biznesie, nie wiem, czy mogę po prostu kupić akcje przez bank i trzymać je na rachunku, czy też sensowne jest określenie bezpośredniego okresu inwestycji i następnie sprzedanie ich lub zmiana portfela. W związku z tym będę bardzo wdzięczny za cenne wskazówki od doświadczonych inwestorów.

Napisany przez Reibold
Cześć Czarny Lasie! Nie musisz uwzględniać określonego okresu trzymania akcji. Jednak bank zwykle pobiera opłatę za każdą transakcję. Dlatego opłacalna jest sprzedaż dopiero po osiągnięciu określonego zysku. W niektórych depozytach można także skonfigurować automatyczne sprzedaże. Wtedy sprzedaje się po określonej cenie. Robi się to np. w celu ograniczenia potencjalnej straty. Jeśli nie masz jeszcze pojęcia na temat inwestycji, możesz zacząć od funduszy inwestycyjnych. Istnieją fundusze zarządzane lub indeksowe. Obydwa pozwalają na uzyskanie dużej dywersyfikacji już przy niewielkich kwotach, ponieważ inwestują w wiele różnych akcji z określonej branży lub regionu. Pozdrawiam Alexander Reibold doradca finansowy Ingolstadt i okolice Tel: 08431 901290

Napisany przez Trading24

Witaj. Dotąd nie interesowałem się akcjami i możliwościami inwestycyjnymi na giełdzie. Teraz nie muszę już finansować dzieci i mam trochę pieniędzy, które mogę zainwestować w akcje. Ponieważ nie mam pojęcia o tym biznesie, nie wiem, czy mogę po prostu kupić akcje przez bank i trzymać je na koncie papierów wartościowych, czy jest sens ustalić określony okres inwestycji i następnie sprzedać je lub zmienić konto papierów wartościowych. W związku z tym, będę bardzo wdzięczny za cenne wskazówki od doświadczonych inwestorów.

Akcje nie są inwestycjami czasowymi. Oczywiście powinieneś przyjrzeć się firmie, od której chcesz kupić akcje. Może ta strona pomoże: Podstawy akcji | my-discount-broker.de. Przed pierwszą inwestycją dobrze jest trochę poczytać i dowiedzieć się więcej o dostawcy, u którego zamierzasz później kupować. Pamiętaj zawsze, że akcje są akcjami i kontrakty CFD na akcje nie są porównywalne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata