Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: refinansowanie / Pożyczki dla Urzędników Pomoc!!!

Napisany przez fritzmeier
Cześć, Pilnie potrzebuję porady. Mam około 50 000 euro długów u różnych wierzycieli i chciałbym z tego wziąć kredyt o rozsądnej raty. Zarabiam 1562 euro i pracuję w służbie publicznej od 14 lat. Nie mam żadnych poręczycieli, moje obecne zobowiązania to około 1200 euro. Czy istnieją kredyty dla urzędników, które oferują do 30-40-krotności pensji netto? Czy ktoś może polecić firmę? Oder tipsy, ale proszę, bez prywatnego upadłości. Dziękuję za pomoc.

Napisany przez soundjunk
Cześć Fritzmeier,

czy nie zadałeś tej samej pytania w innym wątku, zaledwie 30 minut temu? Dlaczego nie poczekasz?

Czy długi w wysokości 50 000 EUR pojawiły się kilka godzin temu?

Jeśli chodzi o Twoją sytuację:

O ile mi wiadomo (chciałbym, aby ktoś mnie jak najszybciej poprawił), konwencjonalne pożyczki prywatne mogą trwać maksymalnie 120 miesięcy. Jak zamierzasz przekonać bank do udziału w tej finansowej operacji? Jeśli nie będzie odsetek, musiałbyś spłacać samemu 416 EUR miesięcznie, aby osiągnąć maksymalny okres kredytowania. Biorąc pod uwagę Twoją sytuację (refinansowanie + oczywiście złe zdolności kredytowe), prawdopodobieństwo uzyskania korzystnej stopy procentowej pozostaje raczej małe, więc musisz liczyć się z ratą wynoszącą co najmniej 500 EUR (a raczej znacznie więcej). Biorąc pod uwagę Twoje obecne wynagrodzenie, mniej więcej taka rata prawdopodobnie nie wchodzi w rachubę. Jaka mądra instytucja finansowa miałaby w to zagrać?

Co do kwestii bezpieczeństwa:

Jeśli z jakiegoś powodu znajdziesz kogoś chętnego na sfinansowanie takiej sprawy, upewnij się, że umowa nie zawiera zapisu o przelewie wynagrodzenia. W większości przypadków taki zapis doprowadzi do wypowiedzenia umowy, zwłaszcza w przypadku pracowników sektora publicznego. Więcej na ten temat: Przelew wynagrodzenia - Przelew wynagrodzenia lub pensji

Powinieneś skonsultować się z doradcą ds. zadłużenia i dowiedzieć się więcej o procedurze upadłości konsumenckiej oraz być może zagrozić wierzycielom taką możliwością, aby którzyś z nich zgodzili się na zawarcie ugody, bez konieczności osiągnięcia skrajnego rozwiązania. Uważam, że ta opcja jest bardzo niesprawiedliwa wobec wierzycieli, ale dla Ciebie może to być ostatnia deska ratunku.

Bez urazy, ale wydajesz się być bardzo słabym dłużnikiem z kompletnie niewłaściwym pojęciem o zadłużeniu. Być może nadszedł czas, abyś przemyślał swoje podejście do tego tematu?

Pozdrowienia,
Patrick

P.S. Przepraszam, że nie odniosłem się do Twojej prośby o pożyczkę dla urzędników. Możesz złożyć zapytanie tutaj: pożyczka dla urzędników / kredyt dla urzędników o korzystnym oprocentowaniu

Napisany przez Walter69
Cześć,

więc powiedziałbym, że będzie naprawdę trudno znaleźć tutaj kredyt. Być może uda ci się zdobyć większą część kwoty w ten sposób.

Napisany przez Naseweis

Hallo, potrzebuję pilnej pomocy. Mam około 50000 euro długu u różnych wierzycieli, chciałbym zrobić z tego jedną pożyczkę z akceptowalną ratą. Zarabiam 1562 euro i pracuję w publicznej służbie od 14 lat, nie mam żadnej osoby, która mogłaby być poręczycielem. Obecnie mam około 1200 euro zobowiązań. Istnieją pożyczki dla urzędników, czy ktoś zna firmę, która oferuje do 30-40-krotności wynagrodzenia netto? Albo jakieś inne wskazówki, proszę bez prywatnego bankructwa. Dziękuję za pomoc.

Cześć,

Aby udzielić tutaj odpowiedzi, najpierw trzeba wiedzieć,
jak składają się Twoje obecne kredyty (kwota pożyczki, pozostałe zadłużenie, miesięczna spłata i odsetki);
Ile osób jest w Twoim gospodarstwie domowym;
Czy jesteś żonaty? Jeśli tak, czy Twoja żona pracuje i ile zarabia?
Jakie są Twoje wynagrodzenie brutto i netto;
Jakie masz inne miesięczne obciążenia;
Czy posiadasz nieruchomości czy mieszkasz wynajęciu?
Ile masz lat?

Dopiero gdy zostaną udzielone odpowiedzi na wszystkie te pytania,
można być może dać Ci wskazówkę.

Pozdrawiam N.

Napisany przez Neukundenakq
Zgadzam się z poprzednim mówcą. Tylko na podstawie bardzo szczegółowych informacji można ocenić coś takiego. Nawet jeśli tutaj ocenimy Twoją sytuację, każdy pożyczkodawca może patrzeć na to inaczej. Poleciłbym Ci pójście do niezależnego doradcy finansowego...

Napisany przez fritzmeier
Cześć, dziękuję za odpowiedzi. Jestem żonaty, nie mam dzieci, moja żona zarabia około 1000 (ale nie może być poręczycielem). Mieszkam we własnym mieszkaniu w domu rodziców (którego nie jestem właścicielem) i płacę rodzicom 100. Moje miesięczne zarobki wynoszą 1562 netto, mam 32 lata i dodatkowo prowadzę działalność poboczną jako zakład ogrodniczo-krajobrazowy, dlatego moje długi są tak duże - na zakup maszyn itp. Działalność dodatkowa nie idzie zbyt dobrze i prawdopodobnie będę musiał ją zrezygnować. Większość maszyn już została sprzedana.

Napisany przez Naseweis
Cześć Fritzmeier,

Jeśli udzielasz takich informacji bankowi, nigdy nie dostaniesz pożyczki.

Nie jestem teraz mądrzejszy.

Jako urzędnik powinieneś znać różnicę między mam własne mieszkanie a mieszkam za darmo w domu moich rodziców.

Pozdrowienia, N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata