Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Poważny handlarz walut czy oszukańczy oszust?

Napisany przez Kapitalist68
Kochana społeczności,
Jestem nowa i niestety nie wiem, czy dobrze trafiłam na tę kategorię, ale mam ogólne pytanie dotyczące handlowca walutami na Majorce. Czy ktoś w tej społeczności kiedyś słyszał o pewnym panu Mario Emmrichu? Według jego strony internetowej działa on od ponad 15 lat w tej branży. Teraz mam poważne wątpliwości i trochę się zaniepokoiłam, więc oczywiście zrobiłam wyszukiwanie w Google, ale znalazłam tylko coś o firmie o nazwie Dividium Capital Ltd. Niestety, nie ma dokładnych informacji i nie wiem, czy to ta sama osoba.
Czy ktoś mógłby mi podać dokładniejsze informacje? Jeśli trzeba, mogę też przesłać zdjęcie pana.
Byłoby wspaniale, gdyby ktoś powiedział mi, że nie mam się czym martwić. Z góry dziękuję.

Napisany przez Gell
Cześć Kapitaliście 68

Widzę, że już znalazłeś wszystkie potrzebne informacje:
viewtopic.php?t=1502
Patrz post CFO numer 886, 889
Patrz post IMAISI numer 893
Patrz post MAW numer 943
I tak dalej…

Niestety, musisz się martwić.
Ja osobiście, z powodów higienicznych, nie chciałbym prowadzić interesów z tą osobą.

Poważnie

Napisany przez Kapitalist68
hallo Gell,
dziękuję bardzo za Twoją odpowiedź, tak, wyczytałem coś, ale na szczęście lub raczej dzięki Bogu wtedy nie byłem zaangażowany. Czy pan Emmrich był pośrednikiem i dlaczego wtedy nie został ukarany, jak inni. Czy nie ma instytucji, gdzie można uzyskać informacje, czy to prawdą jest, że on faktycznie od 15 lat odnosi sukcesy jako handlarz walutami. Czy nie jest wymagane jakieś zezwolenie czy coś podobnego. Widzisz, mam wiele pytań, ponieważ jeśli istnieje prawdopodobieństwo, że ten pan prowadzi jakieś nielegalne działania w zakresie finansów, chciałbym zadbać o to, żeby nie miał możliwości zdobywania pieniędzy w nieuczciwy sposób na tej pięknej wyspie.
Z tekstu sprzed dwóch lat wyczytałem, że nie był w Dividium Capital Ltd, ale znał pana Josefa B., ponieważ przeczytałem zapis ze Skype, ale wydaje się, że promował inny produkt.
Przepraszam za te wszystkie pytania, ale to wszystko wydaje mi się podejrzane i jestem już przekonany, że chcę chronić ludzi

Pozdrowienia
Kapitalist

Napisany przez Hans59
Cześć Kapitaliście68,

więc szanowny Pan Emmrich był wtedy zdecydowanie pośrednikiem, to jest niepodważalne, ale muszę powiedzieć, że nie zrobił sobie trudu, aby bardzo zmienić swoją stronę internetową. Czy powinieneś teraz trzymać ręce z dala, to zawsze musisz decydować sam, ale zauważyłem kilka rzeczy na stronie M.E .;
1. Niemiecki numer telefonu z Frankfurtu +49 69 5960 6970

Po dłuższym googlowaniu nie mogłem jednak znaleźć żadnej firmy,
która byłaby identyczna z tym numerem telefonu.

2. Adres HiszpaniaVia de la Cruz 10, 07180 Santa Ponca Według Google Maps spokojna dzielnica mieszkaniowa i nie wskazuje na żadną firmę, może Pan bardzo lubi ciszę.

Napisany przez Hans59
3. O ile mi wiadomo, aby prowadzić działalność gospodarczą, potrzebna jest NIE = Número de identificación de Extranjeros, (po niemiecku = numer identyfikacyjny obcokrajowca). Ale nie znalazłem go na tej stronie... pewnie jakiś błąd. Jeśli chodzi o resztę rzeczy, których potrzebujesz, możesz zobaczyć tutaj, jakie dokumenty są wymagane do założenia firmy w Hiszpanii. Jeśli kogoś to interesuje, powinien przeczytać i przejrzeć różne wątki na forum. Bardzo dziwne wydaje mi się natomiast to, że wpisanie imienia Mario Emmrich w Google może okazać się bardzo interesujące. Jako że nie wydaję osądu na temat żadnej osoby, oczywiście chętnie dam szansę panu na wyjaśnienie wszystkich tych kwestii i sprostowanie. Jednak wątpię w to. Mam nadzieję, że mogłem ci nieco pomóc. Pozdrawiam serdecznie z urokliwego Sauerlandu. Hans

Napisany przez Neukundenakq
Po zgooglowaniu tego imienia, muszę się z tym zgodzić. Cała sytuacja mogłaby zostać uznana za podejrzaną.

Napisany przez gavino
Spędziłam wiele urlopów na wyspie i ciągle natykam się na podejrzane oferty. Radzę być bardzo ostrożnym. Zwłaszcza jeśli nie można znaleźć żadnych solidnych informacji na temat firmy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata