- wt lut 21, 2012 6:26 pm
Witaj.
Mam pytanie.
Ponieważ szukamy mieszkania i nie możemy nic znaleźć (moja żona, ja i nasze 2 dzieci), zastanawiamy się nad budową czegoś własnego.
Mówimy o kwocie 175 000 euro, która obejmowałaby wszystko.
Pół bliźniaka ze wszystkimi kosztami dodatkowymi.
Niestety nie mamy dostępnego własnego kapitału.
Nasz plan oszczędnościowy działa dopiero od 6 miesięcy.
Ponadto mam jeszcze zobowiązanie w wysokości 8500 euro, które spłacam co miesiąc kwotą 300 euro.
Moje miesięczne dochody to 1850 euro netto.
Do tego 364 euro zasiłku rodzinnego.
Moja żona w obecnym okresie urlopu rodzicielskiego nie ma dochodu.
Myślę, że wróci dopiero za rok.
Czy można uzyskać finansowanie w wysokości 100 procent, spłacając jednocześnie swoje zobowiązania finansowe???
Aktualnie oprocentowanie jest dość niskie i prawdopodobnie nie będzie już niższe.
Dziękuję za sensowne odpowiedzi, bo również zdaję sobie sprawę, że posiadanie własnego kapitału byłoby bardziej korzystne.
Mam pytanie.
Ponieważ szukamy mieszkania i nie możemy nic znaleźć (moja żona, ja i nasze 2 dzieci), zastanawiamy się nad budową czegoś własnego.
Mówimy o kwocie 175 000 euro, która obejmowałaby wszystko.
Pół bliźniaka ze wszystkimi kosztami dodatkowymi.
Niestety nie mamy dostępnego własnego kapitału.
Nasz plan oszczędnościowy działa dopiero od 6 miesięcy.
Ponadto mam jeszcze zobowiązanie w wysokości 8500 euro, które spłacam co miesiąc kwotą 300 euro.
Moje miesięczne dochody to 1850 euro netto.
Do tego 364 euro zasiłku rodzinnego.
Moja żona w obecnym okresie urlopu rodzicielskiego nie ma dochodu.
Myślę, że wróci dopiero za rok.
Czy można uzyskać finansowanie w wysokości 100 procent, spłacając jednocześnie swoje zobowiązania finansowe???
Aktualnie oprocentowanie jest dość niskie i prawdopodobnie nie będzie już niższe.
Dziękuję za sensowne odpowiedzi, bo również zdaję sobie sprawę, że posiadanie własnego kapitału byłoby bardziej korzystne.