Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: lokata promocyjna - Targobank

Napisany przez John Doe
Kleingedrucktes pisze: To oferta dotyczy jedynie środków, które zostaną przeniesione nowo do TARGOBANK. Maksymalna kwota lokaty: nieograniczona. Stan na dzień 28.12.2011 r., warunki są aktualne.
Cześć społeczności forum, Mimo intensywnych poszukiwań w sieci nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Być może ktoś tutaj ma lepsze rozeznanie... Jestem klientem Targobank. Oprócz zwykłej lokaty terminowej istnieje tam tzw. Akcja lokata, która oferuje lepszą stopę procentową. Problem tkwi w małym druczku: Jako już klient mam tam również swoje pieniądze. Co mi przeszkadza w wypłaceniu ich, przekazaniu znajomemu, a następnie zleceniu nowego przeniesienia ich na konto Targobank?! Jaki jest sens tej klauzuli?

Napisany przez Birgit
To są typowe oferty zachęcające dla nowych klientów.

Napisany przez John Doe
To chyba nie jest odpowiednie wyjaśnienie. Oczywiście są zainteresowani nowymi klientami, ale ja jako stały klient także mogę złożyć wniosek o to specjalne konto terminowe w moim internetowym koncie. Czy jest ktoś tutaj, kto skorzystał już z tej promocji?

Napisany przez petethefarmer
Klauzula ma sens dla banku, ponieważ głównie chce pozyskać nowych klientów i nowe środki. W zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie, abyś oddał swoje pieniądze znajomemu, a ten zainwestował je w Targobanku. Po prostu wymaga to trochę więcej wysiłku ...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata