Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: 11.10.06 Terror powraca!

Napisany przez Globalist
Samolot prywatny uderza w wieżowiec w Nowym Jorku Kilka pięter płonie W Nowym Jorku samolot prywatny uderzył w wieżowiec. Część budynku na Manhattanie stanęła w ogniu, jak można było zobaczyć w środę w kilku amerykańskich stacjach telewizyjnych. Wyraźnie dotknięte były dwa piętra w środku około 20-piętrowego budynku. Nad domem unosił się słup dymu w niebo.

Napisany przez Dany1
Dobry tytuł Globalist, czy to z powodu wypadku? na moim nowym monitorze informacji mówi się o wypadku...

Napisany przez richard100
Cześć Dany Czasem można wyczytać marzenia z tych wierszy. ? Walka między bykami i niedźwiedziami. Na razie byki mają przewagę. Czas niedźwiedzi nadejdzie ponownie ? Pozdrawiam, Rich

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Cześć Dany Czasami z życzeń może wynikać też wyidealizowane myślenie. :lol: Walka między bykami i niedźwiedziami. Na razie byki mają przewagę. Czas niedźwiedzi nadejdzie ponownie :wink: Pozdrowienia Rich
Cześć Rich Nie chcę przypisywać globalistom tak makabrycznych życzeń. Zakładam, że dopóki jeszcze miga, bezpieczniki są w porządku 8)

Napisany przez beat
No cóż, są inwestorzy w tytuły wojenne, więc nie ma niczego złego w inwestowaniu w nie. A co z branżą amputacji mózgu? Czy są też inwestorzy? No cóż...

Napisany przez Globalist
No cóż... wyglądało to dosyć groźnie. N-TV mówił o terroryzmie... :roll:

Napisany przez beta
Strach czy nie, ...ślady hamowania na wczorajszym wykresie były nie do przegapienia. Zawsze zaskakujące jest zobaczyć, jak takie doniesienia natychmiast odbijają się na kursach. A tak poza tym: Od trzech tygodni spodziewam się spadających kursów, grrrr :cry: ....ale one po prostu nie chcą spaść, zastanawiam się, zastanawiam. Myślę, że nie jestem jedynym, kto załadował parę putów. Ale szczerze mówiąc: Nie każde środek/zdarzenie prowadzące do sukcesu jest mi na rękę. Pozdrowienia

Napisany przez Globalist
beta pisze: Od trzech tygodni spodziewam się spadków cen, grrrr :cry: ....ale one po prostu się nie zdarzają, myślę, zastanawiam się. Myślę, że nie jestem jedynym, kto załadował trochę opcji put. Ale szczerze mówiąc: Nie każde środkowe/zdarzenie prowadzące do sukcesu jest dla mnie dobre. Pozdrowienia
Trzeba jednak zauważyć jedną rzecz: Rynki nie są wcale przegrzane! Mamy inną sytuację niż przed 5 laty. Obecnie praktycznie każda akcja nadal posiada duży potencjał wzrostowy, nawet jeśli indeksy wahają się między rekordowymi wysokościami. Sytuacja gospodarcza jest wyjątkowo dobra. Ponadto cena ropy spadła. To daje nadzieję na dalsze obniżki cen. Dodatkowo Amerykanie wierzą, że pokonali terroryzm. Wszystko to i wiele więcej, w normalnych okolicznościach, powinno skutkować kolejnym rokiem wzrostów kursów, co najmniej. Jeśli coś się nie uda, oznacza to Nieskończoną imprezę opcji kupna!. Lepsze warunki praktycznie nie występują. Kto teraz nie inwestuje, powinien zastanowić się, czego tak naprawdę chce osiągnąć na giełdzie.

Napisany przez beta
Globalist pisze: Kto teraz nie inwestuje, powinien zastanowić się, co w ogóle chce osiągnąć na giełdzie.
Nie martwię się, jeśli chodzi o mnie, zawsze jestem zainwestowany. Ale oczywiście nie zgadzam się z powyższym zdaniem. Powietrze robi się rzadkie. Wiele indeksów na historycznych szczytach, lub przynajmniej na szczytach z ostatnich 5/10 lat. Amerykańska gospodarka jest bardzo niepewna (moim zdaniem) i nieprzewidywalna. W Niemczech krótkoterminowo podwyższenie podatku VAT będzie miało swoje konsekwencje. Długoterminowo może również eksport ucierpieć na skutek malejącego nastroju konsumentów Amerykanów... wtedy dobranoc DAX (tylko przykład). Zawsze są przegrzane rynki. Patrz na kraje BRIC/K. Okazało się, że korekta nastąpiła wtedy, gdy wszyscy już byli zaangażowani... Jak zawsze zależy to od tego, gdzie inwestujemy...!?!? Stawiam na selekcjonowanie akcji, niekoniecznie na indeksy. Pozdrowienia

Napisany przez Globalist
Jak już wspomniałem, nie daj się zwieść wysokim indeksom. Ja również zajmuję się wybieraniem poszczególnych akcji. Moim zdaniem mamy zupełnie inną sytuację. Wiele spółek jeszcze się nie odbiło, ale zrobią to w nadchodzących miesiącach. Tylko dlatego, że SMI osiągnął rekordowe maksimum (dzięki Roche), nie oznacza to, że rynek jest przegrzany.

Napisany przez Hans
Jakie tytuły mają jeszcze potencjał w SMI?

Napisany przez Globalist
Hans pisze: Które tytuły mają jeszcze potencjał w SMI ?
Na na na! Myślę, że czytasz to Cash! :P

Napisany przez Globalist
USA zaatakowały ambasadę irańską. To robi zamieszanie. :x

Napisany przez ADMCI4
Co za dzień - zwłaszcza gdy włączysz takie niezidentyfikowane bzdury!! Komunikat brzmi: Irak: Irankonsulat zostaje zdobyte Amerykańscy żołnierze zdobyli irańskie konsulat w północnoirańskim mieście Erbil. Iran wezwał następnie ambasadorów Iraku i Szwajcarii do Ministerstwa Spraw Zagranicznych. Można o tym przeczytać na każdej stronie informacyjnej. Felice

Napisany przez Globalist
Przewiduję, że USA lub Izrael niedługo uderzą w Iran lub Syrię.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata