beta pisze:
Od trzech tygodni spodziewam się spadków cen, grrrr :cry: ....ale one po prostu się nie zdarzają, myślę, zastanawiam się. Myślę, że nie jestem jedynym, kto załadował trochę opcji put. Ale szczerze mówiąc: Nie każde środkowe/zdarzenie prowadzące do sukcesu jest dla mnie dobre.
Pozdrowienia
Trzeba jednak zauważyć jedną rzecz: Rynki nie są wcale przegrzane! Mamy inną sytuację niż przed 5 laty. Obecnie praktycznie każda akcja nadal posiada duży potencjał wzrostowy, nawet jeśli indeksy wahają się między rekordowymi wysokościami. Sytuacja gospodarcza jest wyjątkowo dobra. Ponadto cena ropy spadła. To daje nadzieję na dalsze obniżki cen. Dodatkowo Amerykanie wierzą, że pokonali terroryzm. Wszystko to i wiele więcej, w normalnych okolicznościach, powinno skutkować kolejnym rokiem wzrostów kursów, co najmniej. Jeśli coś się nie uda, oznacza to Nieskończoną imprezę opcji kupna!. Lepsze warunki praktycznie nie występują.
Kto teraz nie inwestuje, powinien zastanowić się, czego tak naprawdę chce osiągnąć na giełdzie.