Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy klienci Amazon mogą sami ustawić termin obciążenia karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Od niedługo przed świętami mam kartę Amazon-Visacard, za którą dostałem zwrot 30 euro za zakupy na Amazon. Ogólnie nieźle, chociaż nie zostało mi powiedziane, kiedy zostaną pobrane kwoty z mojego konta oszczędnościowego. Teraz dostałem w internecie rozliczenie z informacją, że kwota zostanie obciążona na moim koncie oszczędnościowym w ciągu najbliższych dni. Jednakże nie pasuje mi to czasowo i wolałbym zmienić na początek miesiąca. Czy jest to możliwe w przypadku tej karty kredytowej?

Napisany przez Birgit
To powinno być zawarte w regulaminie.

Napisany przez 2Bolitho

Od czasu krótko przed Bożym Narodzeniem mam teraz także kartę kredytową Amazon-Visacard, za którą dostałem 30 [url]euro[/url] zwrotu za zakupy na Amazon.
Ogólnie rzecz biorąc, nie jest to złe, jeśli pominąć fakt, że nie poinformowano mnie, kiedy kwoty zostaną pobrane z mojego konta bieżącego.
Teraz otrzymałem online odcinek rozliczeniowy z informacją, że kwota zostanie obciążona na moim koncie bieżącym w ciągu najbliższych dni.
Jednak dla mnie to nie pasuje pod względem czasowym, wolałbym zmienić to na początek miesiąca. Czy jest to możliwe w tej karcie kredytowej?

Bez znajomości Regulaminu, prawdopodobnie Amazon tego nie zaoferuje. Dziwne jest to, że zawiera się umowę, nie mając dokładnej wiedzy o szczegółach. Potem używa się karty i potem dziwi. Coś tu jest nie tak!?!?!

Napisany przez KennIZh
Więc jestem raczej pewny, że nie można dowolnie wybrać terminu obciążenia. To już jest dość szlachetne z ich strony, że wcześniej informują cię, że kwota zostanie obciążona w ciągu najbliższych dni.

Napisany przez chicago
Cześć, ja też korzystam z karty kredytowej Amazon i szczerze mówiąc nie zastanawiałem się jeszcze nad tym! Czy nie wystarczy znać termin obciążenia konta, patrząc na rachunek? Uważam, że ma się wystarczająco dużo czasu, aby zarządzać transakcjami.

Pozdrowienia, chicago

Napisany przez petethefarmer
Sam mam kartę kredytową Amazon i z tego, co wiem, nie jest to możliwe. W końcu, moim zdaniem, to nie robi dużo różnicy.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, Użytkownik nie pytał o Wasze preferencje dotyczące daty na karcie kredytowej, ale czy można to zmienić. W wielu bankach jest to możliwe, choć z z góry określonymi dniami, np. 1 lub 15 każdego miesiąca, ponieważ niektórzy ludzie otrzymują wynagrodzenie pod koniec lub w połowie miesiąca. Nie wiem czy jest to możliwe w przypadku karty kredytowej Amazon, ale wiem, że jest to możliwe w przypadku karty kredytowej ADAC, a obie są oferowane przez LandesBankBerlin! Możesz po prostu do nich zadzwonić i zapytać, z pewnością będą zadowoleni, jeśli nie będzie problemów! Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata