Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenie od wypadków może wysłać wypowiedzenie starszej osobie?

Napisany przez ADMCI4
Przez ponad dziesięć lat czekałem na możliwość wyjścia z mojego ubezpieczenia od wypadków. Zawsze było dla mnie zbyt drogie, a kapitał jest na pewno stracony, jeśli nic się nie wydarzy. Niestety zawsze było to niemożliwe, mogłem opuścić je tylko w przypadku wypadku. Teraz, mając ponad 55 lat, ubezpieczenie od wypadków nagle mi wypowiedziało umowę, argumentując, że teraz dla nich ryzyko jest zbyt wysokie. To nie może być prawda, że nie jest się już opłacalnym dla ubezpieczyciela. Co mogę zrobić w tej sprawie? Pozdrowienia, Michael M.

Re: Czy ubezpieczenie od wypadków może wysłać wypowiedzenie starszej osobie?

Napisany przez Naseweis
[cytat=Michael M.">
Przez ponad dziesięć lat czekałem, aż wypnę się z mojego ubezpieczenia na wypadek. Zawsze było dla mnie zbyt drogie, a kapitał jest definitywnie stracony, jeśli nic się nie wydarzy. Niestety zawsze było to niemożliwe, wypisałbym się tylko w przypadku wypadku. .
[/cytat]
Cześć,

To jest całkowicie nieprawda!
Od 1994 roku istnieją wyłącznie maksymalne okresy ubezpieczenia wynoszące 5 lat, a od 2009 roku można było zrezygnować z ubezpieczenia na wypadek po upływie 3 lat.

Teraz, mając ponad 55 lat, ubezpieczenie na wypadek nagle rezygnuje ze mnie argumentując, że ryzyko jest teraz dla nich zbyt duże. To nie może być prawda, że jest się nie do przyjęcia dla ubezpieczenia. Co można z tym zrobić?
.

Co rozumiesz przez ponad 55 lat
czy jest to 56, 60, 70 czy coś innego?

Niestety nie znam ani stawek ubezpieczenia na wypadek ani firmy ubezpieczeniowej, dlatego mogę tylko zalecić zapoznanie się z warunkami umowy. Tam znajdziesz informacje na temat możliwości wypowiedzenia przez ubezpieczyciela.

Jeśli zachodzi wypadek ubezpieczeniowy, wypowiedzenie przez ubezpieczyciela jest możliwe.

Pozdrowienia N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata