Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Cardero Resource Corp. - Złoto-Miedź-Żelazo

Napisany przez Hans
Post został usunięty przez moderatora

Napisany przez Springer
Z zainteresowaniem przeczytałem, dziękuję Hans. Tak, w ciągu roku zostali oni solidnie podrapani o około -60%, często niesłusznie zbyt mocno wciągnięci w dół.

Napisany przez ManfredBali
Cześć Hans! Mam pytanie (ale tylko jeśli chcesz odpowiedzieć): Czy naprawdę kupiłeś ten tytuł, czy tylko rozpowszechniasz informacje firmowe lub wprowadzasz je do swojego portfela w przypadku kryzysu? Niestety nigdy nie mówisz nam tego w swoich postach.

Napisany przez Hans
...więc z pewnością nie wprowadzę oświadczenia w moich wpisach, czy ta pozycja w moim PF to potencjalna sytuacja kryzysowa, pokaże przyszłość, generalnie z każdą wartością PF wiąże się pewne ryzyko, ale też szanse !

Przepraszam, to był błąd mojego pisania. Oczywiście miałem na myśli Twój wirtualny portfel gotówki (na forum gotówki). Oczywiście nie potrzeba tutaj żadnego oświadczenia, ponieważ jest on już standardowo dołączany do każdego oświadczenia prasowego. :wink: I między nami użytkownikami ufamy szczerej opinii, bez względu na to, czy coś okaże się sukcesem czy porażką. Bez znaczenia czy jesteś profesjonalistą czy początkującym. Liczy się tylko to! Musiałbyś już przygotować coś ekstremalnego przeciwko temu - podobnie jak w przypadku Ediego - który otwarcie przyznał na moje pytanie: cieszy go posyłanie innych pod nóż. (Dość dziwne zadowolenie). :shock: Robię dużą różnicę między znanymi a nieznanymi, nowymi tytułami. W przypadku znanych tytułów (SMI, DAX, itp.) szybkie rozesłanie newsa (aktualizacja, follow up) ma duże znaczenie i nie wymaga dodatkowych wyjaśnień. (Kopiuj i wklej ma sens). Przy nowym tytule przedstawianym, (niewielkie) osobiste badania/opinie (w połączeniu z rekomendacją?) są sensowne. To daje rzeczywistą wartość dodaną (dla mnie) i z tego, co widzę tutaj na forum, zazwyczaj się to wykonuje. Dla kształtowania opinii sprawdza się sprawdzony wysiłek zespołowy. Zgadzasz się?

Napisany przez Hans
okidoki...nie szkodzi tutaj zamieszczać nowych tytułów z potencjałem, każdy powinien jednak sam ocenić, czy to coś, co przemawia do niego, czy nie... ...w każdym razie powinno się podawać informacje obiektywnie, inaczej zaraz pojawia się zarzut, że chce się promować prezentowany tytuł... ...Linki są powyżej wymienione, jeśli kogoś to interesuje, może samodzielnie przeprowadzić dochodzenie, oczywiście to kosztuje czas, ale ma to na celu sprawienie, że potencjalny inwestor zainteresuje się tą wartością!! ... a pytanie nic nie kosztuje. Uwaga: Od sierpnia 06 Cardero posiada około 13% udziałów w Gold-Explorerze https://www.ithmines.com/s/home.asp ...to może być lepsza inwestycja, ale cóż, trudno dokonać właściwej decyzji inwestycyjnej w nirwana eksploratorów... ponieważ akcje surowców są zazwyczaj inwestycjami długoterminowymi. PS: i jeszcze to... Cardero to specjalistyczna firma zajmująca się eksploracją, która mam nadzieję w końcu zacznie wydobywać surowce. Jeśli nie, moim zdaniem są wystarczająco sprytni, na przykład aby sprzedać dalej ogromne pola piasku z żelaza, powiedzmy za 500 mln dolarów amerykańskich, co dałoby cenę akcji w wysokości 10 USD :shock: => Moim zdaniem istnieje potencjał wzrostu kursu

Napisany przez Hans
...to nie jest oficjalny adres Cardero

To lepsze niż firma na papierze! :wink: Po prostu żartuję. Ale tak na poważnie, muszę przepuścić tytuł przez gruby filtr: - Istnieje co najmniej kilka niezależnych (aktualnych) analiz. - Dostępne są podstawowe dane finansowe. Nierozważny jestem tylko w kwestii konserwacji komputera: Dzięki niewystarczającemu backupowi udało mi się usunąć wszystkie maile z ostatnich 3 miesięcy i wszystkie starannie zebrane linki poszły sobie!. Brawo, manfred. :twisted:

Napisany przez Simona
Nie jestem lekkomyślny, tylko przy konserwacji komputera: Dzięki niewystarczającej kopii zapasowej udało mi się usunąć wszystkie maile z ostatnich 3 miesięcy i wszystkie starannie zebrane linki zniknęły! Brawo, Manfredzie. _________________ Pozdrowienia z Bali Manfred Że to przydarzyło się tobie, jako specjaliście IT? Myślałem, że się to zdarza tylko zwykłym ludziom :shock: Pozdrowienia, Simona

Cześć Simona, Zawsze w końcu stajemy się trochę zbyt lekkomyślni: giełda, komputer, kobiety ops: , no cóż ... ... Realność gryzie!

Napisany przez ADMCI4
Cześć drogi użytkowniku forum Mimo że tematycznie może nie być idealny, udział w tej małej ankiecie jest niezwykle ważny Media donoszą Oceny Obamy są na najniższym poziomie Czy zgadzasz się z tą opinią? Czy Hillary Clinton byłaby lepszym wyborem? Tutaj znajdziesz ankietę MicroPoll - Sondaże online - Darmowe sondaże internetowe Ta ankieta jest prowadzona przez klinikę piękna femmestyle Chodzi o lifting twarzy, liposukcję, powiększenie piersi i chirurgię plastyczną Największym fanem Obamy jest klinika piękna femmestyle Obama - zrób to lepiej!!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata